Inex, dé specialist in Belgische zuivelproducten, daagt professionele chefs in België uit om hun beste vol-au-vent-recept te delen en zo de titel van ‘De beste vol-au-vent-chef van België’ binnen te rijven, alsook € 1.000 shoptegoed van Inex én een Thermomix TM5.
Inhoudsopgave
De lekkerste vol-au-vent
Vol-au-vent, het heerlijke, klassieke gerecht dat comfort en smaak verenigt, krijgt een ereplaats in deze spannende culinaire wedstrijd.
Dit gerecht dat niet meer weg te denken is uit de Belgische brasserie en bistro, en rijkelijk bereid wordt met room, is het ultieme comfortfood.
Zuivelspecialist Inex nodigt alle professionele chefs uit om hun creativiteit los te laten op deze culinaire klassieker en deel te nemen aan de zoektocht naar de beste vol-au-vent van België.
De wedstrijd
Inex roept alle chefs in België op om hun lekkerste vol-au-vent recept te bereiden, met gebruik van Inex’ veelvuldig bekroonde Belgische room 40%.
Professionele chefs kunnen hun recept indienen via de website van Inex vóór 31 juli 2024. Uit de ingezonden recepten selecteert een professionele jury, bestaande uit gerenommeerde topchefs zoals Christophe Hardiquest en Lode De Roover, de vijf beste creaties.
De 5 beste recepten worden weerhouden en de chefs worden vervolgens uitgenodigd om hun vol-au-vent live te bereiden tijdens de finaledag.
De finaledag
De professionele jury zal alle ingezonden recepten beoordelen op creativiteit, smaak en presentatie.
Vijf chefs krijgen uiteindelijk de kans om op maandag 14 oktober, in aanwezigheid van de jury en pers, hun vol-au-vent te bereiden in de professionele keuken van De Melkerij in Bavegem.
De winnaar van deze ultieme smaaktest ontvangt niet alleen de titel van ‘Beste Vol-au-Vent-Chef van België’, maar gaat ook naar huis met € 1.000,- shoptegoed van Inex én een hoogwaardige Thermomix TM5.
De Belgische Wijnambassadeur 2024 is gekend
De rol van de Belgische Wijnambassadeur is cruciaal voor de promotie van Belgische wijnen, zowel nationaal als internationaal. Deze ambassadeur...
Niet 1 Belgische koningin heeft zoveel koks geïnspireerd
Een beetje culinaire geschiedenis ... ere aan wie ere toekomt! Bij ons weten heeft niet één Belgische koningin zoveel koks...
Kookt de Europese horeca op gas of elektriciteit in 2025?
De keuze tussen koken op gas of elektriciteit in de Europese horeca is een veelbesproken onderwerp. Beide hebben hun voor-...
De koffiegeneratie doet de horeca boomen in 2024
De koffiegeneratie heeft volgens verschillende bronnen een significante impact op de horecasector. Hun voorkeuren en consumptiepatronen stimuleren de groei van...
Horeca Marokko: snelgroeiende sector sinds 2010
De horeca in Marokko is een levendige en snelgroeiende sector die sterk verweven is met de rijke cultuur en tradities...
Uittreksel wedstrijdreglement
Om deel te nemen aan de wedstrijd dient de kandidaat een vol-au-vent gerecht te
vervaardigen waarbij het gaat over een eigen interpretatie van de vol-au-vent. Het hoofdingrediënt en de garnituur zijn vrij te kiezen, maar in de saus moet Inox-room 40% verwerkt worden.
Het recept moet zijn uitgewerkt voor 6 personen. Bij het recept moet een foto van het gerecht gevoegd worden die zal gebruikt worden door de jury voor de selectie van 5 finalisten.
Wie kan deelnemen?
De wedstrijd staat open voor personen die werkzaam zijn in de foodservicesector in België. Zij oefenen hun activiteiten uit, ofwel als zelfstandige behoorlijk ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen en in regel met hun fiscale en sociale verplichtingen.
Je kan ook deelnemen als chef of kok in dienst in een kleine of middelgrote commerciële of ambachtelijke onderneming eveneens ingeschreven in de Kruispuntbank voor ondernemingen en in regel met de fiscale en sociale verplichtingen.
Grondwitloof, een iconische groente. Weetjes & 3 recepten
Horeca Webzine besteedt graag aandacht aan de basis van onze voeding met weetjes, kooktips en recepten van Frank Fol, The...
Kreeft, langoest en langoustine. Met videorecept van Peter Goossens
Nee, de kreeft is niet de stoere echtgenoot van de slankere langoest! Het zijn heel verschillende schaaldieren. Hier even de...
Jeneverbessen. Met 2 recepten voor jeneverbessensaus bij wild
Het gebruik van de jeneverbessen gaat terug tot de aloude Griekse en Arabische geneeskunde. Jeneverbessen zijn heel gezond en een...
Vulling voor kalkoen en ander gevogelte. Weetjes en 2 recepten
Als je graag aan tradities vasthoudt, zal je waarschijnlijk een kalkoen bereiden voor kerst. En om die een feestelijk tintje...
Ken je deze 4 verschillende keurmerken voor vis en zeevruchten?
Van alle vis en zeevruchten bij de vishandelaar heeft inmiddels de helft een keurmerk. Ken je de verschillen?
Hoe deelnemen?
Kandidaten kunnen hun vol-au-vent recept met Inex room en bijhorende foto vóór 31 juli 2024 inzenden via de wedstrijdpagina van Inex.
Deel dit blogartikel!
Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!