Via de website, nieuwsbrief en sociale media van Horeca Webzine, het interactief online horecamagazine, vind je alle laatste nieuws van en voor de horeca uit België en Nederland.
Vandaag een kleine quiz omtrent de Italiaanse keuken. Benieuwd hoe goed jij die wel kent.
Op 6 mei wordt jaarlijks de 'Internationale Anti-Dieet Dag' gehouden. Deze dag is in 1992 ingesteld als reactie op een zelfmoord van een 15-jarig meisje omdat ze er niet meer tegen kon dat ze zo dik was. Gewicht en de obsessie om slank te zijn neemt een grote plaats in bij heel veel mensen.
Word een tonijnvrij restaurant, en toon aan dat je begaan bent met de gezondheid van je gasten en de natuur. Er zijn tal van alternatieven voor tonijn.
Sommige soorten rundvlees moeten eerst rijpen (besterven) voor consumptie om malser én smakelijker te worden. We vertellen je er alles over wat Dry Aged rundvlees is.
Andres Quintanilla is een gedreven koffieboer. Hij vertelde me dat hij regelmatig in zijn hangmat slaapt tussen de koffiestruiken, maar ook over de problematieken in de koffieplantages. Maar de samenwerking met Amarella creëert nieuwe kansen en meer collegialiteit onder de koffieboeren die hun problemen gezamenlijk aanpakken.
Bier wordt gemaakt van water, graan, gist, kruiden en hop. Maar doe daar nog maar een flinke scheut belastingen bij om het op smaak te brengen.
In 2030 zal meer dan de helft van de volwassenen in België tot de 'Gemaksgeneratie' behoren: de Millennials en Generatie Z. Vooral die laatste groep zal tegen die tijd aanzienlijk groeien, met een hoger beschikbaar inkomen én dus meer invloed. Ze zullen ook een groter deel van hun inkomen aan buitenshuisconsumptie spenderen dan andere generaties.
Loïc Rigolet is door de Federation of Table Masters (FETAM) uitgeroepen tot “First Maître d’hotel of Belgium 2024”. Dat gebeurde tijdens een zeer druk bijgewoond galadiner in “Domaine de la Blommerie” te Moeskroen. Horeca Webzine was erbij.
Tijdens de MICHELIN Guide Ceremony voor België en Luxemburg, die sinds corona ook live wordt uitgezonden, konden we ook dit jaar gelukkige gezichten zien van nieuwe Michelin sterrenchefs. Maar wie zijn ze en vooral wat zijn Michelinsterren nu eigenlijk?
Was barkeepen nog al te vaak een tweede beroep of overgangswerk voor studenten, de kijk op barkeeping of bartending als carrière is de laatste decennia echter over de hele wereld veranderd. Barkeeper is dankzij de ‘European Bartender School’ en de vele opleidingen een beroep geworden door keuze in plaats van uit noodzaak.