Tag: #prei

mei 09
Jonge ui met salpicon van paddestoelen, prei, hazelnoten en gerookt zout

De bosui, lente-ui, sla-ui, pijpajuin en schalulleke zijn in Vlaanderen namen voor een jonge nog onvolgroeide geboste ui met loof. Er zijn bolvormende en niet-bolvormende rassen. Jonge ui behoort, net als prei, knoflook en bieslook, tot de uienfamilie. De zachte, zoete smaak doet denken aan prei en past bij elke salade. Ook in soepen, eiergerechten en Aziatische gerechten zorgt deze smaakmaker voor een extra toets in elke lentegerecht. Let er bij aankoop op dat de stengels er diepgroen en ongeschonden uitzien. Recept van The Vegetables Chef Frank Fol.

nov 16
Slaatje van linzen, knoflook, prei, wortel en peterselie

Linzen worden steeds populairder en overal ter wereld verwerkt in heerlijke en voedzame maaltijden. Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Rode en gele linzen hebben vaak geen velletjes meer en vallen onder de splitlinzen. Deze koken sneller en worden voornamelijk gebruikt voor soepen en puree.

Geverifieerd door MonsterInsights