Voor werknemers in de horeca is een fijne werksituatie belangrijk. Hierdoor voelen ze zich prettig, houden ze plezier in hun werk en blijven ze gezond. Zo zorg je voor goede arbeidsomstandigheden in jouw bedrijf. Hou rekening met deze 7 arbeidsrisico’s voor een fijne werksituatie in de horeca.
De afgelopen jaren heeft de Belgische horecasector voordeel kunnen halen uit de regeling die het mogelijk maakte om jobstudenten tot 600 uur per kalenderjaar in te schakelen. Dit was een cruciale maatregel, vooral tijdens piekperiodes zoals de zomermaanden of feestdagen. Maar sinds 1 januari 2025 is de regeling veranderd, en mogen jobstudenten niet langer 600 uur werken in de horeca. Deze wijziging roept vragen op bij zowel werkgevers als werknemers: wat betekent dit voor de sector, en hoe kunnen bedrijven en studenten zich aanpassen?
We weten allemaal wel wat couscous en een tagine is, maar er is meer. Doe de quiz met 14 vragen en zie hoe goed je wel de Marokkaanse keuken kent.
Een cocktail is een mengsel van minimaal drie ingrediënten, waarvan er twee drinkbaar moeten zijn en één alcohol moet bevatten. We delen met plezier een selectie van 25 favoriete cocktails van de lezers van Horeca Webzine.
In België verwijst de werkbonus naar een systeem dat bedoeld is om werknemers met een laag of middeninkomen extra financiële ondersteuning te bieden door hun sociale bijdragen te verlagen. We vertellen je er hier in dit blogartikel alles over.
Werken in de horecasector is wereldwijd een dynamische en veelzijdige baan waarbij gastvrijheid, klantgerichtheid en flexibiliteit centraal staan. Horecamedewerkers hebben de kans om te werken in diverse omgevingen, van restaurants en hotels tot bars, cafés en evenementenlocaties. Hier delen we de vijf meest gestelde vragen over werken in de horecasector wereldwijd.
Als één of meerdere medewerkers niet komen opdagen wegens ziekte, valt je dat als ondernemer bijzonder hard. Toch kan iedere uitbater het risico op het ziek worden van zijn team minimaliseren. Hieronder enkele veel gemaakte fouten en tips hoe je die kan voorkomen.
De komst van de driesterrenchef Gilles Goujon heeft het kleine dorpje in de Corbières letterlijk nieuw leven ingeblazen. Maar hij heeft ook het geluk van de producenten in de hele regio vergroot. Auberge Vieux Puits In Fontjoncouse, een klein stadje in de hoge Corbières (Aude, Frankrijk), zijn er 3 sterren voor 146 inwoners. Drie Michelinsterren, […]
Je kent het wel. De kelner die, terwijl het restaurant halfvol is, aan de bar hangt. Kletsend met die leuke barmaid, over alles wat er mis is in de zaak. Of die hotelreceptionist die ’s ochtends bij het uitchecken uitstraalt: "Praat niet met mij, ik ben geen ochtendmens". En de oudere kelner die zich ‘maitre’ waant en rondloopt met de neus in de lucht en de jonge gasten afsnauwt. Personeelsproblemen, daar hebben we het over vandaag.
Werken als kelner in de horeca is leuk, maar ook zwaar. Nu zeker met dit mondmasker op. Om er voor te zorgen dat jij die superleuke baan in de horeca zo goed en zo lang mogelijk kunt vervullen, geven wij je 10 handige tips. Succes!