Hier delen we recepten die ons worden toegereikt van onze partners. Van moeilijke tot makkelijke recepten, en van aperitiefhapjes tot dessertjes!

Klik op Blader/Zoek en vervolgens op een categorie, de naam van een chef of een #tag om een recept te zoeken. 

Salade van doperwten en hun scheuten, erwtencoulis met munt, gele kerstomaten en citroenErwten drogen snel uit, laat ze dus niet te lang liggen. Je bewaart ze best op een koele plek in een geperforeerde plastic zak, weg van de zon en tocht. Bevochtig ze nooit, want van de waterdruppels krijgen ze bruine vlekken. Haal de erwtjes los, doe ze in een zeef en spoel ze af met koud water. Maak de doperwten zo kort mogelijk voor het bereiden schoon, anders kunnen ze melig worden. Recept van Frank Fol.
Vlaswijting met groene asperges, sinaasappel, artisjok en crumble van chorizoHet vlees van vlaswijting is fijn en gelaagd en volgens kenners één van de lekkerste vissen. De kwaliteit van het visvlees, de smaak en de textuur zijn bijzonder goed bij vissen die met de hengel gevangen worden. Door zijn vaste structuur kan je vlaswijting in vele bereidingen gebruiken. Dit is een recept van Mastercook Patrick Caignau.
Gestoofde spinazie met sjalot, look, aardpeer, zeevenkel en hazelnotenSpinazie verliest zeer snel zijn frisheid. Gebruik hem dus zo vers mogelijk. Je kan spinazie, afgedekt met folie of in geperforeerde zak, een tweetal dagen in de koelkast bewaren. Was verse spinazie een paar keer om alle zandkorrels te verwijderen. Laat uitlekken in een vergiet. Verwerk jonge blaadjes in een salade en stoof oudere kort aan. Recept van The Vegetables Chef Frank Fol.
Gepaneerde dikke asperges met spekpoeder, bieslook, rode ui en sherrysausAsperges dienen voor het bereiden voldoende geschild te worden. Dit kan gedaan worden met een speciaal aspergemesje of met een dunschiller voor groente. Een onvoldoende geschilde asperge is draderig. Asperges zijn op z’n lekkerst als ze krokant gegaard worden. Maar ook in de wok, als soep, rauw in salades, gegrild, gevriesdroogd als ijs of gestoomd zijn ze te genieten. Recept van The Vegetables Chef Frank Fol.
Open ravioli met varkenstong, varkenspoot en mix van paddenstoelenVarkenspoot en varkenstong zijn echt ouderwetse ambachtelijke stukken vlees die Francesca Sterckx heel graag verwerkt tot een gastronomische hoogstandjes. Ze is er voor gekend. Wil je er ook mee aan de slag, contacteer dan een Keurslager in je buurt even vooraf, want zowel varkenspoot als varkenstong zijn niet steeds in de winkel voorradig.
Goulash van rundGoulash of goelasj is de Hongaarse nationale schotel en is een soep. De sterk ingedikte variant zoals dit recept is een vleesstoofpot met paprika. Er zijn veel varianten van goulash: met rundvlees, schapenvlees, varkensvlees en zelfs met vis. Recept van Mastercook Didier Verbelen
Zeewolf met asperges, raapstelen, spek en vadouvanmousselineDe beste zeewolf koop je van april tot september. Het visvlees is zeer vast van structuur en heeft een uitgesproken smaak. Zeewolf wordt meestal gefileerd (soms in vismoten) aangeboden in de vishandel. De fijne smaak komt gebakken uitstekend tot zijn recht. Recept van Mastercook Patrick Caignau.
Radijsstrips, rijpe peer, Griekse yoghurt, blauwe druiven, pijnboompitten en rucolaOm radijsjes schoon te maken moet je alleen het loof en het wortelpinnetje wegsnijden. Spoel ze nog even en ze zijn hapklaar. Schillen hoeft niet. Snij nooit meer radijsjes van het loof af dan je nodig hebt, zo blijven de resterende radijzen langer vers. Gooi het loof niet weg; je kan het verwerken in een pesto of in een pittige soep. Dit is een recept van The Vegetables Chef Frank Fol.
Verse groentepickles met witte kool en charcuterieWitte kool is een stevige, ronde bal met gesloten bladeren die heel makkelijk is om klaar te maken en heel smakelijk. Vaak wordt die gebruikt om zuurkool (choucroute) van te maken. Deze groente heeft een neutrale smaak en je kunt er dus eindeloos mee variëren zoals in dit recept van Frank Fol.

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Geverifieerd door MonsterInsights