• Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Gratis abonnement
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Kaarten
    • Community mārie
    • The Mastercooks of Belgium 1980-2020
    • Partners Horeca Webzine
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature
Horeca Webzine
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
Horeca Webzine
No Result
View All Result
Home Kennisbank Weetjes

Over het ontbijt in hotels en het ontbijtrestaurant. Met 5 tips en weetjes.

Horeca Webzine by Horeca Webzine
13/07/2020
in Weetjes, Bed & Breakfast, Business, Hotel, Leisure
0
ontbijt-uitgebreid-tafel-bord-Horeca-Webzine
203
VIEWS

Voor hotels maakt het ontbijt deel uit van de service. Maar er zijn ook ontbijtrestaurants die alleen en voornamelijk diverse soorten ontbijt aanbieden.  

Ontbijt in een businesshotel

In businesshotels willen de gasten meestal een gezond ontbijt dat in vrij korte tijd kan worden genuttigd. Hier spelen volkorenbrood, granen, fruit en vers vruchtensap een voorname rol. Uit een studie blijkt dat vooral dames gevoelig zijn voor suikerarme of suikervrije producten, volkoren ontbijtgranen, vers fruit en bioproducten. Voor vroege vertrekkers wordt meestal een ‘early bird’-ontbijt voorzien. Dit is een ontbijt dat wat eenvoudiger is. Mini-viennoiserie, granen of granenrepen, fruit, vers fruitsap en verder koffie en thee.    

Ontbijt in een leisurehotel

In een leisurehotel maakt een uitgebreid morgenmaal deel uit van de totaalbelevenis. De gasten zijn met vakantie en hebben tijd. En willen al tijdens het ontbijt gastronomisch verwend worden. Dat wil zeggen: kwaliteit, en een aanbod van streekgebonden producten. Hier is ook frontcooking aan de orde: spek, eitjes op verschillende manieren bereid, worstjes en pannenkoeken zijn maar enkele suggesties.

Voor een hotel is het aan te bevelen om een automaat te installeren die voortdurend vers sinaasappelsap perst in het zicht van de gasten. Heb je vooral veel buitenlandse gasten, dan moet het aanbod aangepast zijn. Fransen zijn misschien tevreden met croissants, stokbrood, boter en confituur. Maar een Duitser wil ’s morgens een uitgebreide keuze aan broodjes, worsten en eieren. En voor de Engelsen vul je dit best nog aan met gerookte schelvis, spruitjes, bonen in tomatensaus en gebakken paddenstoelen.  

ontbijt Horeca Webzine

Het wordt steeds ingewikkelder

In hotels met een internationaal publiek moet je rekening houden met allerlei culturele en religieuze voorschriften. Schik bijvoorbeeld producten die varkensvlees bevatten apart op een schotel en gebruik merkplaatjes. Voor de vegetarische en veganistische klanten kan je best een apart buffetje voorstellen. Ook dien je meer en meer rekening te houden met argumenten die betrekking hebben op de gezondheid.

Lees ook:

Een vervaldatum voor beoordelingen op TripAdvisor in 2021?

Location based Marketing: 5 redenen waarom ook jij er aandacht moet aan besteden

Glutenvrij brood en graanproducten of lactosevrije producten zijn een must. In de meerderheid van de hotels is het aanbod van suikerarme producten ondermaats. Nochtans is het niet moeilijk om met wat zoetstof, pectine en de diepvriesfruitpurees uit de horecagroothandel in enkele minuten een voorraad lekkere, huisgemaakte suikerarme confituur te bereiden.

Abonneer je op Horeca Webzine en maak wekelijks kans op een leuk geschenk.

Onnodige verpakkingen

Voor de ontbijtdienst zet de horeca veel individueel verpakte porties in: confituur, boter, paté, kaas, … Is het hygiënisch, het is ook een zware belasting voor het milieu. Vandaag dient iedereen inspanningen te leveren om de afvalberg, en dan vooral met plastics, in te perken. Daarom is het interessanter, en goedkoper, om zoveel mogelijk producten in bulk in te zetten.

Boter in blokjes op ijswater, confituur in grote kommen met daarnaast bio-afbreekbare schaaltjes of kommetjes,… En het oogt nog beter ook. Kleine RVS-afvalbakjes op tafel, zoals in Duitsland of Oostenrijk, zijn praktisch, en de tafels blijven ook tijdens het ontbijt netjes. Presenteer ook de kaas en de fijne vleeswaren op kleine schotels en vul regelmatig bij in plaats van alles op het ontbijtbuffet te plaatsen. Op die manier gaat er veel minder verloren.

De ontbijtkeuken

Een horecazaak moet vandaag meer aanbieden dan enkel maar wit en grijs brood op het morgenmaal. Hier biedt bake-off de ideale oplossing. Eerlijk gezegd: de kwaliteit ervan wordt steeds beter en het aanbod breder. Afbakken kan in een combisteamer.

Maar de meeste producenten bieden een goedkopere lijn, de zogenaamde afbakovens of snackovens die de klus ook perfect klaren. Daarnaast heb je toch een of meerdere magnetrons nodig, een goed en snel koffiezettoestel, (inductie)vuren voor het bakken van eieren, spek, en pannenkoeken, bain-maries,…

Indien mogelijk installeer richt je best een aparte ontbijtkeuken in. Zo interfereert het ontbijt niet met de voorbereiding van de lunch. Wat servies en bestek betreft: kies dit niet te zwaar (en te duur). Gasten zijn immers geen geoefende bordendragers. 

ontbijt Horeca Webzine

Ontbijtrestaurants

In ontbijtrestaurants verschilt de aanpak met de hotels. Hier wordt zelden voor de buffetvorm gekozen, maar voor bediening aan tafel. Maison Blanche is de referentie in Hasselt als het om ontbijten gaat. Het was ruim 15 jaar geleden al een succesvolle voortrekker.

Sinds twee jaar staat Ulrich Bervoets er aan het roer: “Aanvankelijk was dit huis alleen open voor ontbijt en lunch, op zondag was het gesloten”, vertelt hij ons. Onze gasten kunnen nu ook bij ons terecht tijdens het weekend voor lunch en diner. Maar het morgenmaal is wel heel belangrijk gebleven.” 

Maison Blanche onderscheidt zich door kwaliteit en raffinement. Bervoets: “Het interieur moet verzorgd zijn. Je moet ziel in de zaak brengen. Op de yoghurt een extra muntblaadje, een streepje fruitcoulis, en het oogt heel anders.” 

Ons heerlijk “Feel Good” ontbijt al komen proeven! Het is zeker de moeite waard. Reserveer jullie tafeltje online of…

Publiée par Maison Blanche sur Vendredi 3 juillet 2020

In Maison Blanche komen het vlees en de fijne vleeswaren van de beste ambachtelijke slager van de stad die bewust levert wanneer de zaak open is. Zo zien de gasten dat er voor kwaliteit gekozen is. Hetzelfde geldt voor eieren en zuivel. Gluten- of lactosevrij, light and healthy zitten vanzelfsprekend in het aanbod. En uiteraard cava en champagne, die aan tafel wordt uitgeschonken zodat de klant ziet wat hij in het glas krijgt.  

“Een ontbijtrestaurant biedt ook voordelen wanneer het gaat om personeel aan te trekken. De openingsuren zijn aantrekkelijk, en je kan het werkrooster heel goed met flexwerkers invullen. Zeker omdat we tijdens de week om 15 uur sluiten”, besluit Ulrich Bervoets.

Nog tips?

Heb jij nog aanvullende tips? Plaats deze hieronder in een reactie en help hierdoor weer anderen.

Deel dit bericht!

Ken jij collega’s die ook wat aan deze informatie zouden kunnen hebben? Deel het dan in je netwerk.

Op zoek naar hulp om je ontbijt te verbeteren? Klik dan hier, en vertel ons waarmee wij je kunnen helpen.

Heb jij ook interessant nieuws, tips, weetjes, een inspirerend verhaal of een aanbieding? Stuur ons de link!


Bron: Ontbijt & Co

Abonneer je op Horeca Webzine en maak wekelijks kans op een leuk geschenk.
Tags: horecamedewerkerhotelontbijtontbijtrestaurantuitbaterweetjes
Share3TweetShare
Previous Post

Ga je op het randje, of geef je jouw gasten een optimale bescherming? 5 aandachtspunten en extra tips

Next Post

Generatiekloof: 1 van dé personeelsproblemen in de horeca

Horeca Webzine

Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

Next Post
Generatiekloof: 1 van dé personeelsproblemen in de horeca

Generatiekloof: 1 van dé personeelsproblemen in de horeca

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

GRATIS ABONNEMENT

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken zoals een gastro mārie bon, een Box Bon Moments of De Grote Groentebijbel met niet minder dan 120 recepten van Frank Fol.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

We hebben je gratis abonnement op Horeca Webzine ontvangen. Controleer nu nog even je inbox of spammap om je mailadres te bevestigen.

RECENTE BERICHTEN

autocontolesysteem FAVV Horeca Webzine

Zo bekom je een gevalideerd autocontrolesysteem in de horeca

26/01/2021
vervaldatum tripadvisor beoordelingen horeca

Een vervaldatum voor beoordelingen op TripAdvisor in 2021?

25/01/2021
mastercooks of belgium 24 meesterkoks box bon moments

Eén van deze 3 mastercooks is echt wel héél fotogeniek

22/01/2021
Location based Marketing: 5 redenen waarom ook jij er aandacht moet aan besteden

Location based Marketing: 5 redenen waarom ook jij er aandacht moet aan besteden

22/01/2021
IYFV 3 pastinaak groenten en fruit frank fol

#IYFV2021: pastinaak, voor ons geen ‘vergeten groente’ meer

21/01/2021

MEEST GELEZEN

  • Horeca Webzine premium partners copy (2)

    Teken de petitie, de horeca in België en Nederland moet weer open!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Wat is de dresscode in het Hof van Cleve van Peter Goossens?

    231 shares
    Share 231 Tweet 0
  • Meer dan 100 horecazaken met een leuk terras in Vlaanderen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Zowat 550 cateraars en feestzaaluitbaters zijn de ongelijkheid beu en stappen naar de rechter 

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Vlaamse cateraars en feestzaaluitbaters groeperen zich om hun rechten op te eisen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

  • Home
  • Statistieken website
  • Privacy Policy
  • Contact

© 2019 - Horeca Webzine

No Result
View All Result
  • Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Gratis abonnement
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Kaarten
    • Community mārie
    • The Mastercooks of Belgium 1980-2020
    • Partners Horeca Webzine
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature

© 2019 - Horeca Webzine

Om jouw bezoek aan onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken wij cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig. Bezoek onze Privacy Policy.