Topchefs van over de gehele wereld bundelen vanaf vandaag de krachten in de ‘We’re Smart Academy’. Ze delen er hun kennis over de gezonde, ecologische keuken in webinars, handleidingen, kookboeken en Clubhouse-sessies met andere chefs, voedingsbedrijven én consumenten. Tijdens de Week van Groenten en Fruit wordt ook de ‘5 Radishes Chef Club’, een exclusieve club voor de 79 beste groentenrestaurants ter wereld gelanceerd. En jij als abonnee van Horeca Webzine maakt iedere dag kans op een gesigneerd boek van de initiatiefnemer, Frank Fol.
Week van Groenten en Fruit
De Week van Groenten en Fruit vindt plaats van 10 tot 16 mei. Zeven dagen lang worden allerlei nieuwe, creatieve initiatieven rond groenten en fruit in de verf gezet door chefs, retailers, telers, producenten, enz.
Dit jaar wordt het een extra bijzondere week, omdat 2021 door de Verenigde Naties is uitgeroepen tot het Internationaal Jaar van Groenten en Fruit.
We’re Smart World, de organisatie achter de ‘Week van Groenten en Fruit,’ partner van Horeca Webzine, is dit jaar bovendien uitgeroepen tot een van de officiële SDG ‘Sustainable Development Goals’-voices. Dat zijn ambassadeurs die hun schouders zetten onder de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties; van het uitroeien van armoede tot de strijd tegen klimaatopwarming.
Paprika en watermeloen
Net als ieder jaar een groente en fruit in de kijker. Dit jaar is paprika en watermeloen. We besteden deze week hier meer aandacht aan.
We’re Smart Academy
We’re Smart World zet deze speciale editie van de Week van Groenten en Fruit luister bij met de lancering van de We’re Smart Academy. Topchefs uit de hele wereld geven elke maand hun plantaardige keukengeheimen prijs tijdens interactieve webinars.
Fans kunnen op Club House We’re Smart Inspirations aansluiten om zich te verdiepen in de laatste innovaties en trends op vlak van gezond en ecologisch keuken.
De We’re Smart Academy bundelt 51 kooktechnieken voor groenten en fruit en massa’s gezonde recepten in een handleiding. De academie publiceert ook regelmatig kookboeken om zowel professionals als hobbykoks te inspireren.
5 Radishes Chefs Club
Nog op 10 mei introduceert We’re Smart ook zijn gloednieuwe ‘5 Radishes Chefs Club’: een exclusieve club van de 79 beste groentenrestaurants ter wereld, die allemaal vijf felbegeerde radijzen kregen in de culinair-gastronomische We’re Smart Green Guide.
Restaurants die vijf Radijzen halen, gebruiken doorheen hun volledige menu minstens twee derde groenten en fruit. Ze focussen ook op duurzame en lokale producten, springen spaarzaam om met water en energie,…
Alle restaurants in de 5 Radishes Chefs Club behalen een hoge mate van perfectie in creativiteit en smaakervaring. De club wordt een ontmoetingsplaats waar gelijkgestemde topchefs hun visie en ideeën kunnen uitwisselen, met elkaar en met andere chefs.
Ook topchefs willen bijleren
Frank Fol: “We hebben de 5 Radishes Chefs Club in het leven geroepen omdat we merken dat ook topchefs nog altijd willen bijleren over de wondere wereld van groenten en fruit. We nodigen de chefs uit om in hun regio een ambassadeur te zijn. Een echt uithangbord voor de gezonde, ecologische keuken waar groenten en fruit centraal staan.”
Agenda We’re Smart World
- Internationaal Jaar van Groenten en Fruit 2021: Frank Fol deelt wekelijks in Horeca Webzine weetjes, kooktips en recepten. Maandelijks maak je als abonnee kans op een gesigneerd exemplaar van ‘De Grote Groentebijbel’.
- Groente en fruit van het jaar 2021: paprika en watermeloen
- 10 t.e.m. 16 mei: Week Van Groenten en Fruit, lancering We’re Smart Academy en 5 Radishes Chefs Club
- 24 mei: Eerste We’re Smart Academy webinar met Frank Fol
- 20 september: lancering We’re Smart Green Guide en bekendmaking We’re Smart Awards voor restaurants
- 26 november: lancering We’re Smart Future Awards voor bedrijven tijdens Horeca Expo
Winactie
Gedurende de gehele Week van Groenten en Fruit 2021 maak je als abonnee van Horeca Webzine iedere dag kans op een gesigneerd boek van Frank Fol.