• Horeca Webzine
  • Adverteren
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
      • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Gratis abonnement
  • Kaarten
    • Community mārie
    • The Mastercooks of Belgium 1980-2020
    • Partners Horeca Webzine
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Statistieken website
    • Vacature
Horeca Webzine
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
Horeca Webzine
No Result
View All Result
Home Kennisbank

Oliebollen over? Met deze 3 recepten maak je er iets nieuws van.

Horeca Webzine by Horeca Webzine
02/01/2020
in Kennisbank, Recepten, Tips
0
Oliebollen over? Met deze 3 recepten maak je er iets nieuws van.
94
VIEWS

Terwijl je nog aan het bijkomen bent van oud en nieuw doemt een belangrijke vraag op: wat te doen met de overgebleven oliebollen? Weggooien is niet nodig. Dat bewijzen deze vier originele recepten. 

Oliebollen over

Heb je wat teveel aan oliebollen gemaakt? Hoewel ze er nog lekker uitzien, smaken ze natuurlijk niet meer. Oliebollen zijn de eerste dag het lekkerst. Zeker als ze nog warm zijn. Daarna riskeer je dat ze dat ze gewoon hard worden. Soms zijn ze zelfs zo hard dat je ze uitstekend zou kunnen gebruiken voor een potje “jeu de boules”. Toch zijn er ook smaakvolle dessertjes die je met de overgebleven oliebollen kunt maken. 

Croutons 

Je zou er bijvoorbeeld croutons van kunnen maken om te serveren in een lekker soepje van rood fruit. Snij de oliebollen in blokjes, besprenkel ze met wat olie en droog ze in een half uur in de oven op ongeveer 180 graden. Maar je kan de blokjes ook bakken in een hete pan met olie. Blijf ze dan wel steeds omscheppen zodoende ze niet verbranden. De resten rood fruit maak je aan met sinaasappelsap voor een dessertsoep. 

Ronald Giphart.
Ronald Giphart | Foto: Shody Careman

Oliebollensoep

Wie echt los wil gaan, kan ook een oliebollensoep maken. Culinair auteur Ronald Giphart heeft het zelf wel eens gedaan. En hij vindt het lekker. De combinatie zoet en zout is natuurlijk heel gebruikelijk.

Maak stevige kippenbouillon en doe daar de gesneden stukjes oliebol bij, alsook een scheut room en citroensap. Mix de soep en klaar is deze eenvoudige en voedzame soep.

Lees ook:

Week van het konijn 2021. Weetjes en inspirerende recepten

#IYFV2021: knolselder, van selinon tot chips

Je proeft het hartige en ziltige van de kippensoep – wat ideaal is als je even moet bijkomen – maar ook het zoetige van de oliebollen.

Wentelteefjes

Net als oud brood kan je prima de overgebleven oliebollenresten gebruiken voor wentelteefjes. Snij de oliebollen in ronde plakken van dikte naar keuze. Mix een ei, wat melk, suiker en kaneel en dip de plakken in het beslag. Bak de oliebollen in een hete pan aan beide kanten bruin.

Vind meer tips om overgebleven oliebollen te verwerken.

Heb jij ook interessant nieuws, tips, weetjes, een inspirerend verhaal of een aanbieding? Stuur ons de link!


Bron: AD

Tags: receptenweetjes
Share4TweetShare
Previous Post

Verdrink je kater met Sprite!

Next Post

Geen voedselverspilling meer met deze spray. Een avocado blijft er 2 weken langer goed mee!

Horeca Webzine

Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

Next Post
Geen voedselverspilling meer met deze spray. Een avocado blijft er 2 weken langer goed mee!

Geen voedselverspilling meer met deze spray. Een avocado blijft er 2 weken langer goed mee!

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

GRATIS ABONNEMENT

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken zoals een gastro mārie bon, een Box Bon Moments of De Grote Groentebijbel met niet minder dan 120 recepten van Frank Fol.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

We hebben je gratis abonnement op Horeca Webzine ontvangen. Controleer nu nog even je inbox of spammap om je mailadres te bevestigen.

RECENTE BERICHTEN

week van het konijn cover horeca webzine

Week van het konijn 2021. Weetjes en inspirerende recepten

19/01/2021
italiaanse keuken horeca webzine (1)

Hoe goed ken jij de Italiaanse keuken? Test je kennis met deze 10 vraagjes.

18/01/2021
mastercooks of belgium 23 meesterkoks box bon moments

Deze 3 mastercooks hebben een gepassioneerd parcours

16/01/2021
IYFV 2 knolselder groenten en fruit frank fol

#IYFV2021: knolselder, van selinon tot chips

14/01/2021
Michelinsterren: deze 8 feiten moet je weten

Michelinsterren: deze 8 feiten moet je weten

14/01/2021

MEEST GELEZEN

  • Horeca Webzine premium partners copy (2)

    Teken de petitie, de horeca in België en Nederland moet weer open!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Wat is de dresscode in het Hof van Cleve van Peter Goossens?

    231 shares
    Share 231 Tweet 0
  • Meer dan 100 horecazaken met een leuk terras in Vlaanderen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Zowat 550 cateraars en feestzaaluitbaters zijn de ongelijkheid beu en stappen naar de rechter 

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Vlaamse cateraars en feestzaaluitbaters groeperen zich om hun rechten op te eisen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

  • Home
  • Statistieken website
  • Privacy Policy
  • Contact

© 2019 - Horeca Webzine

No Result
View All Result
  • Horeca Webzine
  • Adverteren
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
      • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Gratis abonnement
  • Kaarten
    • Community mārie
    • The Mastercooks of Belgium 1980-2020
    • Partners Horeca Webzine
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Statistieken website
    • Vacature

© 2019 - Horeca Webzine

Om jouw bezoek aan onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken wij cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig. Bezoek onze Privacy Policy.