Jonge ui met salpicon van paddestoelen, prei, hazelnoten en gerookt zout

Beoordeling

De bosui, lente-ui, sla-ui, pijpajuin en schalulleke zijn in Vlaanderen namen voor een jonge nog onvolgroeide geboste ui met loof. Er zijn bolvormende en niet-bolvormende rassen. Jonge ui behoort, net als prei, knoflook en bieslook, tot de uienfamilie. De zachte, zoete smaak doet denken aan prei en past bij elke salade. Ook in soepen, eiergerechten en Aziatische gerechten zorgt deze smaakmaker voor een extra toets in elke lentegerecht. Let er bij aankoop op dat de stengels er diepgroen en ongeschonden uitzien. Recept van The Vegetables Chef Frank Fol.

DeelTweetSaveDeel
 500 g prei
 2 bieslookbloemen
 6 hazelnoten
 2 eetlepels vlierbessen
 olijfolie
 zwarte peper van de molen
 gerookt zeezout
1

Was de prei, en snij in kleine blokjes van 0,5cm.

2

Borstel de paddestoelen en snij ze eveneens in brunoise.

3

Stoof de groenten krokant gaar in een scheut olijfolie.

4

Spijs met zwarte peper van de molen en het gerookte zeezout.

5

Verdeel de mengeling (salpicon) over 4 borden.

6

Snij de stengels jonge bosui in stukken van ongeveer 6 cm lang.

7

Bak ze krokant gaar in olijfolie en spijs met zwarte peper van de molen en zeezout.

8

Voeg juist voor het einde van de gaartijd de vlierbessen toe, bak ze even mee en meng.

9

Verdeel alles samen met de licht gekleurde olijfolie op de borden op de salpicon.

10

Werk het gerecht af met geschaafde hazelnoten en de bieslookbloemetjes.

Tip
11

Een salpicon of een warme groentetartaar kan ook met andere paddestoelsoorten en groenten. Probeer eens een eigen seizoensmix te bedenken! De tafelgenoten zullen enthousiast zijn.

 

 

Zoek meer recepten.

Ingredients

 500 g prei
 2 bieslookbloemen
 6 hazelnoten
 2 eetlepels vlierbessen
 olijfolie
 zwarte peper van de molen
 gerookt zeezout

Directions

1

Was de prei, en snij in kleine blokjes van 0,5cm.

2

Borstel de paddestoelen en snij ze eveneens in brunoise.

3

Stoof de groenten krokant gaar in een scheut olijfolie.

4

Spijs met zwarte peper van de molen en het gerookte zeezout.

5

Verdeel de mengeling (salpicon) over 4 borden.

6

Snij de stengels jonge bosui in stukken van ongeveer 6 cm lang.

7

Bak ze krokant gaar in olijfolie en spijs met zwarte peper van de molen en zeezout.

8

Voeg juist voor het einde van de gaartijd de vlierbessen toe, bak ze even mee en meng.

9

Verdeel alles samen met de licht gekleurde olijfolie op de borden op de salpicon.

10

Werk het gerecht af met geschaafde hazelnoten en de bieslookbloemetjes.

Tip
11

Een salpicon of een warme groentetartaar kan ook met andere paddestoelsoorten en groenten. Probeer eens een eigen seizoensmix te bedenken! De tafelgenoten zullen enthousiast zijn.

Jonge ui met salpicon van paddestoelen, prei, hazelnoten en gerookt zout

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment