Hoe goed ken jij de Marokkaanse keuken? Doe de quiz met de 7 vragen.

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.242 abonnees.

We weten allemaal wel wat couscous en een tagine is, maar er is meer. Doe de quiz en zie hoe goed je wel de Marokkaanse keuken kent.

Marokkaanse keuken

In de Marokkaanse keuken vind je invloeden van de Arabieren, de Moren en de Berbers in de Marokkaanse gerechten terug. De meeste mensen denken aan couscous als ze aan de Marokkaanse keuken denken.

Uiteraard is er zoveel meer dan couscous want de rijke smaak door al deze verschillende invloeden is lekker veelzijdig en zal je meermaals verrassen. 

Benieuwd hoe goed jij wel de Marokkaanse keuken kent. Doe de quiz!

Domein van de vrouw

Eten is een zeer belangrijk onderdeel van het Marokkaanse dagelijkse leven. De keuken is het domein van de vrouw en er wordt over het algemeen veel tijd aan het koken besteed. Het eten is een belangrijk sociaal moment van ontmoeting voor families.

Een Marokkaans ontbijt bestaat traditioneel gezien uit vers brood (dat meestal zelf gebakken wordt) met olijfolie en honing. 

Verder komen er Marokkaanse pannenkoekjes op tafel zoals baghrir (duizendgatenpannenkoekjes) of msemmen (laagjespannenkoeken). Bij het ontbijt wordt muntthee gedronken.

Hoe goed ken jij de Marokkaanse keuken?

Belangrijkste maaltijd

De lunch is de belangrijkste maaltijd van de dag. Marokkanen houden van vlees. Kip is goedkoop en daarom populair, verder wordt er ook lam- en rundvlees gegeten. En langs de kust komt er ook vis op tafel. 

Bij elke Marokkaanse maaltijd wordt ook brood gegeten. Daarmee kan je de lekkere sappen uit de tajine opdeppen. De maaltijd wordt afgesloten met thee en soms ook vers fruit.

Quiz

We weten allemaal wel wat couscous en een tagine is, maar er is meer. Antwoord de 7 vraagjes, en zie hoe goed je wel de Marokkaanse keuken kent.

0%

1. Wat is Ras El Hanout?

Juist! Mis!

2. Wat is Harira?

Juist! Mis!

3. Wat is een pastilla?

Juist! Mis!

4. Wat is een bissara?

Juist! Mis!

5. Wat is zaalouk?

Juist! Mis!

6. Wat is chermoula?

Juist! Mis!

7. Wat zijn msemmen?

Juist! Mis!

Hoe goed ken jij de Marokkaanse keuken?
Top, je kent wel echt heel goed de Marokkaanse keuken!

Hoe goed ken jij de Marokkaanse keuken? Doe de quiz met de 7 vragen. 1

Niet slecht, je kent wel wat van de Marokkaanse keuken.

Hoe goed ken jij de Marokkaanse keuken? Doe de quiz met de 7 vragen. 2

Oh, je zal nog wat van de Marokkaanse keuken moeten leren. 😉

Hoe goed ken jij de Marokkaanse keuken? Doe de quiz met de 7 vragen. 3

Deel je resultaten:

Deel dit blogartikel! 

Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights