De beste vol-au-vent van België 2024

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.973 abonnees. Klik en abonneer je ook; het is en blijft gratis!

Deze pagina werd geschreven in het Nederlands en kan dankzij een performant vertaalprogramma ook gelezen worden in het Frans, Engels en Spaans. Met onze excuses als er taalfouten in de tekst staan. Veel leesplezier!

thumbnail_De beste vol-au-vent van Belgie

Inex, dé specialist in Belgische zuivelproducten, daagt professionele chefs in België uit om hun beste vol-au-vent-recept te delen en zo de titel van ‘De beste vol-au-vent-chef van België’ binnen te rijven, alsook € 1.000 shoptegoed van Inex én een Thermomix TM5.

Inhoudsopgave

De lekkerste vol-au-vent

Vol-au-vent, het heerlijke, klassieke gerecht dat comfort en smaak verenigt, krijgt een ereplaats in deze spannende culinaire wedstrijd.

Dit gerecht dat niet meer weg te denken is uit de Belgische brasserie en bistro, en rijkelijk bereid wordt met room, is het ultieme comfortfood.

Zuivelspecialist Inex nodigt alle professionele chefs uit om hun creativiteit los te laten op deze culinaire klassieker en deel te nemen aan de zoektocht naar de beste vol-au-vent van België.

Lacroix_Vol-au-vent-parelhoen-2-web-768x652

De wedstrijd

Inex roept alle chefs in België op om hun lekkerste vol-au-vent recept te bereiden, met gebruik van Inex’ veelvuldig bekroonde Belgische room 40%.

Professionele chefs kunnen hun recept indienen via de website van Inex vóór 31 juli 2024. Uit de ingezonden recepten selecteert een professionele jury, bestaande uit gerenommeerde topchefs zoals Christophe Hardiquest en Lode De Roover, de vijf beste creaties.

De 5 beste recepten worden weerhouden en de chefs worden vervolgens uitgenodigd om hun vol-au-vent live te bereiden tijdens de finaledag.

De finaledag

De professionele jury zal alle ingezonden recepten beoordelen op creativiteit, smaak en presentatie.

Vijf chefs krijgen uiteindelijk de kans om op maandag 14 oktober, in aanwezigheid van de jury en pers, hun vol-au-vent te bereiden in de professionele keuken van De Melkerij in Bavegem.

De winnaar van deze ultieme smaaktest ontvangt niet alleen de titel van ‘Beste Vol-au-Vent-Chef van België’, maar gaat ook naar huis met € 1.000,- shoptegoed van Inex én een hoogwaardige Thermomix TM5.

Uittreksel wedstrijdreglement 

Om deel te nemen aan de wedstrijd dient de kandidaat een vol-au-vent gerecht te
vervaardigen waarbij het gaat over een eigen interpretatie van de vol-au-vent. Het hoofdingrediënt en de garnituur zijn vrij te kiezen, maar in de saus moet Inox-room 40% verwerkt worden.

Het recept moet zijn uitgewerkt voor 6 personen. Bij het recept moet een foto van het gerecht gevoegd worden die zal gebruikt worden door de jury voor de selectie van 5 finalisten.

Download het volledige wedstrijdreglement.

Wie kan deelnemen? 

De wedstrijd staat open voor personen die werkzaam zijn in de foodservicesector in België. Zij oefenen hun activiteiten uit, ofwel als zelfstandige behoorlijk ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen en in regel met hun fiscale en sociale verplichtingen.

Je kan ook deelnemen als chef of kok in dienst in een kleine of middelgrote commerciële of ambachtelijke onderneming eveneens ingeschreven in de Kruispuntbank voor ondernemingen en in regel met de fiscale en sociale verplichtingen.

Hoe deelnemen? 

Kandidaten kunnen hun vol-au-vent recept met Inex room en bijhorende foto vóór 31 juli 2024 inzenden via de wedstrijdpagina van Inex.

Deel dit blogartikel! 

Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights