Vijftien Mastercooks bij de 1.000 beste restaurants in de wereld

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 21.009 abonnees. Klik en abonneer je ook; het is en blijft gratis!

Deze pagina werd geschreven in het Nederlands en kan dankzij een performant vertaalprogramma ook gelezen worden in het Frans, Engels en Spaans. Met onze excuses als er taalfouten in de tekst staan. Veel leesplezier!

mastercooks la liste beste restaurants wereld

Niet minder dan 28 Belgische restaurants behoren tot de 1.000 beste ter wereld volgens ‘La Liste’, de gastronomische ranglijst van de ranglijsten. Vijftien van hen zijn ‘Mastercooks of Belgium’.

La Liste

La Liste is een gerenommeerde internationale ranglijst van de beste restaurants ter wereld. Het werd in 2015 opgericht in Frankrijk als een alternatief voor andere culinaire gidsen zoals de Michelin-gids en ‘The World’s 50 Best Restaurants’.

De lijst streeft ernaar objectiviteit en consistentie te bieden door verschillende culinaire beoordelingen en recensies van restaurants samen te voegen.

Hoe werkt het?

‘La Liste’ maakt gebruik van een algoritme dat beoordelingen uit honderden bronnen combineert, zoals:

  • Restaurantgidsen (bijv. Michelin, Gault&Millau).
  • Online recensies (bijv. TripAdvisor, Yelp).
  • Krantenartikelen en culinaire tijdschriften.

De restaurants krijgen een score op 100 op basis van de verzamelde gegevens, met aanpassingen voor betrouwbaarheid en consistentie van de bronnen.

Wat maakt ‘La Liste’ bijzonder?

  • Algoritme-gedreven: De ranglijst wordt objectief samengesteld door gegevens van restaurants uit diverse bronnen.
  • Wereldwijde dekking: La Liste heeft een zeer uitgebreide database, met duizenden restaurants van over de hele wereld.
  • Consumentenperspectief: Naast professionele beoordelingen van de restaurants worden ook consumentenrecensies meegenomen.
  • Diversiteit: Restaurants variëren van topgastronomie tot minder formele eetzalen.

Awards en categorieën

  • Elk jaar publiceert La Liste een lijst van de beste 1.000 restaurants ter wereld.
  • Er zijn ook speciale onderscheidingen, zoals voor duurzaamheid, innovatie, en opkomend talent.

Relevantie in België 

Belgische restaurants zijn vaak goed vertegenwoordigd op “La Liste”. Ook dit jaar.

Niet minder dan 28 Belgische restaurants behoren tot de 1.000 beste ter wereld volgens “La Liste”, de gastronomische ranglijst van de ranglijsten. Vijftien van hen zijn “Mastercooks of Belgium”.

The Mastercooks of Belgium

The Mastercooks of Belgium‘ zijn dé ambassadeurs van het Belgisch culinair erfgoed. Deze chefs van toprestaurants toveren elke dag met de fantastische ingrediënten die ons land rijk zijn. Zij zijn het creatieve brein van de Belgische culinaire toekomst en bezorgen elke dag duizenden mensen een onvergetelijke smaakbeleving in hun restaurants.

De weigering om Pierre Romeyer te aanvaarden als lid van de Franse Vereniging van Meesterkoks legde in 1980 de kiem voor de Belgische vereniging. Samen met collega’s Pierre Wynants en Jacques Deluc stelde hij de oprichting voor van een beroepsvereniging voor Belgische koks van toprestaurants. Claude Dupont, Robert Van Duüren en Pierrot Fonteyne stapten mee in de boot. En daarmee waren de ‘Mastercooks’ geboren.

15 Mastercooks bij de 1.000 beste restaurants

tim-boury-mastercooks-restaurants-liste

 

BOURY – Roeselare

97,50/100

Mastercook Tim Boury serveert één van de beste culinaire ervaringen in België, een combinatie van uitgebreide fine dining, eersteklas service en een verbluffend restaurantdesign.

Lees meer…  

Vijftien Mastercooks bij de 1.000 beste restaurants in de wereld 1

 

Hof van Cleve – Kruisem

96,50/100

Met liefde voor het basisingrediënt streeft Young Master Floris Van Der Veken ernaar om pure smaken in al hun authenticiteit en subtiliteit te vertalen naar unieke gerechten.

Lees meer…

Pascal-devalkeneer-Mastercook_restaurants

 

Le Chalet de la Forêt – Ukkel

94/100

Mastercook Pascal Devalkeneer wil van ‘Le Chalet de la Forêt’ een unieke ontmoetingsplek maken, een plek van hoogstaande gastronomie, maar ook een warm huis waar je met plezier komt. 

Lees meer…

Gert-De-Mangeleer-Hertog-Jan-restaurants

 

Hertog Jan at Botanic – Antwerpen

93,50/100

Mastercook Gert De Mangeleer heeft Hertog Jan, een centrum van innovatieve keuken, heeft de tuinervaring herschept in een intieme setting. Het restaurant is intiem, met een beperkt aantal zitplaatsen.

Lees meer…

Vijftien Mastercooks bij de 1.000 beste restaurants in de wereld 2

 

Slagmolen – Opglabbeek

93,50/100

De keuken van Mastercook Bert Meewis in Slagmolen is hedendaags klassiek waarbij eerst de smaak en pas dan de presentatie komt. Nooit andersom.

Lees meer…

Vijftien Mastercooks bij de 1.000 beste restaurants in de wereld 3

 

Zilte – Antwerpen

93,50/100

In Zilte van Mastercook Viki Geunes en gastvrouw Viviane Plaquet staat een pure en unieke totaalbeleving centraal. Producten in creaties met aandacht voor de essentie prikkelen er al je zintuigen.

Lees meer…

yves-mattagne-mastercook-restaurants

 

La Villa Lorraine by Yves Mattagne – Brussel

93/100

In de keuken van Mastercook Yves Mattagne vind je gastronomische gerechten met een vleugje moderniteit. De bediening is ontspannen in een vriendelijke en muzikale sfeer.

Lees meer…

Filip-claeys-Mastercooks-restaurants

 

De Jonkman – Brugge

92,50/100

Mastercook Filip Claeys denkt graag out of box. Zijn keuken is origineel en authentiek, niet bijzonder mainstream maar altijd duurzaam. Noordzeevis is zijn grote specialiteit.

Lees meer…

Vijftien Mastercooks bij de 1.000 beste restaurants in de wereld 4

 

Vrijmoed – Gent

92,50/100

Vrijmoed is een plek waar Mastercook Michaël Vrijmoed smaken en vormen creëert op basis van zijn ervaringen, notities, individuele gedachten en gesprekken met medewerkers en klanten.  

Lees meer…

Vijftien Mastercooks bij de 1.000 beste restaurants in de wereld 5

 

D’Eugénie à Emilie – Baudour

92/100

Mastercook Eric Fernez laat je de traditionele smaken van producten (her)ontdekken dankzij de bijna vergeten recepten. De verfijning van zijn sauzen is het resultaat van een zoektocht naar perfectie.

Lees meer…

NOOR & NOOR heeft decennialange ervaring in het opzetten en runnen van horecazaken, speciaalzaken en het leveren van diverse diensten, zowel B2B als B2C. 

Voor de uitvoering van de activiteiten doet NOOR & NOOR beroep op vernieuwende inzichten en ideeën van jonge marketeers en micro-influencers voor het beheer van je sociale media.

NOOR & NOOR werkt nauw samen met gespecialiseerde partners voor de technische aspecten van de opdrachten, maar ook met jou voor accurate en recente content.

De hoofdactiviteiten van NOOR & NOOR zijn Sociale Media Management, het bouwen en beheren van websites en webshops, SEO Content Writing of het schrijven van zoekmachinegerelateerde artikels, Virtuele Assistentie en Link Building via deze website. 

app-Ralf-Berendsen-restaurants

 

Ralf Berendsen – Lanaken 

92/100

Mastercook Ralf Berendsen serveert er de mooiste creaties van de haute cuisine om te bewijzen dat tegenpolen elkaar aantrekken, en wereldwijde culinaire invloeden samen kunnen komen in harmonie.

Lees meer…

app-Maxime-Collard-Table-de-Maxime-restaurants

 

La Table de Maxime – Paliseul

90,50/100

Met veel creativiteit en dadendrang heeft chef Mastercook Maxime Collard verbazend snel een culinaire stijl ontwikkeld de grootste chefs waardig in één van de mooiste dorpen van Wallonië.

Lees meer…

Vijftien Mastercooks bij de 1.000 beste restaurants in de wereld 6

 

Arabelle Meirlaen – Marchin

89,50/100

Ontdek in het restaurant van de Mastercook Arabelle Meirlaen een elegante en gastronomische gezonde keuken. Voor de cheffe heeft voedsel een fundamentele invloed op de gezondheid.

Lees meer…

Vijftien Mastercooks bij de 1.000 beste restaurants in de wereld 7

 

Comme chez Soi – Brussel

89,50/100

Als 4de generatie van het restaurant heeft Mastercook Lionel Rigolet er altijd de traditie willen respecteren, de mythische gerechten behouden en nieuwe seizoensgebonden creaties presenteren.

Lees meer…

sang-hoon-degeimbre-air-du-temps-1024x1024

 

L’Air du Temps – Liernu

88,50/100

Vanuit een verlangen naar het goede, gepassioneerde uitwisselingen tussen een kok en een tuinman, met 5 ha tuin, had Mastercook Sang Hoon Degeimbre 15 jaar nodig om zijn ​​unieke keukenstijl te creëren. 

Lees meer…

Deel dit blogartikel! 

Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights