Koksverenigingen bieden koks in hun land een platform voor professionele ontwikkeling, netwerken en deelname aan internationale competities, terwijl ze tegelijkertijd hun nationale culinaire tradities promoten.
Op maandag 3 juni 2024 hield VZW The Mastercooks of Belgium haar Algemene Vergadering met op het programma het kiezen van een nieuw bestuur en een nieuwe voorzitter. Philippe Vanheule, voormalig sterrenchef van restaurant Hof ter Eycken neemt de voorzittersstoel over van Cédric Poncelet. Ook 10 nieuwe leden werden er geïntroniseerd.
Chef-Mastercook Geert Gheysels en zijn echtgenote Kristine De Grave, ontvangen reeds sinds 1993 in de prachtige ruime villa of op het uiterst sfeervolle terras van het restaurant Anobesia in Affligem. Maak er hier kennis mee; als abonnee van Horeca Webzine maak je tijdens het jubileumjaar kans op een uitnodiging twv €50. Inhoudsopgave Maandelijks wisselende kaart […]
Op 14 november werd het receptenboek "The Mastercooks: top van de Belgische gastronomie" voorgesteld aan de pers. Het is een 368 pagina's dik boek met meer dan 100 unieke toprecepten van de Belgische Mastercooks perfect in beeld gebracht door Heikki Verdurme. Kortom, een ideaal geschenk voor onder de kerstboom. Wacht niet om het te bestellen!
Tijdens de online voorstelling van de MICHELIN Gids werden vandaag - voor het eerst - de groene chefs, maar ook 10 nieuwe chefs met 1 ster, twee met twee sterren en ook 1 chef, namelijk Viki Geunes met drie sterren bekroond. Maar wie is nu deze kersverse driesterrenchef en Mastercook of Belgium? We vertellen het je.