• Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Gratis abonnement
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature
Horeca Webzine
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
Horeca Webzine
No Result
View All Result
Home Kennisbank

Meer dan 100 vleesbenamingen vertaald in en uit het Frans en Engels

Horeca Webzine by Horeca Webzine
09/01/2020
in Kennisbank, Weetjes
4
Meer dan 100 vleesbenamingen vertaald in en uit het Frans en Engels
26
SHARES
1.1k
VIEWS

Bij de opmaak van je menu zit je soms wel met de handen in het haar om de juiste vertaling te vinden van vleesstukken.

Daarom deze aanzet met al meer dan 100 vleesbenamingen in het Nederlands, Frans en Engels. Heb je ook nog vertalingen van vlees die volgens jou correcter zijn? Stuur ze ons. Dan zetten we die erbij.

Algemene vleesbenamingen (Nederlands-Frans)

  • Bieflap: Steak (m) Bifteck (m)
  • Biefstuk (gewone): Rumsteck (m)
  • Buikvlees (kalf, met stukje bot): Tendron (m)
  • Doorregen spek: Poitrine de porc (f) 
  • Eend: Canard (m)
  • Eendeborst: Magret de canard (m)
  • Entrecote(tussenribstuk): Entrecôte (f)
  • Gans: Oie (f)
  • Grilvlees (iets doorregen): Bavette (f)
  • Gehakt: Viande hachée (f) 
  • Gevogelte: Volaille (f)
  • Gezouten vet spek: Lard gras (m)
  • Haan: Coq (m)
  • Haas: Lièvre (f)
  • Ham: Jambon (m)
  • Hazerug: Râble de lièvre (m)
  • Hamlappen: Carbonades (f)
  • Kalfsoester: Médaillon de veau (m)
  • Kalfsschnitzel: Escalope de veau (f)
  • Kalfszwezerik: Ris de veau (m)
  • Kalkoen: Dinde (f)
  • Kapoen: Chapon (m)
  • Kip: Poulet (m)
  • Kippenborst: Blanc de poulet (m)
  • Kippenbout: Cuisse de poulet (f)
  • Konijn: Lapin (m)
  • Konijnenbout: Cuisse de lapin (m)
  • Kwartel: Caille (f)
  • Lamsbout: Gigot d’agneau (m)
  • Lamsfilet: Filet d’agneau (m)
  • Mergpijp: Os à moelleux (m)
  • Niertjes: Rognons (m)
  • Orgaanvlees: Abats (m)
  • Ossehaas: Filet de boeuf (m)
  • Parelhoen: Pintade (f)
  • Ribstuk: Côte de boeuf (f) 
  • Rollade: Rôti de boeuf (m)
  • Rosbief: Rostbeef (m)
  • Rundergehakt: Viande haché(f)
  • Stoofvlees (rund): Boeuf Bourgignon (m)
  • Sucadelappen: Palette (f) Paleron (m)
  • Ribbetjes: Travers de porc (m)
  • Schouderlapjes (lams-): Epigramme (f)
  • Spek: Lard (m)
  • Spekblokjes: Lardons (m)
  • Varkensrib: Côtelette de porc (f) 
  • Varkenshaasje: Filet mignon (m)
  • Varkenslapjes: Grillade de porc (f)
  • Wild: Gibier (m)
  • Worst (gedroogd): Saucisson (m) 
  • Worst (vers): Saucisse (f)
  • Zwijn: Sanglier (m)

Vleesbenamingen rund (Engels-Nederlands)

  • Baby Top: Kogelbiefstuk
  • Blade Steak(Pot Roast): Sukadelap
  • Brisket: Borst(spier)
  • Chuck: Schouder/Onderrib
  • Chuck Roast: Stoofvlees (runderlappen, hacheevlees)
  • Chuck tender (petit tender): Diamanthaas, jodenhaas
  • Club Steak (Ook wel NY Steak of Strip Steak): Entrecote
  • Delmonico Steak: Ribeye
  • Eye of Round: Achtermuis (Rosbief)
  • Flank Steak/meat: Bavette, Vinkenlap, (gehakt, tartaar)
  • Flat Iron Steak: Sukade
  • Filet Mignon: Ossenhaas (punt van de ossenhaas)
  • Fillet: Ossenhaas, haasbiefstuk
  • Hanger Steak (of Butcher’s Tenderloin): longhaas
  • Mock Tender: Schoudermuis
  • Prime Rib: Côte de Boeuf
  • Round: Bovenbil
  • Rump Cap: Staartstuk, Picanha
  • Rump Steak: Biefstuk
  • Short Loin: Dunne lende
  • Shoulder Clod: Bloemstuk (Carpaccio)
  • Sirloin: Dikke lende
  • Skirt Steak: Middenrif, Omloop
  • Tenderloin: Ossenhaas
  • Top Round Steak: Kogelbiefstuk

Vleesbenamingen varken (Engels-Nederlands)

  • Arm Roast/Picnic Ham: Onderste deel van de schouder (met het bovenbeen)
  • Baby Back Ribs: Spare Ribs
  • Bacon: Spek
  • Belly: Buikspek
  • Blade/Shoulder Steak: Schouderkarbonade
  • Boston Butt/Butt: Bovenste deel van de schouder (met het schouderblad)
  • Canadian Bacon: Gekookte en gerookte ham
  • Cheek/Jowl: Wang
  • Cutlet: Karbonade
  • Cubes: Hamblokjes
  • Fat Back: Rugspek
  • Foot/trotter: Onderpoot
  • Ear: Oor
  • Lardo: Lardo (Italiaans Rugspek)
  • Leg: Ham
  • Pancetta: Pancetta (Italiaans spek)
  • Picnic Ham/ Arm Roast: Onderste deel van de schouder (met het bovenbeen)
  • Pork Chops, center cut: Ribkarbonade
  • Pork Loin: Lende, Filet
  • Pork Tenderloin: Varkenshaas
  • Shank/Hock: Hiel (voor maaltijdsoepen)
  • Side Pork: Speklap
  • Snout: Snuit, neus
  • Spare Ribs: Spare Ribs
  • Strips: Spek

Vleesbenamingen lam (Engels-Nederlands)

vleesbenamingen Horeca Webzine
  • Best end cutlets: Lamskotelet
  • Blade Chops: Karbonades, koteletten
  • Bone-in-Roast: Kotelet, been, rack
  • Boneless Roast: Soepvlees
  • Chops: Karbonade, Koteletten
  • Kebabs: Vleesspies
  • Loin: Lende
  • Loin Chops/Cutlet: Karbonade
  • Rack of Lamb: Lamsrack
  • Rib Chops: Karbonade, Kotelet
  • Shank: Lamspoot
  • Short Saddle: Lamszadel (Bovenrug)
  • Stew Meat: Stoofvlees
  • Whole Bone in Leg: Lamsbout

Heb je nog vertalingen van vleesbenamingen? Stuur ze ons, dan kunnen we ze hier aan toevoegen.

Zoek je nog andere culinaire vertalingen? Dan vind je op deze website vertalingen naar het Frans, Duits en Engels.


Bron: Greeneggrecepten

Lees ook:

Gebruik jij straks ook boter van insecten in je gerechten?

Serveer jij ook halal ‘varkensvlees’ in 2021?

Tags: vertalingvleesweetjes
Share26TweetShare
premium partner keurslager
premium partner weyn's honing
Previous Post

Deze video moet je zien: wilde olifanten bedienen zich tijdens het ontbijt in hotel

Next Post

Vandaag Boeddhistisch Mahayana Nieuwjaar. Lo hon chai op tafel.

Horeca Webzine

Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

Next Post
Vandaag Boeddhistisch Mahayana Nieuwjaar. Lo hon chai op tafel.

Vandaag Boeddhistisch Mahayana Nieuwjaar. Lo hon chai op tafel.

Comments 4

  1. christel says:
    1 jaar ago

    Voor een 5-tal jaren hadden wij in Vlaanderen nog nooit gehoord van sukade … wat is dat eigenlijk. Ik weet zeker dat wij hier een ander woord voor hebben … weten jullie het ook ?

    Beantwoorden
  2. christel says:
    1 jaar ago

    pancetta is Italiaans buikspek … van ‘la pancia’

    Beantwoorden
  3. christel says:
    1 jaar ago

    wil er iemand achter deze website ‘nl’ zetten ipv ‘be’. bloemstuk … dat zijn bloemen en geen vlees.
    en Jodenhaas ??!!
    kan er iemand van jullie experts de Vlaamse/Belgische benamingen hier opgeven … zeg maar gewoon ‘hesp’ hoor. Dat is meestal ook € 2/kg goedkoper.

    Beantwoorden
  4. B Bakker says:
    7 maanden ago

    Voor mergpijp is “os a (met accent) moelle ” beter dan “os a moelleux” , moelle is het merg en moelleux is ” mergachtig, zacht”, dat laatste wordt wel gebruikt bij wijnbenamingen Zoals bijv. vin blanc moelleux.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

GRATIS ABONNEMENT

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

We hebben je gratis abonnement op Horeca Webzine ontvangen. Controleer nu nog even je inbox of spammap om je mailadres te bevestigen.

RECENTE BERICHTEN

belgische streekspecialiteiten quiz

Ken jij de Belgische streekspecialiteiten? Doe de 20 vragenquiz

02/03/2021
chef and knife mes messen slijperij

Chef & Knife: slijperij en messen waar je jarenlang plezier aan beleeft

01/03/2021
overbruggingsrecht advies horeca webzine

Hoe wordt het overbruggingsrecht belast?

01/03/2021
Gebruik jij straks ook boter van insecten in je gerechten?

Gebruik jij straks ook boter van insecten in je gerechten?

01/03/2021
mastercooks of belgium 28 meesterkoks box bon moments Young Masters

Deze 3 Young Masters hebben elk hun eigen stijl

26/02/2021

MEEST GELEZEN

  • Horeca Webzine online magazine open petitie uitbaters

    Teken de petitie, de horeca in België en Nederland moet weer open!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Wat is de dresscode in het Hof van Cleve van Peter Goossens?

    231 shares
    Share 231 Tweet 0
  • Meer dan 100 horecazaken met een leuk terras in Vlaanderen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Zowat 550 cateraars en feestzaaluitbaters zijn de ongelijkheid beu en stappen naar de rechter 

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Vlaamse cateraars en feestzaaluitbaters groeperen zich om hun rechten op te eisen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

  • Home
  • Statistieken website
  • Privacy Policy
  • Contact

© 2019 - Horeca Webzine

No Result
View All Result
  • Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Gratis abonnement
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature

© 2019 - Horeca Webzine

Om jouw bezoek aan onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken wij cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig. Bezoek onze Privacy Policy.