Erwten drogen snel uit, laat ze dus niet te lang liggen. Je bewaart ze best op een koele plek in een geperforeerde plastic zak, weg van de zon en tocht. Bevochtig ze nooit, want van de waterdruppels krijgen ze bruine vlekken. Haal de erwtjes los, doe ze in een zeef en spoel ze af met koud water. Maak de doperwten zo kort mogelijk voor het bereiden schoon, anders kunnen ze melig worden. Recept van Frank Fol.
Kook de erwten met 4 muntblaadjes krokant gaar in licht gezouten water.
Giet af maar bewaar een deel van het kooknat.
Spoel de erwten onder koud water en laat uitlekken.
Doe de helft van de erwten samen met de muntblaadjes in een blender, voeg een geut koolzaadolie en een geut kooknat toe en mix fijn tot een gladde saus. Spijs met zeezout en cayennepeper.
Meng de andere helft van de erwten met de in plakjes gesneden kerstomaten en de scheuten. Spijs met zwarte peper van de molen, grof zeezout en enkele druppels citroensap.
Schik op een bord en werk af met verse muntblaadjes.
Reeds meer dan 30 jaar is Frank Fol, The Vegetables Chef®, actief met groenten en fruit. Als culinaire trendsetter weet hij als niemand hoe met smaak te overtuigen in een gezonde levensstijl.
Zijn We’re Smart® Green Guide en We’re Smart® World platform zijn ondertussen ook internationaal bekend.
Kook de erwten met 4 muntblaadjes krokant gaar in licht gezouten water.
Giet af maar bewaar een deel van het kooknat.
Spoel de erwten onder koud water en laat uitlekken.
Doe de helft van de erwten samen met de muntblaadjes in een blender, voeg een geut koolzaadolie en een geut kooknat toe en mix fijn tot een gladde saus. Spijs met zeezout en cayennepeper.
Meng de andere helft van de erwten met de in plakjes gesneden kerstomaten en de scheuten. Spijs met zwarte peper van de molen, grof zeezout en enkele druppels citroensap.
Schik op een bord en werk af met verse muntblaadjes.