• Horeca Webzine
  • Adverteren
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
      • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Gratis abonnement
  • Kaarten
    • Community mārie
    • The Mastercooks of Belgium 1980-2020
    • Partners Horeca Webzine
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Statistieken website
    • Vacature
Horeca Webzine
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
Horeca Webzine
No Result
View All Result
Home Kennisbank

Delegeren in de horeca: dit zijn de 10 grootste en fatale fouten

Horeca Webzine by Horeca Webzine
20/01/2020
in Kennisbank, Tips, Weetjes
0
Delegeren in de horeca: dit zijn de 10 grootste en fatale fouten
37
SHARES
1.3k
VIEWS

De grootste fout die een leidinggevende kan maken, is alles proberen zelf te doen. Iemand die bang is om te delegeren zal heel snel overwerkt geraken. Hij zal het bos door de bomen niet meer zien en zal na een tijdje zoveel stress hebben dat hij het niet meer ziet zitten. Een leidinggevende die alles zelf probeert te doen en op te lossen remt in feite de expansie van zijn bedrijf.

Wat is delegeren?

Delegeren is het overdragen van bevoegdheden, inclusief de verantwoordelijkheid. Dat betekent dus dat je iemand ergens de verantwoordelijkheid voor geeft.

En die persoon toestaat om te doen wat nodig is om aan die verantwoordelijkheid te voldoen. Delegeren is dus heel iets anders dan instrueren. Bij een instructie vertel je iemand precies wat zij of hij moet doen. Bij delegeren geef je een verantwoordelijkheid uit handen.

Wat levert het je op als je delegeert?

Vaak is het verleidelijk om werkzaamheden toch zelf op te pakken. In het begin zul je het zelf ook sneller kunnen. Er zijn een aantal redenen waarom delegeren zo belangrijk is.

  • Je kunt beter omgaan met werkdruk omdat je (op den duur) tijd bespaart.
  • Je motiveert je medewerkers.
  • Je ontwikkelt je medewerkers.
  • Je maakt beter gebruik van de kwaliteiten van anderen.
  • Je kunt je concentreren op de taken die voor jou als manager echt belangrijk zijn, zoals het ontwikkelen van een visie.
  • Je hebt betere kansen hogerop te komen en carrière te maken als manager. Hoe hoger je komt, hoe belangrijker het wordt te delegeren.
Fouten bij het delegeren in de horeca  | Horeca Webzine

De 10 grootste en fatale fouten bij het delegeren

Bij het delegeren van een horecazaak kan je heel veel fouten maken. Zo kan je grote en fatale fouten maken door:

Lees ook:

#IYFV2021: knolselder, van selinon tot chips

Michelinsterren: deze 8 feiten moet je weten

1 – beslissingen zelf te blijven nemen

Je stelt niet iemand verantwoordelijk voor een departement door alle beslissingen zelf te nemen omdat je gewoon bang bent dat die persoon foute beslissingen zal nemen.

2 – taken ipv verantwoordelijkheden te delegeren

Je delegeert niet iemand taken in plaats van verantwoordelijkheden omdat je de beslissingskracht gewoon niet kan loslaten.

3 – blijven bevelen geven

Achter de rug van de persoon aan wie je delegeert bevelen en opdrachten blijven geven aan de ondergeschikten is not done.

4 – de bekwaamheid niet na te gaan

Ga steeds na of de persoon aan wie je delegeert effectief bekwaam is om de verantwoordelijkheidsfunctie te bekleden.

5 – niet beschikbaar te zijn

Stel je beschikbaar op voor de persoon aan wie je delegeert, en je laat hem niet aan zijn lot over met als excuus dat hij zijn plan maar moet leren trekken.

6 – publiekelijk te corrigeren

Je haalt de persoon aan wie je delegeert nooit (ongewild) onderuit door hem te corrigeren in het bijzijn van zijn ondergeschikten.

Speel mee met en lees verder onder de winactie.

7 – verantwoordelijkheden te delegeren die je zelf niet graag doet

Delegeer geen verantwoordelijkheden die je zelf niet graag doet met de perfecte uitleg dat je zoveel andere zaken af te werken hebt.

8 – promotie te geven

Je geeft geen promotie aan iemand die geen goede resultaten behaalt in de huidige functie met de gedachte dat die persoon in een verantwoordelijkheidsfunctie productiever zal worden.

9 – fouten steeds te corrigeren

Vergeet niet dat je zelf ook door een leerschool bent gegaan. Schiet de persoon niet telkenmale af bij de minste fout, maar geef hem raad en advies.

10 – een mooiprater verantwoordelijk te maken

Maak niet iemand die je graag hebt en naar je mond praat verantwoordelijk voor een departement in plaats van iemand aan te stellen op basis van zijn bekwaamheid.

Gratis E-book en opleiding

Weet dat om goed te kunnen delegeren je in de eerste plaats ook een goede coach moet zijn. En gelukkig kan dat worden aangeleerd.

Al meer dan 26 jaar specialiseert U-Man zich in het implementeren van de Universele Wetten van Management bij KMO’s, met als uiteindelijk doel Winning Teams te creëren. In hun TEAM-programma zijn er een achttal modules waar dit op een praktische, stap-voor-stap-benadering aangeleerd wordt.

Download het gratis E-book.

Heb jij ook interessant nieuws, tips, weetjes, een inspirerend verhaal of een aanbieding? Stuur ons de link!


Bron: U-Man, Passie voor Horeca, Carrièretijger

Tags: adviesweetjes
Share37TweetShare
Previous Post

Zo organiseer je steeds een impactvol event. Download het gratis EventCanvas.

Next Post

Met deze 10 tips maak je een perfecte menukaart op

Horeca Webzine

Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

Next Post
Met deze 10 tips maak je een perfecte menukaart op

Met deze 10 tips maak je een perfecte menukaart op

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

GRATIS ABONNEMENT

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken zoals een gastro mārie bon, een Box Bon Moments of De Grote Groentebijbel met niet minder dan 120 recepten van Frank Fol.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

We hebben je gratis abonnement op Horeca Webzine ontvangen. Controleer nu nog even je inbox of spammap om je mailadres te bevestigen.

RECENTE BERICHTEN

week van het konijn cover horeca webzine

Week van het konijn 2021. Weetjes en inspirerende recepten

19/01/2021
italiaanse keuken horeca webzine (1)

Hoe goed ken jij de Italiaanse keuken? Test je kennis met deze 10 vraagjes.

18/01/2021
mastercooks of belgium 23 meesterkoks box bon moments

Deze 3 mastercooks hebben een gepassioneerd parcours

16/01/2021
IYFV 2 knolselder groenten en fruit frank fol

#IYFV2021: knolselder, van selinon tot chips

14/01/2021
Michelinsterren: deze 8 feiten moet je weten

Michelinsterren: deze 8 feiten moet je weten

14/01/2021

MEEST GELEZEN

  • Horeca Webzine premium partners copy (2)

    Teken de petitie, de horeca in België en Nederland moet weer open!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Wat is de dresscode in het Hof van Cleve van Peter Goossens?

    231 shares
    Share 231 Tweet 0
  • Meer dan 100 horecazaken met een leuk terras in Vlaanderen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Zowat 550 cateraars en feestzaaluitbaters zijn de ongelijkheid beu en stappen naar de rechter 

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Vlaamse cateraars en feestzaaluitbaters groeperen zich om hun rechten op te eisen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

  • Home
  • Statistieken website
  • Privacy Policy
  • Contact

© 2019 - Horeca Webzine

No Result
View All Result
  • Horeca Webzine
  • Adverteren
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
      • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Gratis abonnement
  • Kaarten
    • Community mārie
    • The Mastercooks of Belgium 1980-2020
    • Partners Horeca Webzine
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Statistieken website
    • Vacature

© 2019 - Horeca Webzine

Om jouw bezoek aan onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken wij cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig. Bezoek onze Privacy Policy.