Elke serveerster haat ook deze 4 dingen. Doe het niet!

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
serveerster serveerster serveerster

Op café gaan is dikke fun. Voor een serveerster ook. Tenzij je weer eens een van die ‘grappige’ opmerkingen bovenhaalt natuurlijk. Grappig voor jou en je vrienden, dat zeker. Maar is het even grappig voor haar? Deze vier dingen haat ze alvast.

Serveerster

Een vrouwelijke kelner, ober of bedieningsmedewerker noemt men serveerster of kelnerin.

Ze serveert dranken en maaltijden in een horecagelegenheid. Daarnaast verzorgt ze de mise-en-place en voert afsluitende werkzaamheden uit als opruimen en schoonmaken.

Een serveerster of kelnerin staat net als haar mannelijke collega’s buiten de sociale gemeenschap van de gasten. Dat betekent dat ze niet hoort wat de gasten tegen elkaar zeggen. Bij een barkeeper is dat anders; deze doet vaak actief aan het gesprek mee.

Op café gaan is dikke fun. Voor een serveerster ook. Tenzij je weer eens een van die ‘grappige’ opmerkingen bovenhaalt natuurlijk. Grappig voor jou en je vrienden, dat zeker. Maar is het even grappig voor haar? Onderstaande vier dingen haat ze alvast.

1. Ik ben niet je date

Grappig hoeveel mannen de twee door elkaar slaan, enkel en alleen maar omdat een serveerster hen van drank voorziet, vriendelijk én een vrouw is.

Een tikje op de kont of schunnige opmerkingen; veel vrouwelijke obers hebben dit al moeten ondergaan. Voor mannen is dit misschien een manier om te laten zien dat ze de barvrouw appreciëren, maar vrouwen zitten anders in elkaar en nemen het meestal anders op. Een serveerster wordt niet betaald om te flirten of te doen alsof ze een relatie met je wil.

serveerster-6

2. Betaal je me er eentje?

Regelmatig een rondje betalen op café is een kwestie van beleefdheid. Maar aan een serveerster vragen om ook een rondje te betalen, gaat voor de meeste te ver.

Zelfs al ben je een zeer goede klant. Als je in de supermarkt 100 rollen WC-papier koopt, vraag je er dan ook enkele gratis?

bar serveerster Horeca Webzine
MAAK KENNIS MET GERENOMMEERDE BEROEPSORGANISATIES EN CONSULTANTS 
Je beroepsorganisatie of consultancybedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.

3. Beveel me niet om te glimlachen

Schrijf het niet op een bierkaartje. Of zeg een serveerster niet dat ze meer moet lachen. Een serveerster heeft ook haar moeilijke dagen. Niet elke dag is een feest, ook al werkt ze in een café.

Ze kan er niet elke dag uitzien alsof ze de lotto heeft gewonnen. Alsof men tegen jou komt zeggen dat je meer moet glimlachen als je op bureau achter je computer zit. Nee toch?

serveerster-bar-bier-Horeca-Webzine

4. En nee, een lapdance staat niet op de kaart

Een lapdance kan je op café niet bestellen. Nee, het is zelfs niet grappig om er naar te vragen. Hou je manieren, serveersters doen ook gewoon hun job. En die is drankjes en/of gerechten serveren.

serveerster-5

Heb jij er ook?

Ben jij serveerster? En heb je nog wel meer van die dingen die je haat van de (mannelijke) gasten? Deel ze hieronder of via onze community.

Deel dit blogartikel! 

Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!

Bron: Jobat.be

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Gratis abonnement

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook tweewekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Nieuwe berichten