Gestoofde spinazie met sjalot, look, aardpeer, zeevenkel en hazelnoten

Beoordeling

Spinazie verliest zeer snel zijn frisheid. Gebruik hem dus zo vers mogelijk. Je kan spinazie, afgedekt met folie of in geperforeerde zak, een tweetal dagen in de koelkast bewaren.

Was verse spinazie een paar keer om alle zandkorrels te verwijderen. Laat uitlekken in een vergiet. Verwerk jonge blaadjes in een salade en stoof oudere kort aan. Recept van The Vegetables Chef Frank Fol.

DeelTweetSaveDeel
 200 g spinazie
 2 sjalotten
 2 tenen look
 15 g boter
 zwarte peper van de molen
 folie
 zeezout
Voor de garnituur
 1 aardpeer
 20 g zeevenkel
 12 hazelnoten
1

Snij de sjalotten en de knoflook fijn.

2

Smelt de boter en stoof de sjalotten en knoflook glazig.

3

Voeg de gewassen spinazie toe en laat slinken.

4

Spijs met zwarte peper van de molen, weinig foeliepoeder en zeezout.

5

Stoom de zeevenkel 3 minuten.

6

Hak de hazelnoten grof.

7

Schil en rasp de aardpeer.

8

Verdeel de spinazie over de borden en verdeel de garnituren over de spinazie.

Dit is een recept van The Vegetables Chef, Frank Fol

frank fol chef recepten (1)Reeds meer dan 30 jaar is Frank Fol, The Vegetables Chef®, actief met groenten en fruit. Als culinaire trendsetter weet hij als niemand hoe met smaak te overtuigen in een gezonde levensstijl. Zijn We’re Smart® Green Guide en We’re Smart® World platform zijn ondertussen ook internationaal bekend.

Frank Fol deelt tijdens het 'Internationale Jaar van Groenten en Fruit 2021' via Horeca Webzine weetjes, kooktips en recepten van 52 soorten groenten en fruit.

Meer recepten zoeken.

Ingredients

 200 g spinazie
 2 sjalotten
 2 tenen look
 15 g boter
 zwarte peper van de molen
 folie
 zeezout
Voor de garnituur
 1 aardpeer
 20 g zeevenkel
 12 hazelnoten

Directions

1

Snij de sjalotten en de knoflook fijn.

2

Smelt de boter en stoof de sjalotten en knoflook glazig.

3

Voeg de gewassen spinazie toe en laat slinken.

4

Spijs met zwarte peper van de molen, weinig foeliepoeder en zeezout.

5

Stoom de zeevenkel 3 minuten.

6

Hak de hazelnoten grof.

7

Schil en rasp de aardpeer.

8

Verdeel de spinazie over de borden en verdeel de garnituren over de spinazie.

Gestoofde spinazie met sjalot, look, aardpeer, zeevenkel en hazelnoten