Wortelcarpaccio met platte kaas, gekonfijte gember en komkommerbloemen

Beoordeling

Wortelen zijn eigenlijk het hele jaar door vlot verkrijgbaar. De peen moet stevig zijn en een fraaie oranje kleur hebben. Kijk bovendien of ze geen aangetaste plekken vertonen. Dit is een recept van The Vegetables Chef Frank Fol.

DeelTweetSaveDeel
Voor 4 personen
 2 stukken gekonfijte gember
 sap van 1 limoen
 zwarte peper van de molen
 zout
 125 g witte kaas
 15 g komkommerbloemen
 enkele bieslookstengels
Maak de carpaccio
1

Schil de wortelen

2

Snij de wortelen in héél fijne plakjes met de mandoline.

3

Snij de gekonfijte gember fijn.

4

Meng de wortelschijfjes met de gekonfijte gember, olijfolie, limoensap, zwarte peper van de molen en zeezout.

Afwerking
5

Strijk met een lepel de platte kaas over 4 borden.

6

Verdeel hierover de carpaccio van wortelen en werk af met de komkommerbloemen en de bieslook.

Tip
7

Bloemen ze zijn mooi, maar ook lekker! Ze brengen parfum, smaak en kleur op het bord. Belangrijk is om er subtiel en goed overwogen te werk mee te gaan.

Een grote bloem op een bord leggen, doe je niet.

Gebruik kleine bloempjes of de blaadjes van bloemen zodat ze echt deel uitmaken van de totale (smaak)ervaring.

Dit is een recept van The Vegetables Chef Frank Fol.

frank fol chef recepten (1)Reeds meer dan 30 jaar is Frank Fol, The Vegetables Chef®, actief met groenten en fruit. Als culinaire trendsetter weet hij als niemand hoe met smaak te overtuigen in een gezonde levensstijl. Zijn We’re Smart® Green Guide en We’re Smart® World platform zijn ondertussen ook internationaal bekend.

Frank Fol deelt tijdens het 'Internationale Jaar van Groenten en Fruit 2021' via Horeca Webzine weetjes, kooktips en recepten van 52 soorten groenten en fruit.

Ingredients

Voor 4 personen
 2 stukken gekonfijte gember
 sap van 1 limoen
 zwarte peper van de molen
 zout
 125 g witte kaas
 15 g komkommerbloemen
 enkele bieslookstengels

Directions

Maak de carpaccio
1

Schil de wortelen

2

Snij de wortelen in héél fijne plakjes met de mandoline.

3

Snij de gekonfijte gember fijn.

4

Meng de wortelschijfjes met de gekonfijte gember, olijfolie, limoensap, zwarte peper van de molen en zeezout.

Afwerking
5

Strijk met een lepel de platte kaas over 4 borden.

6

Verdeel hierover de carpaccio van wortelen en werk af met de komkommerbloemen en de bieslook.

Tip
7

Bloemen ze zijn mooi, maar ook lekker! Ze brengen parfum, smaak en kleur op het bord. Belangrijk is om er subtiel en goed overwogen te werk mee te gaan.

Een grote bloem op een bord leggen, doe je niet.

Gebruik kleine bloempjes of de blaadjes van bloemen zodat ze echt deel uitmaken van de totale (smaak)ervaring.

Wortelcarpaccio met platte kaas, gekonfijte gember en komkommerbloemen