Categorie: Nieuws

Via de website, nieuwsbrief en sociale media van Horeca Webzine, het interactief online horecamagazine, vind je alle laatste nieuws van en voor de horeca uit België en Nederland.

mei 14
Hoe goed ken jij de Italiaanse keuken? Test je kennis met deze 10 vraagjes.

Vandaag een kleine quiz omtrent de Italiaanse keuken. Benieuwd hoe goed jij die wel kent.

mei 04
6 mei: Internationale Anti-Dieetdag. Vijf tips om die door te brengen

Op 6 mei wordt jaarlijks de 'Internationale Anti-Dieet Dag' gehouden. Deze dag is in 1992 ingesteld als reactie op een zelfmoord van een 15-jarig meisje omdat ze er niet meer tegen kon dat ze zo dik was. Gewicht en de obsessie om slank te zijn neemt een grote plaats in bij heel veel mensen.

mei 02
Wereld Tonijn Dag: 4 gezonde en duurzame alternatieven voor tonijn

Word een tonijnvrij restaurant, en toon aan dat je begaan bent met de gezondheid van je gasten en de natuur. Er zijn tal van alternatieven voor tonijn.

apr 30
Daarom Dry Aged rundvlees op restaurant; de 5 redenen

Sommige soorten rundvlees moeten eerst rijpen (besterven) voor consumptie om malser én smakelijker te worden. We vertellen je er alles over wat Dry Aged rundvlees is.

apr 19
Koffieboer Andres Quintanilla over de problematieken in de plantages

Andres Quintanilla is een gedreven koffieboer. Hij vertelde me dat hij regelmatig in zijn hangmat slaapt tussen de koffiestruiken, maar ook over de problematieken in de koffieplantages. Maar de samenwerking met Amarella creëert nieuwe kansen en meer collegialiteit onder de koffieboeren die hun problemen gezamenlijk aanpakken.

apr 12
Biercultuur in België dankzij belastingen, wetten en regels uit de 14de eeuw

Bier wordt gemaakt van water, graan, gist, kruiden en hop. Maar doe daar nog maar een flinke scheut belastingen bij om het op smaak te brengen.

apr 08
Amper 62% foodsector bewust van behoeften ‘gemaksgeneratie’

In 2030 zal meer dan de helft van de volwassenen in België tot de 'Gemaksgeneratie' behoren: de Millennials en Generatie Z. Vooral die laatste groep zal tegen die tijd aanzienlijk groeien, met een hoger beschikbaar inkomen én dus meer invloed. Ze zullen ook een groter deel van hun inkomen aan buitenshuisconsumptie spenderen dan andere generaties.

mrt 28
FETAM duidt Loïc Rigolet aan tot “First Maître d’hotel of Belgium 2024”

Loïc Rigolet is door de Federation of Table Masters (FETAM) uitgeroepen tot “First Maître d’hotel of Belgium 2024”. Dat gebeurde tijdens een zeer druk bijgewoond galadiner in “Domaine de la Blommerie” te Moeskroen. Horeca Webzine was erbij.

mrt 19
Michelinsterren in België: deze 10 feiten moet je weten

Tijdens de MICHELIN Guide Ceremony voor België en Luxemburg, die sinds corona ook live wordt uitgezonden, konden we ook dit jaar gelukkige gezichten zien van nieuwe Michelin sterrenchefs. Maar wie zijn ze en vooral wat zijn Michelinsterren nu eigenlijk? 

feb 24
24 februari: Werelddag van de Barkeeper

Was barkeepen nog al te vaak een tweede beroep of overgangswerk voor studenten, de kijk op barkeeping of bartending als carrière is de laatste decennia echter over de hele wereld veranderd. Barkeeper is dankzij de ‘European Bartender School’ en de vele opleidingen een beroep geworden door keuze in plaats van uit noodzaak.

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Geverifieerd door MonsterInsights