Hoe goed ken jij de Italiaanse keuken? Test je kennis met deze 10 vraagjes.

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.197 abonnees.

italiaanse keuken quiz

Hou jij ook zo van de Italiaanse keuken? Test hier dan eens je kennis ervan. Veel succes! 

Inhoudsopgave

Italiaanse keuken

De Italiaanse keuken omvat de inheemse kookkunst van het Italiaanse schiereiland. Deze keuken is zeer gevarieerd en seizoensgebonden. Er wordt veel belang gehecht aan het gebruik van verse ingrediënten. Met name de eenvoud van de gerechten, vaak met slechts enkele ingrediënten waarbij de verhoudingen nauwkeurig worden afgewogen, zijn typerend voor de Italiaanse keuken.

Eerst dit 

Dit moet je weten alvorens aan de quiz te beginnen.

Antipasti

We beginnen dit lijstje, net als een Italiaanse maaltijd, met antipasti. Antipasti zijn lichte hapjes vóór de maaltijd en zijn de perfecte manier om een lang en gezellig diner mee in te luiden. Verschillende kaasjes, worst, olijven. Alles is mogelijk! Zolang het maar niet te zwaar is. De échte maaltijd moet immers nog beginnen. 

Battuto 

Een battuto is een mengsel van zeer fijn gehakte ingrediënten, die kunnen variëren per gerecht. De meest voorkomende is er een op basis van ui, wortels en selderij. Je kan de fijngehakte ingrediënten ook koud bij een gerecht met gekookte groenten, vlees of vis serveren. Ui en knoflook mogen elkaar nooit in dezelfde battuto tegenkomen.

Bottarga

Bottarga is een visspecialiteit van Sardinië, maar komt ook voor in andere gebieden langs de Middellandse Zee, zoals Sicilië. Het ontstaat door de conservatie van viseieren. 

De eitjes van de harder (Italiaans: bottarga di muggine), de tonijn (in de goedkopere versie afkomstig van het tonijnrijke eiland Sant’Antioco) of soms zelfs de zwaardvis worden, nog in de zak waarin ze in de vis zitten (kuit), gezouten en tussen houten planken geperst om vervolgens op koele, luchtige plaatsen te drogen. Inmiddels komt uit Nederland ook bottarga. 

Hier worden harders (ook wel witte zalm genoemd) gevangen in de Zeeuwse stromen met de zegen.

Italiaanse keuken - Bottarga | Foto: Maristanis

 

Caponata

Heb jij al eens caponata gemaakt? Dit frisse bijgerecht met verschillende groenten is als het zonnetje op je bord. Zeker het proberen waard! Eet de caponata met wat brood of naast een stukje vlees of vis.

Conchiglie al pesto fresco

Veel meer dan pasta met pesto en sperziebonen is deze maaltijd niet. Een bewijs dat lekker niet ingewikkeld hoeft te zijn en less nog altijd more is. Top ‘m af met een regen van geraspte Parmezaanse kaas en hij is klaar om op aan te vallen. 

MAAK KENNIS MET GERENOMMEERDE BEROEPSORGANISATIES EN CONSULTANTS 
Je beroepsorganisatie of consultancybedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.

Gnocchi

Spreek je het nou uit als gnotsjie of njokkie? Hoe dan ook, dit Italiaanse gerecht van aardappels is net even wat anders dan een lekkere pasta en bovendien heel leuk om zelf te maken! Tip: probeer deze gnocchi met truffelsaus eens uit. Een aanrader!

Soffritto

Een soffritto is een gekookt battuto, een mix van verschillende, fijngehakte groenden. De vette variant bevat spekblokjes. Dit is een essentieel onderdeel van vele Italiaanse gerechten, maar wel eentje dat je in de gaten moet houden tijdens het koken.

Eén minuut uit het oog en je soffritto wordt een verbrande puinhoop. Bak eerst de ui en voeg een snuifje zout toe: dat kan het vocht in de ui laten vrijkomen, wat aanbranden tegengaat.

Speel de Quiz!

Nu je al deze Italiaanse kent, kan je nu de quiz spelen. 


0%

1. Wat is een ‘Contorno’ ?

Juist! Mis!

2. Wat zijn ‘Arancini’ ?

Juist! Mis!

3. Wat is ‘Carbonara’ ?

Juist! Mis!

4. Wat is ‘Focaccia’ ?

Juist! Mis!

5. Wat is ‘Gremolata’ ?

Juist! Mis!

6. Wat is ‘Saltimbocca’ ?

Juist! Mis!

7. Wat is ‘Pappardelle’ ?

Juist! Mis!

8. Wat is een ‘Ristretto’ ?

Juist! Mis!

9. Wat zijn de ingrediënten van een ‘Pizza Margherita’ ?

Juist! Mis!

10. Ossobuco Milanaise bevat…

Juist! Mis!

Quiz Italiaanse keuken
Proficiat, je kent wel goed de Italiaanse keuken!

Hoe goed ken jij de Italiaanse keuken? Test je kennis met deze 10 vraagjes. 2

Proficiat, een paar foutjes, maar toch goed gedaan!

Hoe goed ken jij de Italiaanse keuken? Test je kennis met deze 10 vraagjes. 3

Proficiat, je haalde nog net de helft van de juiste antwoorden.

Hoe goed ken jij de Italiaanse keuken? Test je kennis met deze 10 vraagjes. 4

Tja, starten met een Italiaans restaurant is nog niet direct voor jou. 😉

Hoe goed ken jij de Italiaanse keuken? Test je kennis met deze 10 vraagjes. 5

Deel je resultaten:

Deel dit blogartikel! 

Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights