Omschrijving

Ambachtelijke Grazense speculaas sinds 2012. Onder dat motto haalt Meester-speculaasbakster Erika Vanvuchelen iedere dag kraakverse speculaas tevoorschijn uit haar oven. Of het nu gaat over een speculaasje voor elke dag of gepersonaliseerde speculaas: Ambachtelijke Speculaasbakkerij Vanvuchelen is dé referentie als het neerkomt op heerlijke artisanale speculaas met een toets uit eigen streek.

SPECULAASBAKKERIJ 

Speculaasbakkerij Vanvuchelen is een jong dynamisch bedrijf geleid door Erika Vanvuchelen. Haar hoofdactiviteit is de vervaardiging van ambachtelijke speculaas met als specialiteit de "Grazense speculaas".

Met trots mag Erika trouwens zeggen dat deze ambachtelijk gemaakt worden en haar producten sinds 2012 het label 'Erkend Ambacht” dragen; een officieel wettelijk label toegekend door de FOD Economie aan ambachtelijke ondernemingen. Bekijk alle erkenningen.

SPECUSTOMIZE

Als eerste ambachtelijke speculaasbakkerij in België maakt Erika gebruik van de 3D-printtechniek. Ze print de speculaasmal namelijk zelf in eigen huis en dit met 100% voedselveilig materiaal dat bestaat uit 70% gerecycleerd PET. Je naam of logo op een speculaaskoekje, het kan al vanaf 100 stuks. Vraag vrijblijvend de tarieven als particulier, horecazaak of bedrijf.

PRODUCTEN

  • Grazense speculaas

De enige echte Grazense speculaas is het paradepaardje van Erika. Het is een dikke zachte smeuïge speculaas. Typerend aan dit koekje dat wordt gekneed, gevormd, gebakken en verpakt in Grazen, is het excentrieke eigenwijze smaakpallet. Er is ook een variatie met amandelen en een variatie met chocolade.

  • Betserse speculaas

De Betserse speculaas, verwijzend naar de “Heren van Bets”, is een heel heel fijn, subliem koekje met een uitgesproken smaak. Het is typisch genotskoekje in de vorm van Dames en Heren voor bij de koffie.

  • Rummense speculaas

De Rummense speculaas, verwijzend naar de vroegere bijnaam “De boeren van Rummen”, is een stoere, dikke, voedzame speculaas zonder franjes met puur volkoren bloem en walnoten. Echt krachtvoer. Ideaal als koek om de dag mee te beginnen of mee te nemen met de boterhammetjes naar het werk. Of uiteraard als je recht van het veld komt.

  • Typische en seizoensgebonden speculaaskoekjes

Erika heeft ook aandacht voor wie suikervrij en lactosevrij moet of wil eten en ontwikkelde een speculaaskoekje zonder suiker en lactose. Het koekje is op smaak gebracht met extra kruiding, zonder maltitol maar met Zusto, een Belgische suikervervanger.

De 'speltspeculoos' is een krokant kruimelige speculaas met een kruidig karakter. De 'Grazense Harten' zijn klassieke krokante Belgische speculaaskoekjes in de vorm van een hart en 'Molentjes' krokante typische Belgische speculaaskoekjes erkend door VLAM  als Erkend Streekproduct. 'Beertjes' zijn bleke krokante zoete speculaaskoekjes in de vorm van een beertje.

En dan zijn er nog tal van seizoensgebonden speculaaskoekjes zoals de 'Appelspeculaas'; een heerlijke malse speculaas met verse Jonagoldappels uit de streek. Of de 'Sinterklazen' met Sinterklaas, 'Speculaaspoppen' en 'Speculaassterren'. Grote malse 'Paashazen' en kleine 'Paasfiguurtjes' met Pasen. 'Moederdagharten' met Moederdag. 'Zomerse bloemetjes' en met Halloween twee kleurige 'Halloweenfiguren' in Grazense speculaas en Grazens witje.

SPECULOOS KOPEN

  • Streekproductenmarkten
  • Boerenmarkten
  • Webshop met verzending via Bpost
  • Thuislevering in de regio’s Hageland en Haspengouw
  • Dagelijks afhalen van bestelde speculaaskoekjes aan de bakkerij mits voorafgaande telefonische of online bestelling
  • Leveren in streekproducten- en/of hoevewinkels in het kader van de korte-keten.

You May Also Be Interested In

Geverifieerd door MonsterInsights