Download de inspiratiegids voor een familievriendelijk hotel met meer dan 100 tips

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.243 abonnees.

Vaak wordt gefocust om het verblijf voor volwassenen zo aangenaam mogelijk te maken. Maar kinderen zijn ook volwaardige gasten en vereisen soms meer aandacht. Laat ons ook niet vergeten dat als kinderen een goede vakantie hebben in een familievriendelijk logies, dan hebben de ouders of grootouders dat ook.

Familievriendelijk

Als je dit leest, ben je al bereid om iets meer over familievriendelijkheid te ontdekken. Familievriendelijk zijn betekent hart hebben voor je zaak. Gastvrijheid komt van binnenuit. Alles draait erom je gasten, hoe jong ook, een prettige tijd te bezorgen, zodat ze nadien vol tevredenheid afscheid nemen en graag nog eens terug komen.

Misschien zie je het eerder allemaal praktisch. Een meer functionele benadering van brood op de plank, rekenmodellen om je zaak optimaal te runnen, de kamers te vullen en het personeel op tijd te betalen. Zeker, het horecawezen vraagt ook om die kant.

Kinderen

Ook al behoren kinderen niet tot je doelgroep, toch kan je ervoor kiezen om hen een zo aangenaam mogelijk verblijf te bezorgen als ze toch over de vloer komen. Een familievriendelijke aanpak hoort nu eenmaal bij algemene klantvriendelijkheid en gastvrijheid. Dat zou het alvast moeten zijn.

De keuze ligt steeds bij jou: hoe ver ga je in het verwelkomen van gezinnen met kinderen? Hoe familievriendelijk stel jij je op? Kies je voor een eenvoudige basis, een paar speelse extra’s of ga je voluit om kinderen de tijd van hun leven te bezorgen?

Wat je ook kiest, met meer aandacht voor een familievriendelijke aanpak draag je bij aan een aangenaam en onbezorgd verblijf voor iedereen.

Familievriendelijk hotel

In een familievriendelijk hotel voelen kinderen van alle leeftijden, ouders en grootouders zich welkom en op hun gemak. Ze vinden er extra voorzieningen die hun bezoek aangenamer en vooral praktischer maken. Dit alles in een hygiënische en veilige omgeving.

Een welkom gevoel schuilt dus niet noodzakelijk in uitbundige speelkamers en indrukwekkende glijbanen. Het zit vooral in een ongedwongen, familievriendelijke sfeer in combinatie met een aantal voorzieningen voor kinderen van alle leeftijden.

Hét recept voor een familievriendelijk hotel dat is jouw eigen persoonlijke mix van wat past bij je accommodatie, stijl, mogelijkheden, budget en ruimte.

1209-familievriendelijk-2-Horeca-Webzine

Families

Families komen in alle soorten en maten. In een klassieke samenstelling zijn het natuurlijk ouders met hun kinderen. Soms sluiten de grootouders daar nog bij aan. Maar het reisgezelschap van de 21ste eeuw kan ook bestaan uit samengestelde gezinnen. Of één (groot)ouder die (klein)zoon- of dochter meeneemt voor een korte stedentrip. Ook deze diverse reisgezelschappen zien we als families.

Daarnaast vervagen de grenzen tussen familie en vrienden en gaan bevriende gezinnen vaker samen op pad. Dat betekent dat er steeds meer flexibiliteit en maatwerk nodig is in het familieaanbod.

Waarom?

Een familievriendelijk verblijf is per definitie een gastvrij en klantvriendelijk verblijf met een positief imago. En omdat kinderen ook als volwaardige gasten kunnen tellen al zijn ze misschien gewoon net iets levendiger dan andere gasten.

Er zijn 66 miljoen families in Europa, ze maken 31% uit van alle huishoudens en zijn de grootste doelgroep in de recreatieve reismarkt. Over potentieel gesproken!

Minister Ben Weyts legde in zijn beleidsnota 2015-2019 focus op Vlaanderen als familievriendelijke bestemming. Ook in 2020 is dit nog geldig.

Als families een aangename tijd hebben gehad, keren ze graag nog eens terug. Of ze raden anderen aan je accommodatie ook eens te bezoeken.

Omdat het weinig moeite kost om je logeeradres familievriendelijk te maken, zodat elke kleine investering je uiteindelijk gegarandeerd meer opbrengt.

En vooral daarom: iedereen kan iets leren van kinderen. Het zijn je meest eerlijke gasten. Hun hele lijf spreekt als ze enthousiast zijn. Met hun pure en uitbundige gedrag herinneren ze ons aan het plezier dat ook in ons bruist, maar wat we zo vaak dreigen te vergeten in onze drukke levens.

familievriendelijk hotel kinderen Horeca Webzine

Kinderen Welkom

Horeca Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen ontwikkelden een gids ‘Kinderen Welkom’. Deze gids moet logiesuitbaters inspireren om een meer kwalitatief aanbod te bieden aan families met kinderen. Want als de kinderen een goede vakantie hebben, dan hebben de ouders of grootouders dat ook.

Deze gids reikt je honderden tips en weetjes aan die vertrekpunt kunnen zijn om nog verder te ontdekken wat voor jouw unieke logies het beste werkt.

Download de inspiratiegids ‘Kinderen Welkom’.

Heb jij ook interessant nieuws, tips, weetjes, een inspirerend verhaal of een aanbieding? Stuur ons de link!


Bron: Horeca Vlaanderen

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights