Via Horeca Webzine, het online horecamagazine vind je diverse tips, weetje en recepten van en voor de horeca in de wereld. Heb je er ook? Deel ze in onze community.
Fermenteren is het omzetten van een product door micro-organismen zoals bacteriën, schimmels en gisten. We zijn permanent omringd door gefermenteerde voeding en dranken! Ons eigenste nationale godenvocht bier, is een gefermenteerde drank net als wijn. Maar ook cacao, kazen en (sommige) worst horen bij de familie. Weetjes en recepten voor zowel de chef als hobbykok.
Ook tijdens de wintermaanden 2024 biedt de zee ons heel wat lekkere vis. Denk maar aan wijting, zeebarbeel en sint-jacobsnoten. Je leest er hier alles over!
Thee en infusies maken net zo vrolijk als wijn, en kunnen een gerecht ook net zo optillen. Het assortiment van Jeanne Gennar leent zich daartoe perfect.
We weten allemaal wel wat couscous en een tagine is, maar er is meer. Doe de quiz en zie hoe goed je wel de Marokkaanse keuken kent.
Een (groot)keuken kan niet zonder industriële vaatwasser. Bij koken hoort nu eenmaal vuile vaat, en die moet liefst zo efficiënt en zuinig mogelijk snel weer schoongemaakt worden. Een goed afgestelde vaatwasser is daarom een must. Hiervoor komen 4 belangrijke pijlers steeds terug: mechanische kracht, chemie, tijd en temperatuur.
De Sustainable Restaurant Association spoort restaurants overal ter wereld aan om een duurzaam gerecht op hun menukaart te plaatsen.
De periode na de feestdagen en wel tot Valentijn kunnen rustigere tijden zijn voor restaurants, brasseries en bistro's. Dit is misschien wel de meest geschikte periode om je marketingstrategie voor de rest van het jaar op te maken. We geven je 6 tips hoe je die 'kalme' periode na de piek van feestdagen volledig kan benutten.
De komende dagen worden er in Nederland weer miljoenen oliebollen gegeten. Maar waarom? Twee deskundigen vertellen over de geschiedenis van deze zo geliefde gefrituurde deegbol.
Kerstmis is in Finland het feest met de meeste tradities. Het is een feest voor het gezin, de naaste familie, alleenstaande vrienden en vooral voor de kinderen. Elk jaar verschijnen dezelfde oude, vertrouwde gerechten op de kersttafel. We delen hier enkele recepten.
Al hoeft dit niet, bij wild serveert men veelal een zoete garnituur. En dan rijst de vraag welke wijn men daar wel het best bij serveert. Ook wij krijgen vaak de vraag welke wijn het beste past bij wildgerechten. En daarom geven we hier enkele handige tips als het gaat om het combineren van wild en wijn. Volg je de twee tips, dan kan het eigenlijk niet misgaan.