• Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Gratis abonnement
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Kaarten
    • Community mārie
    • The Mastercooks of Belgium 1980-2020
    • Partners Horeca Webzine
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature
Horeca Webzine
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
Horeca Webzine
No Result
View All Result
Home Kennisbank

Hoe goed ken jij de Italiaanse keuken? Test je kennis met deze 10 vraagjes.

Horeca Webzine by Horeca Webzine
18/01/2021
in Kennisbank, Puzzels, Quiz
1
italiaanse keuken horeca webzine (1)
36
SHARES
674
VIEWS

Lees ook:

Doe de grote eindejaarswijnquiz van 2020

Het is World Pasta Day! Alleen de grootste pasta-fan kent deze 14 weetjes

Eerder dit jaar lokte de uitspraak van Giuseppe Peppino veel polemiek uit. Daarom vandaag een kleine quiz met 10 vragen omtrent de Italiaanse keuken.

Italiaanse keuken

De Italiaanse keuken omvat de inheemse kookkunst van het Italiaanse schiereiland. Deze keuken is zeer gevarieerd en seizoensgebonden. Er wordt veel belang gehecht aan het gebruik van verse ingrediënten. Met name de eenvoud van de gerechten, vaak met slechts enkele ingrediënten waarbij de verhoudingen nauwkeurig worden afgewogen, zijn typerend voor de Italiaanse keuken.

Doordat de Italiaanse eenwording pas in 1861 plaatsvond is de keuken sterk regionaal verdeeld. Elk gebied heeft haar eigen specialiteiten en lokale smaak. De keuken van Italië is in vele landen bekend, en wordt wereldwijd geïmiteerd. Internationaal vindt men pizzeria’s en in veel huishoudens worden er diverse pastagerechten gemaakt.

Kaas en wijn spelen een grote rol. Het land kent dan ook vele kazen en wijnen met een eigen regionale keurmerk. Verder speelt koffie een centrale rol in het Italiaanse leven. Met name de espresso en de Cappuccino die beide in Italië zijn ontstaan.

banner airprotecting
- ADVERTENTIE -
banner biofase
banner chateaux vini wijnhandel wijn wijnetiket
era online services banner
banner keurslager (2)
banner kyzoe
partner new ratatouille
- ADVERTENTIE -
- ADVERTENTIE -
banner the mastercooks of belgium horeca webzine
banner tuinen deblauwe
banner we're smart world frank fol
banner wijnhandel van de bossche wijn wijnetiket

Speel de Quiz!


0%

1. Wat is een ‘Contorno’ ?

Correct! Wrong!

2. Wat zijn ‘Arancini’ ?

Correct! Wrong!

3. Wat is ‘Carbonara’ ?

Correct! Wrong!

4. Wat is ‘Focaccia’ ?

Correct! Wrong!

5. Wat is ‘Gremolata’ ?

Correct! Wrong!

6. Wat is ‘Saltimbocca’ ?

Correct! Wrong!

7. Wat is ‘Pappardelle’ ?

Correct! Wrong!

8. Wat is een ‘Ristretto’ ?

Correct! Wrong!

9. Wat zijn de ingrediënten van een ‘Pizza Margherita’ ?

Correct! Wrong!

10. Ossobuco Milanaise bevat…

Correct! Wrong!

Quiz Italiaanse keuken
Proficiat, je kent wel goed de Italiaanse keuken!

Proficiat, een paar foutjes, maar toch goed gedaan!

Proficiat, je haalde nog net de helft van de juiste antwoorden.

Tja, starten met een Italiaans restaurant is nog niet direct voor jou. 😉

Share your Results:

Powered by WP Quiz

 

Nog enkele termen

Antipasti

We beginnen dit lijstje, net als een Italiaanse maaltijd, met antipasti. Antipasti zijn lichte hapjes vóór de maaltijd en zijn de perfecte manier om een lang en gezellig diner mee in te luiden. Verschillende kaasjes, worst, olijven.. Alles is mogelijk! Zolang het maar niet te zwaar is. De échte maaltijd moet immers nog beginnen. 

Battuto 

Een battuto is een mengsel van zeer fijn gehakte ingrediënten, die kunnen variëren per gerecht. De meest voorkomende is er een op basis van ui, wortels en selderij. Je kan de fijngehakte ingrediënten ook koud bij een gerecht met gekookte groenten, vlees of vis serveren. Ui en knoflook mogen elkaar nooit in dezelfde battuto tegenkomen.

Bottarga

Bottarga is een visspecialiteit van Sardinië, maar komt ook voor in andere gebieden langs de Middellandse Zee, zoals Sicilië. Het ontstaat door de conservatie van viseieren. 

De eitjes van de harder (Italiaans: bottarga di muggine), de tonijn (in de goedkopere versie afkomstig van het tonijnrijke eiland Sant’Antioco) of soms zelfs de zwaardvis worden, nog in de zak waarin ze in de vis zitten (kuit), gezouten en tussen houten planken geperst om vervolgens op koele, luchtige plaatsen te drogen. Inmiddels komt uit Nederland ook bottarga. 

Hier worden harders (ook wel witte zalm genoemd) gevangen in de Zeeuwse stromen met de zegen.

Italiaanse keuken - Bottarga | Foto: Maristanis

 

Caponata

Heb jij al eens caponata gemaakt? Dit frisse bijgerecht met verschillende groenten is als het zonnetje op je bord. Zeker het proberen waard! Eet de caponata met wat brood of naast een stukje vlees of vis.

Conchiglie al pesto fresco

Veel meer dan pasta met pesto en sperziebonen is deze maaltijd niet. Een bewijs dat lekker niet ingewikkeld hoeft te zijn en less nog altijd more is. Top ‘m af met een regen van geraspte Parmezaanse kaas en hij is klaar om op aan te vallen. 

Gnocchi

Spreek je het nou uit als gnotsjie of njokkie? Hoe dan ook, dit Italiaanse gerecht van aardappels is net even wat anders dan een lekkere pasta en bovendien heel leuk om zelf te maken! Tip: probeer deze gnocchi met truffelsaus eens uit. Een aanrader!

gratis abonnement Horeca Webzine (2)

Soffritto

Een soffritto is een gekookt battuto, een mix van verschillende, fijngehakte groenden. De vette variant bevat spekblokjes. Dit is een essentieel onderdeel van vele Italiaanse gerechten, maar wel eentje dat je in de gaten moet houden tijdens het koken. Eén minuut uit het oog en je soffritto wordt een verbrande puinhoop. Bak eerst de ui en voeg een snuifje zout toe: dat kan het vocht in de ui laten vrijkomen, wat aanbranden tegengaat.

Speel ook deze quizzes.

Heb jij ook interessant nieuws, tips, weetjes, een inspirerend verhaal of een aanbieding? Deel die in onze community!


Bron: Wikipedia, 24Kitchen

Tags: ItaliaansItaliaanse keukenkeukenpastapizzaquiztest
Share36TweetShare
Previous Post

Deze 3 mastercooks hebben een gepassioneerd parcours

Next Post

Week van het konijn 2021. Weetjes en inspirerende recepten

Horeca Webzine

Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

Next Post
week van het konijn cover horeca webzine

Week van het konijn 2021. Weetjes en inspirerende recepten

Comments 1

  1. Pingback: Voor de strafste peper ter wereld moet je bij Koen zijn - GratisPromoten.biz

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

GRATIS ABONNEMENT

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken zoals een gastro mārie bon, een Box Bon Moments of De Grote Groentebijbel met niet minder dan 120 recepten van Frank Fol.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

We hebben je gratis abonnement op Horeca Webzine ontvangen. Controleer nu nog even je inbox of spammap om je mailadres te bevestigen.

RECENTE BERICHTEN

autocontolesysteem FAVV Horeca Webzine

Zo bekom je een gevalideerd autocontrolesysteem in de horeca

26/01/2021
vervaldatum tripadvisor beoordelingen horeca

Een vervaldatum voor beoordelingen op TripAdvisor in 2021?

25/01/2021
mastercooks of belgium 24 meesterkoks box bon moments

Eén van deze 3 mastercooks is echt wel héél fotogeniek

22/01/2021
Location based Marketing: 5 redenen waarom ook jij er aandacht moet aan besteden

Location based Marketing: 5 redenen waarom ook jij er aandacht moet aan besteden

22/01/2021
IYFV 3 pastinaak groenten en fruit frank fol

#IYFV2021: pastinaak, voor ons geen ‘vergeten groente’ meer

21/01/2021

MEEST GELEZEN

  • Horeca Webzine premium partners copy (2)

    Teken de petitie, de horeca in België en Nederland moet weer open!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Wat is de dresscode in het Hof van Cleve van Peter Goossens?

    231 shares
    Share 231 Tweet 0
  • Meer dan 100 horecazaken met een leuk terras in Vlaanderen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Zowat 550 cateraars en feestzaaluitbaters zijn de ongelijkheid beu en stappen naar de rechter 

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Vlaamse cateraars en feestzaaluitbaters groeperen zich om hun rechten op te eisen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

  • Home
  • Statistieken website
  • Privacy Policy
  • Contact

© 2019 - Horeca Webzine

No Result
View All Result
  • Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Gratis abonnement
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Kaarten
    • Community mārie
    • The Mastercooks of Belgium 1980-2020
    • Partners Horeca Webzine
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature

© 2019 - Horeca Webzine

Om jouw bezoek aan onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken wij cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig. Bezoek onze Privacy Policy.