Hier delen we recepten die ons worden toegereikt van onze partners. Van moeilijke tot makkelijke recepten, en van aperitiefhapjes tot dessertjes!

Klik op Blader/Zoek en vervolgens op een categorie, de naam van een chef of een #tag om een recept te zoeken. 

Salade van doperwten en hun scheuten, erwtencoulis met munt, gele kerstomaten en citroenErwten drogen snel uit, laat ze dus niet te lang liggen. Je bewaart ze best op een koele plek in een geperforeerde plastic zak, weg van de zon en tocht. Bevochtig ze nooit, want van de waterdruppels krijgen ze bruine vlekken. Haal de erwtjes los, doe ze in een zeef en spoel ze af met koud water. Maak de doperwten zo kort mogelijk voor het bereiden schoon, anders kunnen ze melig worden. Recept van Frank Fol.
Gestoofde spinazie met sjalot, look, aardpeer, zeevenkel en hazelnotenSpinazie verliest zeer snel zijn frisheid. Gebruik hem dus zo vers mogelijk. Je kan spinazie, afgedekt met folie of in geperforeerde zak, een tweetal dagen in de koelkast bewaren. Was verse spinazie een paar keer om alle zandkorrels te verwijderen. Laat uitlekken in een vergiet. Verwerk jonge blaadjes in een salade en stoof oudere kort aan. Recept van The Vegetables Chef Frank Fol.
Gepaneerde dikke asperges met spekpoeder, bieslook, rode ui en sherrysausAsperges dienen voor het bereiden voldoende geschild te worden. Dit kan gedaan worden met een speciaal aspergemesje of met een dunschiller voor groente. Een onvoldoende geschilde asperge is draderig. Asperges zijn op z’n lekkerst als ze krokant gegaard worden. Maar ook in de wok, als soep, rauw in salades, gegrild, gevriesdroogd als ijs of gestoomd zijn ze te genieten. Recept van The Vegetables Chef Frank Fol.
Radijsstrips, rijpe peer, Griekse yoghurt, blauwe druiven, pijnboompitten en rucolaOm radijsjes schoon te maken moet je alleen het loof en het wortelpinnetje wegsnijden. Spoel ze nog even en ze zijn hapklaar. Schillen hoeft niet. Snij nooit meer radijsjes van het loof af dan je nodig hebt, zo blijven de resterende radijzen langer vers. Gooi het loof niet weg; je kan het verwerken in een pesto of in een pittige soep. Dit is een recept van The Vegetables Chef Frank Fol.
Verse groentepickles met witte kool en charcuterieWitte kool is een stevige, ronde bal met gesloten bladeren die heel makkelijk is om klaar te maken en heel smakelijk. Vaak wordt die gebruikt om zuurkool (choucroute) van te maken. Deze groente heeft een neutrale smaak en je kunt er dus eindeloos mee variëren zoals in dit recept van Frank Fol.
Jonge ui met salpicon van paddestoelen, prei, hazelnoten en gerookt zoutDe bosui, lente-ui, sla-ui, pijpajuin en schalulleke zijn in Vlaanderen namen voor een jonge nog onvolgroeide geboste ui met loof. Er zijn bolvormende en niet-bolvormende rassen. Jonge ui behoort, net als prei, knoflook en bieslook, tot de uienfamilie. De zachte, zoete smaak doet denken aan prei en past bij elke salade. Ook in soepen, eiergerechten en Aziatische gerechten zorgt deze smaakmaker voor een extra toets in elke lentegerecht. Let er bij aankoop op dat de stengels er diepgroen en ongeschonden uitzien. Recept van The Vegetables Chef Frank Fol.
Gebakken cantharellen met rauwkosttartaar van broccoli en vinaigrette van geitenkaasDe cantharel wordt ook wel 'hanenkam' of 'dooierzwam' genoemd. Het is een trechtervormige paddenstoel. De kleur varieert van oranjegeel tot grijs. Cantharellen waren lang alleen ‘wild’ te plukken. Ze komen nog steeds in het wild voor, maar ze worden tegenwoordig ook geteeld. De cantharel is heel populair in Frankrijk en heet daar ‘girolle’. Dit is een recept van The Vegetables Chef Frank Fol.
Slaatje van linzen, knoflook, prei, wortel en peterselieLinzen worden steeds populairder en overal ter wereld verwerkt in heerlijke en voedzame maaltijden. Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Rode en gele linzen hebben vaak geen velletjes meer en vallen onder de splitlinzen. Deze koken sneller en worden voornamelijk gebruikt voor soepen en puree.
Salade van aardbeien met gebakken rabarber, honing en muntAardbeien moeten stevig zijn en een glanzend fris, helder rood uitzicht hebben. Matte of zachte vruchten zijn meestal overrijp. Spoel ze eerst en snij dan pas het kroontje weg. Zo voorkom je dat de aardbeien te veel water opnemen en aan aroma verliezen. Hou ze kort in het water en leg ze nadien voorzichtig in een vergiet om uit te lekken. Recept van Frank Fol, The Vegetables Chef.
Prickles© mediterano met fijne lapjes gebakken longhaas, krulsla en basilicumDe groente die in vele kleuren verkrijgbaar is en van nature een knapperige groente, kent veel verschillende toepassingen en bereidingen. Elke paprika heeft zijn eigen smaak en voedingstoffen. Zo staan de rode en oranje paprika’s erom bekend zoet te zijn. Deze paprika’s worden daarom ook vaak rauw gegeten. Recept van The Vegetables Chef Frank Fol.

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Geverifieerd door MonsterInsights