Via Horeca Webzine, het online horecamagazine vind je diverse tips, weetje en recepten van en voor de horeca in de wereld. Heb je er ook? Deel ze in onze community.
Overmatige consumptie van varkensvlees zou niet alleen schadelijk zijn voor het milieu, maar ook bepaalde negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid van de mens. Dit nuanceren we even met onderstaande feiten en fabels.
Voor werknemers in de horeca is een fijne werksituatie belangrijk. Hierdoor voelen ze zich prettig, houden ze plezier in hun werk en blijven ze gezond. Zo zorg je voor goede arbeidsomstandigheden in jouw bedrijf. Hou rekening met deze 7 arbeidsrisico’s voor een fijne werksituatie in de horeca.
Van koffieliefhebber tot koffeoloog. We beginnen bij het begin. De oorsprong van de koffie, de variëteiten koffieplanten, het terroir, de verwerkingsmethode, het koffiebrandproces en het koffie zetten.
Solo-koken of koken voor jezelf is bevrijdend: je hoeft alleen jezelf te plezieren. Het is ook een gelegenheid om te experimenteren en jezelf te verwennen. Maar soms wordt het ook als triest ervaren. Zo maak je het leuker.
Als ondernemer heb je soms wel nood aan deze 5 interessante gratis internet tools. Wij gebruiken ze quasi dagelijks.
Waarom worden we boos als we honger hebben? Tijdschrift Harpers Bazaar zocht het uit. En ze plakten er een woord op: Hangry. Het is een samentrekking van ‘hunger’ (honger) en ‘angry’ (boos). Als horecaondernemer kunnen we wel iets leren uit dit onderzoek.
Ook de fysieke en mentale gezondheid van wie werkt in de horeca is voor Horeca Webzine belangrijk. Daarom even aandacht voor dit onderzoek uit het Verenigd Koninkrijk die 25.000 mannen en diëten onderzocht. Wijn en bepaalde soorten fruit zouden flink helpen tegen erectiestoornissen.
Horeca Webzine besteedt graag aandacht aan de basis van onze voeding met weetjes, kooktips en recepten van Frank Fol, The Vegetables Chef. Vandaag zetten we de serie verder met spruiten, een verrassend veelzijdige groente.
Wat betekent de Franse keuken nog in deze tijd? Moeten we niet praten over de klassieke keuken? Benieuwd hoe goed jij die wel kent.
Bereidingen met groenten winnen aan populariteit. Steeds meer chefs zijn zich ervan bewust dat groenten niet saai zijn.