Gebakken cantharellen met rauwkosttartaar van broccoli en vinaigrette van geitenkaas

Beoordeling

De cantharel wordt ook wel 'hanenkam' of 'dooierzwam' genoemd. Het is een trechtervormige paddenstoel. De kleur varieert van oranjegeel tot grijs. Cantharellen waren lang alleen ‘wild’ te plukken. Ze komen nog steeds in het wild voor, maar ze worden tegenwoordig ook geteeld. De cantharel is heel populair in Frankrijk en heet daar ‘girolle’. Dit is een recept van The Vegetables Chef Frank Fol.

DeelTweetSaveDeel
Voor de groentebereiding
 250 g cantharellen
 ½ broccoli
 1 bakje erwtencress
 arachideolie
 zwarte peper
 zeezout
 bloemetjes van bonenkruid (voor decoratie)
Voor de vinaigrette
 150 g geitenkaas
 1 koffielepel fijngesneden vers bonenkruid
 koolzaadolie
 scheutje water
 zwarte peper van de molen
Vinaigrette
1

Mix de geitenkaas samen met het bonenkruid, 4 eetlepels water, 2 eetlepels koolzaadolie en zwarte peper van de molen.

Cantharellen
2

Borstel het zand weg, snij eventuele slechte stukjes weg en bak ze in arachideolie. Spijs met zwarte peper van de molen en zeezout.

Broccoli
3

Hak de halve broccoli fijn verdeel over een schotel.

Afwerking
4

Verdeel de cantharellen over de fijngehakte broccoli, lepel er de vinaigrette over en garneer met de erwtencress en bonenkruidbloemetjes.

Dit is een recept van The Vegetables Chef Frank Fol.

frank fol chef recepten (1)Reeds meer dan 30 jaar is Frank Fol, The Vegetables Chef®, actief met groenten en fruit. Als culinaire trendsetter weet hij als niemand hoe met smaak te overtuigen in een gezonde levensstijl. Zijn We’re Smart® Green Guide en We’re Smart® World platform zijn ondertussen ook internationaal bekend.

Frank Fol deelt tijdens het 'Internationale Jaar van Groenten en Fruit 2021' via Horeca Webzine weetjes, kooktips en recepten van 52 soorten groenten en fruit.

Meer recepten zoeken.

Ingredients

Voor de groentebereiding
 250 g cantharellen
 ½ broccoli
 1 bakje erwtencress
 arachideolie
 zwarte peper
 zeezout
 bloemetjes van bonenkruid (voor decoratie)
Voor de vinaigrette
 150 g geitenkaas
 1 koffielepel fijngesneden vers bonenkruid
 koolzaadolie
 scheutje water
 zwarte peper van de molen

Directions

Vinaigrette
1

Mix de geitenkaas samen met het bonenkruid, 4 eetlepels water, 2 eetlepels koolzaadolie en zwarte peper van de molen.

Cantharellen
2

Borstel het zand weg, snij eventuele slechte stukjes weg en bak ze in arachideolie. Spijs met zwarte peper van de molen en zeezout.

Broccoli
3

Hak de halve broccoli fijn verdeel over een schotel.

Afwerking
4

Verdeel de cantharellen over de fijngehakte broccoli, lepel er de vinaigrette over en garneer met de erwtencress en bonenkruidbloemetjes.

Gebakken cantharellen met rauwkosttartaar van broccoli en vinaigrette van geitenkaas