We weten allemaal wel wat couscous en een tagine is, maar er is meer. Doe de quiz en zie hoe goed je wel de Marokkaanse keuken kent.
Marokkaanse keuken
In de Marokkaanse keuken vind je invloeden van de Arabieren, de Moren en de Berbers in de Marokkaanse gerechten terug. De meeste mensen denken aan couscous als ze aan de Marokkaanse keuken denken.
Uiteraard is er zoveel meer dan couscous want de rijke smaak door al deze verschillende invloeden is lekker veelzijdig en zal je meermaals verrassen.
Benieuwd hoe goed jij wel de Marokkaanse keuken kent. Doe de quiz!
Domein van de vrouw
Eten is een zeer belangrijk onderdeel van het Marokkaanse dagelijkse leven. De keuken is het domein van de vrouw en er wordt over het algemeen veel tijd aan het koken besteed. Het eten is een belangrijk sociaal moment van ontmoeting voor families.
Een Marokkaans ontbijt bestaat traditioneel gezien uit vers brood (dat meestal zelf gebakken wordt) met olijfolie en honing.
Verder komen er Marokkaanse pannenkoekjes op tafel zoals baghrir (duizendgatenpannenkoekjes) of msemmen (laagjespannenkoeken). Bij het ontbijt wordt muntthee gedronken.
Belangrijkste maaltijd
De lunch is de belangrijkste maaltijd van de dag. Marokkanen houden van vlees. Kip is goedkoop en daarom populair, verder wordt er ook lam- en rundvlees gegeten. En langs de kust komt er ook vis op tafel.
Bij elke Marokkaanse maaltijd wordt ook brood gegeten. Daarmee kan je de lekkere sappen uit de tajine opdeppen. De maaltijd wordt afgesloten met thee en soms ook vers fruit.
Quiz
We weten allemaal wel wat couscous en een tagine is, maar er is meer. Antwoord de 7 vraagjes, en zie hoe goed je wel de Marokkaanse keuken kent.
[wp_quiz id=”835″]
Deel dit blogartikel!
Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!