Categorie: Tips

Via Horeca Webzine, het online horecamagazine vind je diverse tips, weetje en recepten van en voor de horeca in de wereld. Heb je er ook? Deel ze in onze community.

dec 12
Joelfeest: kerststronk, varkentjes van marsepein en gebraiseerd everzwijn

25 december is in de Germaanse traditie de eerste dag van het Joelfeest en zonnewendefeest. Een feest ter ere van de zonnegod Frey. Weetjes en recept.

dec 10
Zet eens gans in plaats van kalkoen op de Kersttafel. Weetjes en recept.

Voor een geslaagd kerstdiner schijnt een kalkoen zo geschikt te zijn. Maar als je ook vindt dat het vlees nergens naar smaakt en te droog is, dan kan je opteren voor een tamme gans.

dec 07
Zo bekom je een gevalideerd autocontrolesysteem in de horeca

De invoering van een autocontrolesysteem in de horeca is verplicht. De validatie van dit systeem is dat daarentegen niet.

dec 06
Daarom moet ook jij inzetten op online cadeaubonnen

Niet iedereen in de horeca staat te springen om cadeaubonnen online aan te bieden. Toch lopen ze hiermee een belangrijke bron van inkomsten mis.

dec 05
Logo laten maken of zelf ontwerpen? 6 tips

Sommige horecaondernemers denken dat een professioneel ontwerp van een logo onnodig is, en buiten hun bereik. Dat dit dat iets is voor grote bedrijven of voor hippe designstudio’s. Niets is minder waar. In dit artikel 6 tips waar je best rekening mee houdt. Lees of luister naar de Podcast.

nov 27
Met deze 8 tips maak je smakelijke foto’s met je smartphone

Een smakelijke foto maken van gerechten met een smartphone kan nogal een uitdaging zijn. Maar ik vind het wel altijd heel leuk om te doen! En al beweer ik niet een foodfotografie-experte te zijn, toch heb ik de afgelopen tien jaar al heel wat handige tips geleerd die ik hier graag deel.

nov 15
The Potato Club: 10 recepten met aardappelen voor topchefs

Een klassieker in de keuken en toch verrassend anders. De Belgische aardappel is niet meer weg te denken in de horeca en is nog steeds populair als klassiek bijgerecht zoals kroketten of frietjes. Ook voor je klanten is de aardappel een evidentie op het bord en een veelgemaakte keuze voor thuisbereide maaltijden. Toch kunnen onze Belgische aardappelen nog zoveel méér dan scoren in een traditioneel recept, want de culinaire mogelijkheden zijn eindeloos! 

okt 31
Bedrijfscateringkok: de voordelen en 4 super vacatures

Werken in de horeca is verrassend veelzijdig. Het is een dynamische branche waarin geen dag hetzelfde is. En er zijn ontzettend veel verschillende locaties en functies waar je voor kunt kiezen. Bijvoorbeeld chef of kok in de cateringbranche. Er zijn best wel wat voordelen in verhouding met het werken in een klassiek restaurant. We lichten vier vacatures uit voor bedrijfscatering.

okt 17
Vegan en vegetarische voeding: quiz 2023

Meer en meer mensen eten vegan en vegetarisch: om gezondheidsredenen, uit zorg voor het milieu of dierenwelzijn,… Niet iedere vegetariër volgt hetzelfde voedingspatroon.

okt 05
Horeca en supermarkt: tal van kansen voor samenwerking

Merken die bekend zijn uit de horeca staan soms ook in het schap bij de lokale supermarkten. Volgens de analisten is de ontwikkeling niet nieuw, maar komt het wel steeds meer voor. Vooral internationaal is er sprake van een echte trend. En gaat het ook verder dan alleen het aanbieden van producten.

Geverifieerd door MonsterInsights