De cantharel wordt ook wel 'hanenkam' of 'dooierzwam' genoemd. Het is een trechtervormige paddenstoel. De kleur varieert van oranjegeel tot grijs. Cantharellen waren lang alleen ‘wild’ te plukken. Ze komen nog steeds in het wild voor, maar ze worden tegenwoordig ook geteeld. De cantharel is heel populair in Frankrijk en heet daar ‘girolle’. Dit is een recept van The Vegetables Chef Frank Fol.
Mix de geitenkaas samen met het bonenkruid, 4 eetlepels water, 2 eetlepels koolzaadolie en zwarte peper van de molen.
Borstel het zand weg, snij eventuele slechte stukjes weg en bak ze in arachideolie. Spijs met zwarte peper van de molen en zeezout.
Hak de halve broccoli fijn verdeel over een schotel.
Verdeel de cantharellen over de fijngehakte broccoli, lepel er de vinaigrette over en garneer met de erwtencress en bonenkruidbloemetjes.
Reeds meer dan 30 jaar is Frank Fol, The Vegetables Chef®, actief met groenten en fruit. Als culinaire trendsetter weet hij als niemand hoe met smaak te overtuigen in een gezonde levensstijl. Zijn We’re Smart® Green Guide en We’re Smart® World platform zijn ondertussen ook internationaal bekend.
Frank Fol deelt tijdens het 'Internationale Jaar van Groenten en Fruit 2021' via Horeca Webzine weetjes, kooktips en recepten van 52 soorten groenten en fruit.
Mix de geitenkaas samen met het bonenkruid, 4 eetlepels water, 2 eetlepels koolzaadolie en zwarte peper van de molen.
Borstel het zand weg, snij eventuele slechte stukjes weg en bak ze in arachideolie. Spijs met zwarte peper van de molen en zeezout.
Hak de halve broccoli fijn verdeel over een schotel.
Verdeel de cantharellen over de fijngehakte broccoli, lepel er de vinaigrette over en garneer met de erwtencress en bonenkruidbloemetjes.