Gewokte spruiten, aardappelpuree met waterkers, haasgehakt en gepofte kastanje

Beoordeling

Spruiten zijn super gezond. Ze bevatten een hoge concentratie van vitaminen en mineralen, samen met essentiële voedingsvezels. Spruitjes bevatten vitamine B1, vitamine B2,  vitamine B6,  foliumzuur,  vitamine C en  vitamine K. Dit is een recept van The Vegetables Chef Frank Fol.

DeelTweetSaveDeel
Voor de spruiten
 500 g spruiten
 klontje boter
Voor de aardappelpuree
 1 bussel waterkers
 1 ui
 2 teentjes knoflook
 klontje boter
 1 laurierblad
 600 g gehakt van hazenvlees
 peper en zout
Voor de saus
 1 bokaaltje opgelegde kersen op druivensap (37cl bruto)
 1 grote sjalot
 200 ml fruitige rode wijn
  2 el kersenconfituur peper en zout Gewokte spruitjes: 500 g spruitjes klontje boter
 2 eetlepels kersenconfituur
 peper en zout
Voor de gepofte kastanjes
 4 kastanjes
 klontje boter
Speciaal materiaal
 4 4 dresseerringen van 10 cm doorsnede
Bereid de aardappelpuree
2

Schil de aardappelen.

3

Pel en hak de ui en de knoflookteentjes.

4

Snij de aardappelen in stukken.

5

Zet alles driekwart onder met water en kook onder gesloten deksel met het laurierblad tot de aardappelen gaar zijn.

6

Giet de aardappelen af, maar hou een deel van het kooknat apart.

7

Stamp de aardappelen samen met het kooknat en een klontje boter tot een smeuïge puree.

8

Spijs met bij met peper, foelie en indien nodig met wat extra zout.

9

Bak en spijs het gehakt van hazenvlees.

10

Snij de waterkers in grove stukken, maar hou enkele takjes apart voor de garnituur.

11

Meng het haasgehakt met de waterkers onder de puree.

Saus
12

Doe alle ingrediënten in een steelpan en laat gedurende een tiental minuten inkoken.

13

Mix fijn tot een gebonden coulis.

Spruiten
14

Snij de spruitjes in kwartjes.

15

Wok ze zacht en krokant gaar in een klontje boter.

Kastanjes
16

Verwarm de frituurpan op 170°C.

17

Maak een inkeping in de kastanjes.

18

Fruit de kastanjes gedurende 4 minuten in de hete frituurolie.

19

Pel de kastanjes en snij ze in stukjes.

Afwerking
20

Wrijf 4 ringen in met wat olie.

21

Plaats een ring op elk bord en verdeel hierin de puree.

22

Lepel de saus rondom.

23

Schik de spruiten errond en werk af met de stukjes gepofte kastanjes en wat waterkers.

Dit is een recept van The Vegetables Chef Frank Fol.

frank fol chef recepten (1)Reeds meer dan 30 jaar is Frank Fol, The Vegetables Chef®, actief met groenten en fruit. Als culinaire trendsetter weet hij als niemand hoe met smaak te overtuigen in een gezonde levensstijl. Zijn We’re Smart® Green Guide en We’re Smart® World platform zijn ondertussen ook internationaal bekend.

Frank Fol deelt tijdens het 'Internationale Jaar van Groenten en Fruit 2021' via Horeca Webzine weetjes, kooktips en recepten van 52 soorten groenten en fruit.

Meer recepten zoeken.

Ingrediënten

Voor de spruiten
 500 g spruiten
 klontje boter
Voor de aardappelpuree
 1 bussel waterkers
 1 ui
 2 teentjes knoflook
 klontje boter
 1 laurierblad
 600 g gehakt van hazenvlees
 peper en zout
Voor de saus
 1 bokaaltje opgelegde kersen op druivensap (37cl bruto)
 1 grote sjalot
 200 ml fruitige rode wijn
  2 el kersenconfituur peper en zout Gewokte spruitjes: 500 g spruitjes klontje boter
 2 eetlepels kersenconfituur
 peper en zout
Voor de gepofte kastanjes
 4 kastanjes
 klontje boter
Speciaal materiaal
 4 4 dresseerringen van 10 cm doorsnede

Aanwijzingen

Bereid de aardappelpuree
2

Schil de aardappelen.

3

Pel en hak de ui en de knoflookteentjes.

4

Snij de aardappelen in stukken.

5

Zet alles driekwart onder met water en kook onder gesloten deksel met het laurierblad tot de aardappelen gaar zijn.

6

Giet de aardappelen af, maar hou een deel van het kooknat apart.

7

Stamp de aardappelen samen met het kooknat en een klontje boter tot een smeuïge puree.

8

Spijs met bij met peper, foelie en indien nodig met wat extra zout.

9

Bak en spijs het gehakt van hazenvlees.

10

Snij de waterkers in grove stukken, maar hou enkele takjes apart voor de garnituur.

11

Meng het haasgehakt met de waterkers onder de puree.

Saus
12

Doe alle ingrediënten in een steelpan en laat gedurende een tiental minuten inkoken.

13

Mix fijn tot een gebonden coulis.

Spruiten
14

Snij de spruitjes in kwartjes.

15

Wok ze zacht en krokant gaar in een klontje boter.

Kastanjes
16

Verwarm de frituurpan op 170°C.

17

Maak een inkeping in de kastanjes.

18

Fruit de kastanjes gedurende 4 minuten in de hete frituurolie.

19

Pel de kastanjes en snij ze in stukjes.

Afwerking
20

Wrijf 4 ringen in met wat olie.

21

Plaats een ring op elk bord en verdeel hierin de puree.

22

Lepel de saus rondom.

23

Schik de spruiten errond en werk af met de stukjes gepofte kastanjes en wat waterkers.

Gewokte spruiten, aardappelpuree met waterkers, haasgehakt en gepofte kastanje