Categorie: Advies

Via Horeca Webzine, het online horecamagazine vind je diverse tips, weetje en recepten van en voor de horeca in de wereld. Heb je er ook? Deel ze in onze community.

apr 20
Spinazie, een groente uit het Perzische Rijk

Horeca Webzine besteedt graag aandacht aan de basis van onze voeding met weetjes, kooktips en recepten van Frank Fol, The Vegetables Chef. Vandaag zetten we de serie verder met spinazie, een oude groente die voor het eerst in het Perzische Rijk werd geteeld.

apr 20
Klachten: zo ga je er mee om. 4 stappen en tips.

Klachten en klagende mensen. Niet bepaald het leukste onderdeel van werken in de horeca.

apr 16
20 creatieve pancake-ideetjes voor de kids

Heb je een kindvriendelijke tearoom of restaurant met pancakes op de menukaart of zit je binnen met de kids, dan kan je zeker inspiratie opdoen met deze 20 creatieve pancake-ideetjes. Inclusief recept.

apr 11
Een superleuke baan als kelner dankzij deze 10 handige tips

Werken als kelner in de horeca is leuk, maar ook zwaar. Nu zeker met dit mondmasker op. Om er voor te zorgen dat jij die superleuke baan in de horeca zo goed en zo lang mogelijk kunt vervullen, geven wij je 10 handige tips. Succes!

apr 08
Quiches: 20 ideeën voor rendabele lichte maaltijden

De meesten van ons weten wel wat quiches zijn; een van de populairste gerechten ter wereld. Deze klassieke Franse hartige taart heeft meer te bieden dan je denkt, want er zijn vele verschillende variaties op de klassieke 'Quiche Lorraine'. Hier delen we 20 ideeën voor quiches die best rendabele snacks of lichte maaltijden kunnen zijn in je bistro, brasserie of eetcafé.

apr 05
Het kookboek van de 14de tot de 21ste eeuw

Boeken over koken en eten zijn er al zo lang de boekdrukkunst bestaat. De geschiedenis van eten wordt tegenwoordig als studievak gegeven aan universiteiten en andere gerenommeerde opleidingen. En kookboeken dienen als bron voor de geschiedenis van de keuken, voedselcultuur en gastronomie.

mrt 27
Een financieel plan opmaken voor je horecazaak in 4 stappen

Een goed gefundeerd financieel plan opent de deuren naar zakenpartners. En het versterkt het vertrouwen van alle stakeholders en de realiseerbaarheid van je horecazaak. Maar wat is nu eigenlijk een financieel plan? Een veel gestelde vraag.

mrt 26
Zelf roken van vlees, vis of groente: de 10 basisregels

Het doel van roken van vlees, vis, groente of wat dan ook, is de ingrediënten te garen of te bewaren en ze tegelijkertijd een fijne en aromatische rooksmaak mee te geven. Voor een geslaagd resultaat zijn er een aantal basisregels. We hebben ze hier even op een rijtje gezet.

mrt 20
Brandy, Armagnac en Cognac: de 2 belangrijkste verschillen

Brandy, Armagnac en Cognac zijn wijndistillaten. Maar de namen worden nog al eens door elkaar gehaald.

mrt 12
Bepaal je primaire doelgroep met een ‘social persona’ om negatieve reviews te vermijden

Als je horecaondernemers vraagt wat hun doelgroep is, krijg je de meest uiteenlopende antwoorden. Maar meestal is de conclusie dat die doelgroep te groot of te algemeen is. En al te vaak wordt gedacht dat de focus op een groot en breed publiek, een hoge omzet garandeert. Maar dat is niet zo. Verkeerde gasten aantrekken resulteert in ontevredenheid. En in negatieve reviews.

Geverifieerd door MonsterInsights