Dit zijn in 2024 de 10 meest bestelde gerechten op restaurant in elk Europees land. Ze geven een goed beeld van de diverse populaire culinaire tradities van Europa.
Inhoudsopgave
Gerecht
Een gerecht is een specifiek samengesteld geheel van ingrediënten dat wordt bereid om te worden gegeten. Het kan variëren van eenvoudige tot complexe combinaties van voedselproducten en wordt vaak geserveerd als onderdeel van een maaltijd.
Gerechten kunnen verschillende gangen zijn, zoals voorgerechten, hoofdgerechten, bijgerechten en desserts. De manier waarop een gerecht wordt bereid, de smaak, presentatie en ingrediënten kunnen verschillen afhankelijk van cultuur, traditie en persoonlijke voorkeur.
Hotel-Restaurant De Kommel
Weilandshof
The Mastercooks of Belgium
Bulles de Princesse
De meest bestelde gerechten in 2024
Dit zijn in 2024 de 10 meest bestelde gerechten op restaurant in elk Europees land en geven een goed beeld van de diverse culinaire tradities van Europa.
België
Mosselen met frieten: overal populair, op het punt dat iedere toerist ook dit gerecht ook wel eens hebben geproefd.
Bulgarije
Shopska-salade: een frisse salade met tomaat, komkommer, paprika en witte kaas
Cyprus
Meze: een verzameling van kleine gerechten zoals hummus, halloumi en gegrild vlees
Denemarken
Smørrebrød: belegd roggebrood, vaak met vis, vlees en groenten
Duitsland
Schnitzel: gepaneerd en gefrituurd varkensvlees, vaak geserveerd met aardappelen en citroen
Estland
Verivorst: bloedworst met aardappelen en zure room
Finland
Poronkäristys: dit gerecht van gesauteerd rendiervlees is vooral een Lapse specialiteit
Frankrijk
Crêpes: dunne pannenkoeken gevuld met hartige of zoete ingrediënten
Waarom ontdooit een vriezer als de omgevingstemperatuur lager dan 10°C is?
Eén van de redacteuren van de NRC wetenschapsredactie kwam tijdens het uitzoeken van een nieuwe vriezer achter een bijzondere vaststelling....
Een restaurantkeuken (her)inrichten: 9 tips en missers
Een restaurantkeuken op de juiste manier inrichten is een hele klus. Laat je hierbij goed adviseren. Jouw dagelijkse bedrijfsvoering staat...
Gezonder eten in je bedrijfsrestaurant met dit 4-stappenplan
Je kunt een bedrijfsrestaurant zó inrichten dat het werknemers verleidt om gezonder te gaan eten!
Dit zijn de 7 zonden binnen de dienstverlening
Binnen de dienstverlening waar de horeca onder valt, worden negatieve gedragingen beschreven als ‘de zeven zonden van de dienstverlening’. Probeer...
Grondwitloof, een iconische groente. Weetjes & 3 recepten
Horeca Webzine besteedt graag aandacht aan de basis van onze voeding met weetjes, kooktips en recepten van Frank Fol, The...
Griekenland
Souvlaki: een gerecht van gegrild vlees op een spies, vaak geserveerd met pita en tzatziki
Hongarije
Goulash: een hartig stoofpotgerecht van vlees en paprika
Ierland
Irish Stew: een stevig stoofpotgerecht van lamsvlees, aardappelen en groenten
Italië
Pizza Margherita: de klassieke pizza met tomatensaus, mozzarella en basilicum
Kroatië
Peka: een gerecht van vlees en groenten langzaam gekookt onder een ijzeren bel in houtskool
Letland
Pelēkie zirņi ar speķi: een gerecht van grijze erwten met spek en ui
Litouwen
Cepelinai: grote aardappelknödel gevuld met vlees of kaas
Belgoo Beer
Vanille Madagascar
NOOR & NOOR
Jeanne Gennar, Coffee with a Soul
Chef & Knife
Kyzoe Hosting & Design
Belgische Keurslagers
Luxemburg
Judd mat Gaardebounen: een gerecht van gerookt varkensvlees met tuinbonen
Malta
Fenkata: een konijnenstoofpotgerecht geserveerd met groenten
Nederland
Stamppot: een winters gerecht van aardappelpuree met wintergroenten zoals boerenkool, vaak met rookworst
De bevoorrading horeca wordt een groeiend probleem in 2025
Strengere regelgeving en afnemende bereikbaarheid maken het steeds moeilijker om de nodige producten en ingrediënten op tijd bij de zaak...
Zoektocht naar medewerkers blijft ook in 2025 een uitdaging
Een aanhoudend en structureel tekort aan medewerkers is ook in 2025 voor de horecasector een aanzienlijke uitdaging. Deze problematiek, die...
Vijftien Mastercooks bij de 1.000 beste restaurants in de wereld
Niet minder dan 28 Belgische restaurants behoren tot de 1.000 beste ter wereld volgens "La Liste", de gastronomische ranglijst van...
MVO wordt steeds belangrijker voor de horecasector in 2025
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) wordt steeds belangrijker voor de horecasector in 2025. Dit komt door veranderende consumentverwachtingen, strengere regelgeving en...
Elke serveerster haat ook deze 4 dingen. Doe het niet!
Op café gaan is dikke fun. Voor een serveerster ook. Tenzij je weer eens een van die ‘grappige’ opmerkingen bovenhaalt...
Oostenrijk
Wiener Schnitzel: dunne gepaneerde kalfsvleesfilet
Polen
Pierogi: gevulde dumplings, vaak met aardappel, kaas of vlees
Portugal
Bacalhau à Brás: een visgerecht van zoute kabeljauw met aardappel en ei
Roemenië
Sarmale: gevulde koolrolletjes met vlees en rijst
Slovenië
Kranjska klobasa: een traditionele worst, vaak geserveerd met mosterd en brood
Slowakije
Bryndzové Halušky: aardappelknoedels met schapenkaas en spek
NOOR & NOOR heeft decennialange ervaring in het opzetten en runnen van horecazaken, speciaalzaken en het leveren van diverse diensten, zowel B2B als B2C.
Voor de uitvoering van de activiteiten doet NOOR & NOOR beroep op vernieuwende inzichten en ideeën van jonge marketeers en micro-influencers voor het beheer van je sociale media.
NOOR & NOOR werkt nauw samen met gespecialiseerde partners voor de technische aspecten van de opdrachten, maar ook met jou voor accurate en recente content.
De hoofdactiviteiten van NOOR & NOOR zijn Sociale Media Management, het bouwen en beheren van websites en webshops, SEO Content Writing of het schrijven van zoekmachinegerelateerde artikels, Virtuele Assistentie en Link Building via deze website.
Spanje
Paella: een rijk rijstgerecht met zeevruchten, kip of konijn, typisch in Valencia
Tsjechië
Vepřo Knedlo Zelo: geroosterd varkensvlees met knoedels en zuurkool
Zweden
Köttbullar: gehaktballetjes geserveerd met aardappelpuree, bruine saus en lingonberrysaus
Deel dit blogartikel!
Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!
Bronnen: Chefs Pencil – List Challenges – Oyster.com