In deze podcast praat Sabine Goethals van Satellite Gourmet met Peter Goossens. De chef en zaakvoerder van het Hof van Cleve in Kruishoutem vertelt met het grootste gemak over zijn grootste passie: de horeca, zijn eigen gastronomische identiteit. Maar Peter Goossens heeft het ook over zijn ‘deugnieterijen’ aan Hotelschool Ter Duinen. Enkele ‘sappige’ verhalen steken de kop op.
Sabine Goethals
De host van Satellite Gourmet is Sabine Goethals. Haar eerste stappen op haar gastronomische pad zette ze als TV-maker en presentatrice van kookprogramma’s voor Vitaya o.m. ‘Lekker van Bij Ons’, een dagelijkse kookrubriek met chef Geert Van Der Bruggen (De Lijsterbes, Berlare)
Ze ontmoette gepassioneerde mensen: gastronomen die het ‘koken’ als hun dagelijks ritueel beschouwen, die sneller met kennis van zaken praten over ‘food en drinks’ dan dat ze van ondergoed wisselen en die de ‘gastvrijheid’ in de horeca als het hoogste goed erkennen.
Sabine Goethals werkte zowel in binnen- als buitenland met heel wat grootheden uit de gastronomische wereld samen tijdens allerlei foodfestivals, kooktheaters, horecabeurzen en culinaire wedstrijden. Hierdoor word ik een gewaardeerde host onder de (sterren)chefs, sommeliers en andere professionals.
Sabine heeft een grote bewondering en heel veel affectie voor de horecasector, vandaar deze ‘gastronomy podcast’ omdat ze een passie heeft voor storytelling en die graag deelt.

Gesprek met Peter Goossens
Sabine Goethals praat met Peter Goossens die al sinds zijn 23ste levensjaar Hof van Cleve in Kruishoutem runt, nu al sinds geruime tijd met zijn echtgenote en een team van 25 personeelsleden.
Hij vertelt met het grootste gemak over zijn grootste passie: de horeca, zijn eigen gastronomische identiteit.
Maar Peter Goossens heeft het ook over zijn ‘deugnieterijen’ aan Hotelschool Ter Duinen. Enkele ‘sappige’ verhalen steken de kop op.
