Salade van aardbeien met gebakken rabarber, honing en munt

Beoordeling

Aardbeien moeten stevig zijn en een glanzend fris, helder rood uitzicht hebben. Matte of zachte vruchten zijn meestal overrijp. Spoel ze eerst en snij dan pas het kroontje weg. Zo voorkom je dat de aardbeien te veel water opnemen en aan aroma verliezen. Hou ze kort in het water en leg ze nadien voorzichtig in een vergiet om uit te lekken. Recept van Frank Fol, The Vegetables Chef.

DeelTweetSaveDeel
 2 rabarberstengels
 2 sneden briochebrood
 koolzaadolie
 muntblaadjes
1

Schil de rabarber en snij in stukken van ongeveer 1 cm.

2

Bak de rabarber op een zacht vuur tot ze zacht zijn. Dit gaat vrij snel.

3

Lepel er wat honing over tijdens het garen.

4

Neem van het vuur en laat afkoelen.

5

Snij de aardbeien in twee.

6

Toast de sneden briochebrood en snij in balkjes.

7

Werk de borden af met enkele muntblaadjes.

Dit is een recept van The Vegetables Chef Frank Fol.

frank fol chef recepten (1)Reeds meer dan 30 jaar is Frank Fol, The Vegetables Chef®, actief met groenten en fruit. Als culinaire trendsetter weet hij als niemand hoe met smaak te overtuigen in een gezonde levensstijl. Zijn We’re Smart® Green Guide en We’re Smart® World platform zijn ondertussen ook internationaal bekend.

Frank Fol deelt tijdens het 'Internationale Jaar van Groenten en Fruit 2021' via Horeca Webzine weetjes, kooktips en recepten van 52 soorten groenten en fruit.

Meer recepten zoeken.

Ingredients

 2 rabarberstengels
 2 sneden briochebrood
 koolzaadolie
 muntblaadjes

Directions

1

Schil de rabarber en snij in stukken van ongeveer 1 cm.

2

Bak de rabarber op een zacht vuur tot ze zacht zijn. Dit gaat vrij snel.

3

Lepel er wat honing over tijdens het garen.

4

Neem van het vuur en laat afkoelen.

5

Snij de aardbeien in twee.

6

Toast de sneden briochebrood en snij in balkjes.

7

Werk de borden af met enkele muntblaadjes.

Salade van aardbeien met gebakken rabarber, honing en munt