Via Horeca Webzine, het online horecamagazine vind je diverse tips, weetje en recepten van en voor de horeca in de wereld. Heb je er ook? Deel ze in onze community.
Wat kan je verwachten wanneer je in de horeca werkt? Welke jobs vallen eronder? En waar vind je een job?
We zetten er steeds meer in op. Kwaliteitsvolle koffie. Maar koffie en de cocktail hebben elkaar nu gevonden. Producenten, bars en bartenders omarmen de koffiecocktail. Met of zonder alcohol.
Het zijn moeilijke tijden voor alle horeca-ondernemers. Velen kunnen hun leveranciers niet meer betalen. Al zetten heel veel leveranciers van wie de sector al altijd de beste producten en service heeft gehad, nu het mes niet op de keel van hun klanten. Maar hoelang kunnen zij dit volhouden? Misschien tijd om een financieel stappenplan op te zetten of die te evalueren.
In Drenthe gaan mensen op nieuwjaarsdag al van oudsher langs de deuren om met elkaar nieuwjaarskoeken en jenever te nuttigen. Dit liep zo uit de hand dat de Kerk het in de 18de Eeuw verbood. De inwoners van Coevorden waren het daar niet mee eens en organiseerden het ijzerkoekenoproer. De nieuwjaarskoeken ook wel ijzerkoeken of kniepertjes genoemd, bleven. Geen idee hoe ze dat dit jaar herdenken.
De horeca ziet er tijdens de coronacrisis anders uit dan normaal. Heel wat horeca-uitbaters zijn creatief en passen hun zaak en activiteiten aan die misschien wel blijvend zullen zijn. We zien volgende 6 trends die deze crisis misschien wel gaan overleven. En die misschien wel kunnen gefinetuned worden.
Verpak je levensmiddelen? Dan moet je op het etiket de voedingswaarde vermelden, zoals de hoeveelheid vetten, eiwitten of koolhydraten. Lees hier wat er nog meer over de voedingswaarde op het etiket moet (of mag) en ook hoe het erop moet staan in 2021.
Bij veel cafetiers en cateraars staat het water al een tijdje aan de lippen. Het geld is dan bij velen echt op. Moet je doormodderen of de boel te koop zetten? Maar een horecazaak is nu niks waard. Bij een vat bier krijg je een café als je de huur maar verder betaalt. Horecamakelaars raden echter ondernemers af om nu te verkopen.
Laat ons ook niet vergeten dat als kinderen een goede vakantie hebben in een familievriendelijk logies, dan hebben de ouders of grootouders dat ook.
Agressief gedrag; ze kunnen erover meepraten, de mannen en vrouwen in de horeca.
Je kunt een bedrijfsrestaurant zó inrichten dat het werknemers verleidt om gezonder te gaan eten!