Via Horeca Webzine, het online horecamagazine vind je diverse tips, weetje en recepten van en voor de horeca in de wereld. Heb je er ook? Deel ze in onze community.
Sushi is een verzamelnaam voor kleine Japanse hapjes van rijst die op smaak is gebracht met rijstazijn, en vis, groenten en ei. Maar hiermee weet je niet alles.
Een van de belangrijkste vragen die je je moet stellen wanneer je een horecazaak wenst te starten, is de keuze van de vennootschapsvorm. Daarbij dien je je verschillende vragen te stellen, die elk minstens even belangrijk zijn.
Bij de opmaak van je menu zit je soms wel met de handen in het haar om de juiste vertaling te vinden van vleesstukken. Daarom deze aanzet met al meer dan 100 vleesbenamingen in het Nederlands, Frans en Engels. Heb je ook nog vertalingen van vlees die volgens jou correcter zijn? Stuur ze ons. Dan zetten we die erbij.
Bloemkool is een hele populaire groente. En met reden: deze eetbare bloem is niet alleen erg smakelijk maar ook nog eens bijzonder gezond. Bovendien is bloemkool erg veelzijdig in de keuken.
Als horecaondernemer loop je vandaag de dag het risico kostbare tijd en potentiële omzet te verliezen als je alles handmatig doet en niet inzet op automatisering. We zetten in dit artikel de 6 voornaamste voordelen, maar ook de nadelen en enkele voorbeelden van automatisering op een rij.
Je kent het wel. De kelner die, terwijl het restaurant halfvol is, aan de bar hangt. Kletsend met die leuke barmaid, over alles wat er mis is in de zaak. Of die hotelreceptionist die ’s ochtends bij het uitchecken uitstraalt: "Praat niet met mij, ik ben geen ochtendmens". En de oudere kelner die zich ‘maitre’ waant en rondloopt met de neus in de lucht en de jonge gasten afsnauwt. Personeelsproblemen, daar hebben we het over vandaag.
De pizza is ontegensprekelijk een Italiaanse specialiteit, al tonen archeologische vondsten aan dat de Vikingen al 800 jaar voor de eerste melding van pizza in Italië in de 17de eeuw.
Wilskracht en zelfcontrole is nodig bij veel soorten dieet. Maar het kan anders. Pas de grootte en de kleur van je bord aan om je eetgedrag zonder inspanning te beïnvloeden, wordt beweerd. Maar zou dat echt wel helpen om minder te gaan eten? We zochten het voor je uit.
Voor hotels maakt het ontbijt deel uit van de service. Maar er zijn ook ontbijtrestaurants die alleen en voornamelijk diverse soorten ontbijt aanbieden.
Aan de langste dag van het jaar is ook het verhaal verbonden dat men geen rabarber meer mag oogsten omdat deze groente dan giftig zou zijn. Waarheid of een fabeltje? Maak kennis met deze fantastische groente.