Hier delen we recepten die ons worden toegereikt van onze partners. Van moeilijke tot makkelijke recepten, en van aperitiefhapjes tot dessertjes!

Klik op Blader/Zoek en vervolgens op een categorie, de naam van een chef of een #tag om een recept te zoeken. 

Rogvleugel met paddenstoelen, chips van pastinaak en graanmosterdHet is cruciaal dat rog vers wordt klaargemaakt, in het kraakbeen zit een stof die bij het verouderen ammoniak afgeeft. Zelfs invriezen is niet aanbevolen, tenzij gepocheerd samen met het pocheervocht. De kleur van vleugels moet lichtroze zijn en een stevige textuur hebben. Hoe witter en slapper het visvlees, hoe ouder de vleugels. Rog heeft een karaktervolle smaak die het best tot zijn recht komt in eenvoudige bereidingen. zoals gebakken in dit recept van Mastercook Patrick Caignau.
Konijn met witloof, pastinaak en roomkaasdipKonijn met pruimen, dé klassieker in Vlaanderen. Toch is konijn verrassend veel meer veelzijdig dan dat. Het proberen waard, want konijn behoort tot de magere vleessoorten, en het vlees is mals, sappig en licht. Konijn brengt van nature belangrijke voedingsstoffen aan en past ter afwisseling prima in een gezonde voeding. Bovendien wordt het vlees gesmaakt door groot én klein. Met dit recept van Chef Bram Heylens scoor je zeker!
Tartaar van pastinaak, gele biet en okkernoten met gefruite salie en burataVroeger was pastinaak een zeer geliefde groente, het is een voorganger van onze winterwortel. Tegenwoordig rekenen we de pastinaak tot de ‘vergeten groenten’. Al is de pastinaak de laatste jaren bezig aan een opmars en zien we hem weer vaker terug in gerechten, zoals in deze tartaar van The Vegetables Chef Frank Fol.

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Geverifieerd door MonsterInsights