Via Horeca Webzine, het online horecamagazine vind je diverse tips, weetje en recepten van en voor de horeca in de wereld. Heb je er ook? Deel ze in onze community.
Nee, de kreeft is niet de stoere echtgenoot van de slankere langoest! Het zijn heel verschillende schaaldieren. Even de verschillen en een recept.
Wat haring is voor Nederlanders, is kabeljauw voor Noren; de vis prijkt er zelfs op de bankbiljetten. In veel landen is gedroogde kabeljauw ook een lekkernij en bekend als stokvis, bakkeljauw en bacalhao.
Tijdens een opzeggingstermijn mag je werknemer, met behoud van loon, van het werk wegblijven om een nieuwe job te zoeken. Het sollicitatieverlof geldt zowel voor voltijdse als deeltijdse werknemers maar slechts in verhouding tot de duur van de arbeidsprestaties.
Heel wat mensen zijn er zich niet van bewust, maar er bestaan regels over hoe je correct sushi moet eten. De Japanse chef Naomichi Yasuda van Sushi Bar Yasuda zet de basisregels nog eens op een rijtje.
De meeste wijnen uit de Elzas worden vernoemd naar de druiven waarvan ze zijn gemaakt. Elke druif heeft een eigen herkenbare smaak.
Een horecazaak starten is een hele uitdaging. Doorloop de onderstaande checklist en start je horecazaak succesvol!
Wat te doen met de overgebleven oliebollen? Weggooien is niet nodig.