Tag: consument

jan 13
Hoe goed ken jij de Marokkaanse keuken? Doe de quiz met de 7 vragen.

We weten allemaal wel wat couscous en een tagine is, maar er is meer. Doe de quiz en zie hoe goed je wel de Marokkaanse keuken kent.

okt 25
World Pasta Day! Alleen de grootste pasta-fan kent deze 14 weetjes

Op het eerste ‘World Pasta Congres’ op 25 oktober 1995 in Rome werd besloten om een jaarlijks terugkerende dag rondom pasta te organiseren.

aug 31
Sushi: 5 weetjes en een uitzonderlijk recept

Sushi is een verzamelnaam voor kleine Japanse hapjes van rijst die op smaak is gebracht met rijstazijn, en vis, groenten en ei. Maar hiermee weet je niet alles.

dec 25
Niet 1 Belgische koningin heeft zoveel koks geïnspireerd

Een beetje culinaire geschiedenis ... ere aan wie ere toekomt! Bij ons weten heeft niet één Belgische koningin zoveel koks geïnspireerd. Het gerecht is door iedereen gekend en wordt ook redelijk op prijs gesteld.

nov 09
Waarom ontdooit een vriezer als de omgevingstemperatuur lager dan 10°C is?

Eén van de redacteuren van de NRC wetenschapsredactie kwam tijdens het uitzoeken van een nieuwe vriezer achter een bijzondere vaststelling. De meeste vriezers werken niet of heel slecht als de omgevingstemperatuur onder de 10°C komt.

nov 03
Onze 25 favoriete cocktails. Welke vind jij de lekkerste?

Een cocktail is een mengsel van minimaal drie ingrediënten, waarvan er twee drinkbaar moeten zijn en één alcohol moet bevatten. We delen met plezier een selectie van 25 favoriete cocktails van de lezers van Horeca Webzine.

sep 06
Driesterrenchef Gilles Goujon heeft Fontjoncouse gered

De komst van de driesterrenchef Gilles Goujon heeft het kleine dorpje in de Corbières letterlijk nieuw leven ingeblazen. Maar hij heeft ook het geluk van de producenten in de hele regio vergroot. Auberge Vieux Puits In Fontjoncouse, een klein stadje in de hoge Corbières (Aude, Frankrijk), zijn er 3 sterren voor 146 inwoners. Drie Michelinsterren, […]

mei 10
Op hoog niveau koken met een foodcost van slechts 17%. Het kan

Op hoog niveau koken met een foodcost van slechts 17%. Restaurant SAN in Gent bewijst dat het kan.

mrt 23
Ken jij de Nederlandse keuken? Test je kennis met deze 8-vragen-quiz

De gerechten in de Nederlandse keuken zijn vaak stevig en voedzaam, afgestemd op de overwegend fysieke werkzaamheden die de Nederlander in het verleden deed. En hoewel die gerechten per streek kunnen verschillen, zijn er een aantal typisch Nederlandse specialiteiten en ingrediënten. Ken je ze? Doe de quiz.

jan 25
Het wijnetiket: wat moet daar nu wel op staan in 2022

Wat moet er nu op wijnetiket staan volgens de Europese wijnwetgeving? We zochten het even uit.

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Geverifieerd door MonsterInsights