Categorie: Nieuws

Via de website, nieuwsbrief en sociale media van Horeca Webzine, het interactief online horecamagazine, vind je alle laatste nieuws van en voor de horeca uit België en Nederland.

nov 28
Speel het culinaire woordspel en maak kans op een diner voor 2

Speel het culinaire woordspel van Horeca Webzine, zend je antwoord voor 15 december en maak kans op een diner voor twee t.w.v. € 100 bij een horecapartner van je keuze.

nov 20
Viskok van het Jaar 2024: Gilles Pauwels van Vis Ateljee in Pittem

Ook dit jaar ging VLAM, het Vlaams centrum voor Agro- en Visserijmarketing, op zoek naar de ‘Viskok van het Jaar’. Tijdens deze 34ste editie daagde VLAM samen met de vakjury chefs uit om zo creatief mogelijk aan de slag te gaan met de ‘Vis van het Jaar’. Deze eer ging dit jaar naar schartong. Vijf finalisten namen het maandag 20 november live tegen elkaar op tijdens de vakbeurs Horeca Expo te Gent.

nov 13
GIMBER No1: nieuw design dankzij mode-icoon Diane von Furstenberg

GIMBER, het Belgische merk dat bekend staat om zijn biologische en alcoholvrije gemberconcentraat, lanceert een samenwerking met niemand minder dan mode-icoon Diane von Furstenberg! GIMBER heeft de gerenommeerde modeontwerpster gevraagd om een nieuwe draai te geven aan de GIMBER N°1 Original fles. Het resultaat? Een uniek design met vrolijke kleuren en heel herkenbare DVF-prints; een fles voor iedere gember én fashion lover.

nov 06
BBQ Black Box op 29-30 juni ’24: schrijf je nu in

Het BBQ-team Wettels On Fire uit Ninove bestaat 10 jaar en dit zal, net als het vijfjarig bestaan van Horeca Webzine in 2024, niet onopgemerkt voorbij gaan. Daarom stelt WBQA - World Barbecue Association - voor het eerst het Black Box Culinair BBQ-kampioenschap voor. Dit zal doorgaan op 29 en 30 juni 2024 op de Graanmarkt en het Twijnsterplein in Ninove. 

nov 03
Luidruchtige kinderen in restaurant: zowat € 50 boete

Te luidruchtige kinderen die van het restaurant een speeltuin maken, levert boze blikken en gezucht op van de overige klanten, maar ook van het restaurantspersoneel. Sommige restaurants leggen hiervoor een boete op.

okt 25
Eddy Merckx trapt verkoop receptenboek “The Mastercooks” af t.v.v. kankeronderzoek

Op donderdag 19 oktober - Dag tegen Kanker - trapten wieleridool Eddy Merckx, mevrouw Laurence Rigolet-Wynants en Mastercook Ivan Verhaeghe de campagne “Mastercook Books Against Cancer” af. Samen ondersteunen ze als volwaardige Meter en Peter het initiatief van The Mastercooks of Belgium waarbij het prachtige receptenboek “The Mastercooks” wordt verkocht ten voordele van twee goede doelen die geld inzamelen voor kankeronderzoek. Voor elk verkocht Nederlandstalig boek gaat € 10 naar het Belgisch Kinder Kanker Steunfonds (BKKS) en € 10 voor ieder Franstalig boek naar Télévie.

okt 25
World Pasta Day! Alleen de grootste pasta-fan kent deze 14 weetjes

Op het eerste ‘World Pasta Congres’ op 25 oktober 1995 in Rome werd besloten om een jaarlijks terugkerende dag rondom pasta te organiseren.

okt 16
Week van de Friet 2023: stuur een foto van je (favoriete) frituur

Versgebakken, knapperig en heerlijk goudgeel. Dat zijn de woorden die ons te binnen schieten als we denken aan frietjes van de frituur. Tijdens de Week van de Friet, die dit jaar doorgaat van 6 tot 12 november 2023, wordt door VLAM al voor de 24ste keer de Belgische nationale culinaire trots in de kijker gezet.  En wij van Horeca Webzine zetten de frituren in de kijker. Zie hoe.

sep 12
Zenchef|Formitable neemt reserveringsplatform Resengo over

De Zenchef|Formitable group neemt het Nederlands-Belgisch online reserveringsplatform Resengo over. Deze aankondiging volgt nadat het Amsterdamse groeiplatform voor restaurants Formitable en de Parijse Zenchef eerder dit jaar hun krachten bundelden. De acquisitie van Resengo, ondersteund door leidend groeikapitaalbedrijf PSG equity, past als eerste grote stap volledig in de strategie om Europees marktleider in restauranttechnologie te worden.

sep 04
Smartphone protocol op restaurant, maar niet voor 2 in bed

Als we een restaurantbezoek graag gezellig willen houden, moet de smartphone op stil. Maar in bed is het geen probleem.

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Geverifieerd door MonsterInsights