Om radijsjes schoon te maken moet je alleen het loof en het wortelpinnetje wegsnijden. Spoel ze nog even en ze zijn hapklaar. Schillen hoeft niet. Snij nooit meer radijsjes van het loof af dan je nodig hebt, zo blijven de resterende radijzen langer vers. Gooi het loof niet weg; je kan het verwerken in een pesto of in een pittige soep. Dit is een recept van The Vegetables Chef Frank Fol.
Snij de radijzen en druiven in kwartjes
Schil de peren in snij in schijfjes
Kleur de pijnboompitten in een droge koekenpan
Verdeel de Griekse yoghurt over de borden, strooi er de radijzen, peer, blauwe druiven en pijnboompitten over. Werk af met de rucola en zwarte peper van de molen.
De bereiding is op z’n lekkerst als de peren rijp zijn. Is dit niet het geval, stop de peren in een bruine papieren zak met een rijpe banaan of appel om te profiteren van het ethyleen dat deze vruchten afgeven.
Reeds meer dan 30 jaar is Frank Fol, The Vegetables Chef®, actief met groenten en fruit. Als culinaire trendsetter weet hij als niemand hoe met smaak te overtuigen in een gezonde levensstijl. Zijn We’re Smart® Green Guide en We’re Smart® World platform zijn ondertussen ook internationaal bekend.
Frank Fol deelt tijdens het 'Internationale Jaar van Groenten en Fruit 2021' via Horeca Webzine weetjes, kooktips en recepten van 52 soorten groenten en fruit.
Snij de radijzen en druiven in kwartjes
Schil de peren in snij in schijfjes
Kleur de pijnboompitten in een droge koekenpan
Verdeel de Griekse yoghurt over de borden, strooi er de radijzen, peer, blauwe druiven en pijnboompitten over. Werk af met de rucola en zwarte peper van de molen.
De bereiding is op z’n lekkerst als de peren rijp zijn. Is dit niet het geval, stop de peren in een bruine papieren zak met een rijpe banaan of appel om te profiteren van het ethyleen dat deze vruchten afgeven.