Tag: België

dec 07
Kan een belastingvrijstelling op fooien in 2025 de horeca redden?

Er wordt steeds vaker gesuggereerd dat een belastingvrijstelling op fooien in 2025 een broodnodige reddingsboei kan zijn voor de horecasector. Maar hoe realistisch is dit, en wat zouden de gevolgen zijn?

dec 05
Nog een reeks van 50 culinaire citaten, quotes en (scheve) wijsheden over eten

Een eerste reeks van 50 culinaire citaten, quotes en (scheve) wijsheden over eten om je volgers mee op te vrolijken

dec 04
Bakken in spiegelbeeld voor Sinterklaas en speculaasvrijers

Niettegenstaande speculaas wel het hele jaar door te verkrijgen is, vindt de verkoop van deze fijn gekruide koekjes zijn hoogtepunt rond Sinterklaas. Maar wat is nu speculaas, van waar komt de naam, en wat zijn speculaasvrijers? Dat vertellen we je hier in dit artikel.   

dec 03
Huiskamerrestaurant op 5 vlakken concurrentie met traditionele restaurant

Een huiskamerrestaurant is een eetgelegenheid die wordt opgezet in de privéwoning van een chef of gastheer/gastvrouw, waar gasten in een intieme, huiselijke sfeer kunnen genieten van een maaltijd. Deze restaurants bieden een unieke, persoonlijke ervaring die anders is dan wat je zou vinden in een regulier restaurant. Huiskamerrestaurants zijn populair geworden vanwege hun kleinschaligheid, unieke sfeer, en vaak gepersonaliseerde menu’s. Hier zijn enkele kenmerken van een huiskamerrestaurant.

dec 02
Welke wijn bij wild met zoete garnituur?

Al hoeft dit niet, bij wild serveert men veelal een zoete garnituur. En dan rijst de vraag welke wijn men daar wel het best bij serveert. Ook wij krijgen vaak de vraag welke wijn het beste past bij wildgerechten. En daarom geven we hier enkele handige tips als het gaat om het combineren van wild en wijn. Volg je de twee tips, dan kan het eigenlijk niet misgaan.

dec 01
De bevoorrading horeca wordt een groeiend probleem in 2025

Strengere regelgeving en afnemende bereikbaarheid maken het steeds moeilijker om de nodige producten en ingrediënten op tijd bij de zaak te krijgen. Dit bevoorradingsprobleem heeft niet alleen gevolgen voor de ondernemers, maar ook voor de gehele stedelijke economie en leefbaarheid.

nov 30
Zoektocht naar medewerkers blijft ook in 2025 een uitdaging

Een aanhoudend en structureel tekort aan medewerkers is ook in 2025 voor de horecasector een aanzienlijke uitdaging. Deze problematiek, die al voor de coronapandemie aanwezig was, is de afgelopen jaren alleen maar verergerd.

nov 29
Vijftien Mastercooks bij de 1.000 beste restaurants in de wereld

Niet minder dan 28 Belgische restaurants behoren tot de 1.000 beste ter wereld volgens "La Liste", de gastronomische ranglijst van de ranglijsten. Vijftien van hen zijn "Mastercooks of Belgium".

nov 29
Waarom ontdooit een vriezer als de omgevingstemperatuur lager dan 10°C is?

Eén van de redacteuren van de NRC wetenschapsredactie kwam tijdens het uitzoeken van een nieuwe vriezer achter een bijzondere vaststelling. De meeste vriezers werken niet of heel slecht als de omgevingstemperatuur onder de 10°C komt.

nov 28
MVO wordt steeds belangrijker voor de horecasector in 2025

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) wordt steeds belangrijker voor de horecasector in 2025. Dit komt door veranderende consumentverwachtingen, strengere regelgeving en de voordelen die MVO biedt voor bedrijven.

Geverifieerd door MonsterInsights