Categorie: Nieuws

Via de website, nieuwsbrief en sociale media van Horeca Webzine, het interactief online horecamagazine, vind je alle laatste nieuws van en voor de horeca uit België en Nederland.

jun 11
Horecanieuws 24: minder vacatures bij VDAB en gratis opleiding bij de horecabrigade

In de afgelopen week mochten we weer heel wat nieuws uit de horecasector optekenen. De opmerkzaamste zijn de minder vacatures bij VDAB voor studentenjobs, de Zottegemse horeca die niet te spreken is over de late communicatie, de horecabrigade en de nieuwe Nederlandse regels voor Aziatische restaurants. De drie gezusters van Noordwijkhout, de onbekende Catelaanse sterren, Nick Bril en acht Bornemse cafés sluiten het rijtje van nieuwsfeiten uit de horecasector deze week af.

jun 04
Philippe Vanheule nieuwe voorzitter van The Mastercooks of Belgium

Op maandag 3 juni 2024 hield VZW The Mastercooks of Belgium haar Algemene Vergadering met op het programma het kiezen van een nieuw bestuur en een nieuwe voorzitter. Philippe Vanheule, voormalig sterrenchef van restaurant Hof ter Eycken neemt de voorzittersstoel over van Cédric Poncelet. Ook 10 nieuwe leden werden er geïntroniseerd.

jun 01
Horecanieuws 22: toolbox, Horeca Middenkempen, Karen Hallemans en Horeca flitscontroles

In de afgelopen week mochten we weer heel wat nieuws uit de horecasector optekenen. De opmerkzaamste zijn de lancering van de toolbox voor horeca-uitbaters en eventorganisatoren, de decennia intense en vruchtbare samenwerking van Horeca Middenkempen en Karen Hallemans die Christiaan Michiels opvolgt als voorzitter van Horeca Mechelen. Horeca Van Zon die de fakkel terug meeneemt naar Lommel en de Horeca Flitscontroles in juni sluiten het rijtje van nieuwsfeiten uit de sector af.   

mei 31
Reeds 20 jaar Streekproduct.be

In 2024 viert het Steunpunt Streekproducten 20 jaar Streekproduct.be met 8 nieuwe erkenningen, sommige nieuw in het gamma, andere sluiten aan bij een reeds erkende traditie.

mei 14
Hoe goed ken jij de Italiaanse keuken? Test je kennis met deze 10 vraagjes.

Vandaag een kleine quiz omtrent de Italiaanse keuken. Benieuwd hoe goed jij die wel kent.

mei 04
6 mei: Internationale Anti-Dieetdag. Vijf tips om die door te brengen

Op 6 mei wordt jaarlijks de 'Internationale Anti-Dieet Dag' gehouden. Deze dag is in 1992 ingesteld als reactie op een zelfmoord van een 15-jarig meisje omdat ze er niet meer tegen kon dat ze zo dik was. Gewicht en de obsessie om slank te zijn neemt een grote plaats in bij heel veel mensen.

mei 02
Wereld Tonijn Dag: 4 gezonde en duurzame alternatieven voor tonijn

Word een tonijnvrij restaurant, en toon aan dat je begaan bent met de gezondheid van je gasten en de natuur. Er zijn tal van alternatieven voor tonijn.

apr 30
Daarom Dry Aged rundvlees op restaurant; de 5 redenen

Sommige soorten rundvlees moeten eerst rijpen (besterven) voor consumptie om malser én smakelijker te worden. We vertellen je er alles over wat Dry Aged rundvlees is.

apr 19
Koffieboer Andres Quintanilla over de problematieken in de plantages

Andres Quintanilla is een gedreven koffieboer. Hij vertelde me dat hij regelmatig in zijn hangmat slaapt tussen de koffiestruiken, maar ook over de problematieken in de koffieplantages. Maar de samenwerking met Amarella creëert nieuwe kansen en meer collegialiteit onder de koffieboeren die hun problemen gezamenlijk aanpakken.

apr 12
Biercultuur in België dankzij belastingen, wetten en regels uit de 14de eeuw

Bier wordt gemaakt van water, graan, gist, kruiden en hop. Maar doe daar nog maar een flinke scheut belastingen bij om het op smaak te brengen.

Geverifieerd door MonsterInsights