Spruiten zijn super gezond. Ze bevatten een hoge concentratie van vitaminen en mineralen, samen met essentiële voedingsvezels. Spruitjes bevatten vitamine B1, vitamine B2, vitamine B6, foliumzuur, vitamine C en vitamine K. Dit is een recept van The Vegetables Chef Frank Fol.
Schil de aardappelen.
Pel en hak de ui en de knoflookteentjes.
Snij de aardappelen in stukken.
Zet alles driekwart onder met water en kook onder gesloten deksel met het laurierblad tot de aardappelen gaar zijn.
Giet de aardappelen af, maar hou een deel van het kooknat apart.
Stamp de aardappelen samen met het kooknat en een klontje boter tot een smeuïge puree.
Spijs met bij met peper, foelie en indien nodig met wat extra zout.
Bak en spijs het gehakt van hazenvlees.
Snij de waterkers in grove stukken, maar hou enkele takjes apart voor de garnituur.
Meng het haasgehakt met de waterkers onder de puree.
Doe alle ingrediënten in een steelpan en laat gedurende een tiental minuten inkoken.
Mix fijn tot een gebonden coulis.
Snij de spruitjes in kwartjes.
Wok ze zacht en krokant gaar in een klontje boter.
Verwarm de frituurpan op 170°C.
Maak een inkeping in de kastanjes.
Fruit de kastanjes gedurende 4 minuten in de hete frituurolie.
Pel de kastanjes en snij ze in stukjes.
Wrijf 4 ringen in met wat olie.
Plaats een ring op elk bord en verdeel hierin de puree.
Lepel de saus rondom.
Schik de spruiten errond en werk af met de stukjes gepofte kastanjes en wat waterkers.
Reeds meer dan 30 jaar is Frank Fol, The Vegetables Chef®, actief met groenten en fruit. Als culinaire trendsetter weet hij als niemand hoe met smaak te overtuigen in een gezonde levensstijl. Zijn We’re Smart® Green Guide en We’re Smart® World platform zijn ondertussen ook internationaal bekend.
Frank Fol deelt tijdens het 'Internationale Jaar van Groenten en Fruit 2021' via Horeca Webzine weetjes, kooktips en recepten van 52 soorten groenten en fruit.
Schil de aardappelen.
Pel en hak de ui en de knoflookteentjes.
Snij de aardappelen in stukken.
Zet alles driekwart onder met water en kook onder gesloten deksel met het laurierblad tot de aardappelen gaar zijn.
Giet de aardappelen af, maar hou een deel van het kooknat apart.
Stamp de aardappelen samen met het kooknat en een klontje boter tot een smeuïge puree.
Spijs met bij met peper, foelie en indien nodig met wat extra zout.
Bak en spijs het gehakt van hazenvlees.
Snij de waterkers in grove stukken, maar hou enkele takjes apart voor de garnituur.
Meng het haasgehakt met de waterkers onder de puree.
Doe alle ingrediënten in een steelpan en laat gedurende een tiental minuten inkoken.
Mix fijn tot een gebonden coulis.
Snij de spruitjes in kwartjes.
Wok ze zacht en krokant gaar in een klontje boter.
Verwarm de frituurpan op 170°C.
Maak een inkeping in de kastanjes.
Fruit de kastanjes gedurende 4 minuten in de hete frituurolie.
Pel de kastanjes en snij ze in stukjes.
Wrijf 4 ringen in met wat olie.
Plaats een ring op elk bord en verdeel hierin de puree.
Lepel de saus rondom.
Schik de spruiten errond en werk af met de stukjes gepofte kastanjes en wat waterkers.