Op café gaan is dikke fun. Voor een serveerster ook. Tenzij je weer eens een van die ‘grappige’ opmerkingen bovenhaalt natuurlijk. Grappig voor jou en je vrienden, dat zeker. Maar is het even grappig voor haar? Deze vier dingen haat ze alvast.
Serveerster
Een vrouwelijke kelner, ober of bedieningsmedewerker noemt men serveerster of kelnerin.
Ze serveert dranken en maaltijden in een horecagelegenheid. Daarnaast verzorgt ze de mise-en-place en voert afsluitende werkzaamheden uit als opruimen en schoonmaken.
Een serveerster of kelnerin staat net als haar mannelijke collega’s buiten de sociale gemeenschap van de gasten. Dat betekent dat ze niet hoort wat de gasten tegen elkaar zeggen. Bij een barkeeper is dat anders; deze doet vaak actief aan het gesprek mee.
Op café gaan is dikke fun. Voor een serveerster ook. Tenzij je weer eens een van die ‘grappige’ opmerkingen bovenhaalt natuurlijk. Grappig voor jou en je vrienden, dat zeker. Maar is het even grappig voor haar? Onderstaande vier dingen haat ze alvast.
MAAK KENNIS MET HEEL BETROUWBARE HORECALEVERANCIERS.
Ook je bedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.
1. Ik ben niet je date
Grappig hoeveel mannen de twee door elkaar slaan, enkel en alleen maar omdat een serveerster hen van drank voorziet, vriendelijk én een vrouw is.
Een tikje op de kont of schunnige opmerkingen; veel vrouwelijke obers hebben dit al moeten ondergaan. Voor mannen is dit misschien een manier om te laten zien dat ze de barvrouw appreciëren, maar vrouwen zitten anders in elkaar en nemen het meestal anders op. Een serveerster wordt niet betaald om te flirten of te doen alsof ze een relatie met je wil.

Bier en biergist is goed voor het klimaat.
Genieten van een glas bier na het werk of op een terrasje met vrienden is voor veel mensen een ontspannende...
Wat is Dry Aged rundvlees? Weetjes en 5 tips
Sommige soorten rundvlees moeten eerst rijpen (besterven) voor consumptie om malser én smakelijker te worden. Leer in dit artikel wat...
Met deze 10 tips maak je een perfecte menukaart op
Geloof het of niet, maar je menukaart is een niet te missen tool voor je restaurantmarketing.
Regelmatig zieke medewerkers? Dit zijn de 8 meest voorkomende redenen
Als één of meerdere medewerkers niet komen opdagen wegens ziekte, valt je dat als ondernemer bijzonder hard. Toch kan iedere...
2. Betaal je me er eentje?
Regelmatig een rondje betalen op café is een kwestie van beleefdheid. Maar aan een serveerster vragen om ook een rondje te betalen, gaat voor de meeste te ver.
Zelfs al ben je een zeer goede klant. Als je in de supermarkt 100 rollen WC-papier koopt, vraag je er dan ook enkele gratis?

MAAK KENNIS MET GERENOMMEERDE BEROEPSORGANISATIES EN CONSULTANTS
Je beroepsorganisatie of consultancybedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.
3. Beveel me niet om te glimlachen
Schrijf het niet op een bierkaartje. Of zeg een serveerster niet dat ze meer moet lachen. Een serveerster heeft ook haar moeilijke dagen. Niet elke dag is een feest, ook al werkt ze in een café.
Ze kan er niet elke dag uitzien alsof ze de lotto heeft gewonnen. Alsof men tegen jou komt zeggen dat je meer moet glimlachen als je op bureau achter je computer zit. Nee toch?

4. En nee, een lapdance staat niet op de kaart
Een lapdance kan je op café niet bestellen. Nee, het is zelfs niet grappig om er naar te vragen. Hou je manieren, serveersters doen ook gewoon hun job. En die is drankjes en/of gerechten serveren.

Salade van doperwten en hun scheuten, erwtencoulis met munt, gele kerstomaten en citroen
Erwten drogen snel uit, laat ze dus niet te lang liggen. Je bewaart ze best op een koele plek in...
Tartaar van Wagyu met asperges, radijs, kappertjes, rode ui, gebakken aardappelen en roerei
Topchef Francesca Sterckx ging aan de slag met Waguy van Hof van Ossel. Kenners en topchefs spreken in de overtreffende...
Vlaswijting met groene asperges, sinaasappel, artisjok en crumble van chorizo
Het vlees van vlaswijting is fijn en gelaagd en volgens kenners één van de lekkerste vissen. De kwaliteit van het...
MAAK KENNIS MET GEZELLIGE HORECAZAKEN, CATERINGBEDRIJVEN, FEESTLOCATIES EN FOODTRUCKS.
Ook je horecazaak of cateringbedrijf GRATIS in deze carrousel? KLIK HIER.
Heb jij er ook?
Ben jij serveerster? En heb je nog wel meer van die dingen die je haat van de (mannelijke) gasten? Deel ze hieronder of via onze community.
Deel dit blogartikel!
Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!
Bron: Jobat.be