Wortelen zijn eigenlijk het hele jaar door vlot verkrijgbaar. De peen moet stevig zijn en een fraaie oranje kleur hebben. Kijk bovendien of ze geen aangetaste plekken vertonen. Dit is een recept van The Vegetables Chef Frank Fol.
Schil de wortelen
Snij de wortelen in héél fijne plakjes met de mandoline.
Snij de gekonfijte gember fijn.
Meng de wortelschijfjes met de gekonfijte gember, olijfolie, limoensap, zwarte peper van de molen en zeezout.
Strijk met een lepel de platte kaas over 4 borden.
Verdeel hierover de carpaccio van wortelen en werk af met de komkommerbloemen en de bieslook.
Bloemen ze zijn mooi, maar ook lekker! Ze brengen parfum, smaak en kleur op het bord. Belangrijk is om er subtiel en goed overwogen te werk mee te gaan.
Een grote bloem op een bord leggen, doe je niet.
Gebruik kleine bloempjes of de blaadjes van bloemen zodat ze echt deel uitmaken van de totale (smaak)ervaring.
Reeds meer dan 30 jaar is Frank Fol, The Vegetables Chef®, actief met groenten en fruit. Als culinaire trendsetter weet hij als niemand hoe met smaak te overtuigen in een gezonde levensstijl. Zijn We’re Smart® Green Guide en We’re Smart® World platform zijn ondertussen ook internationaal bekend.
Frank Fol deelt tijdens het 'Internationale Jaar van Groenten en Fruit 2021' via Horeca Webzine weetjes, kooktips en recepten van 52 soorten groenten en fruit.
Schil de wortelen
Snij de wortelen in héél fijne plakjes met de mandoline.
Snij de gekonfijte gember fijn.
Meng de wortelschijfjes met de gekonfijte gember, olijfolie, limoensap, zwarte peper van de molen en zeezout.
Strijk met een lepel de platte kaas over 4 borden.
Verdeel hierover de carpaccio van wortelen en werk af met de komkommerbloemen en de bieslook.
Bloemen ze zijn mooi, maar ook lekker! Ze brengen parfum, smaak en kleur op het bord. Belangrijk is om er subtiel en goed overwogen te werk mee te gaan.
Een grote bloem op een bord leggen, doe je niet.
Gebruik kleine bloempjes of de blaadjes van bloemen zodat ze echt deel uitmaken van de totale (smaak)ervaring.