Philippe Vanheule nieuwe voorzitter van The Mastercooks of Belgium

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.249 abonnees.

philippe vanheule family

Op maandag 3 juni 2024 hield VZW The Mastercooks of Belgium haar Algemene Vergadering met op het programma het kiezen van een nieuw bestuur en een nieuwe voorzitter. Philippe Vanheule, voormalig sterrenchef van restaurant Hof ter Eycken neemt de voorzittersstoel over van Cédric Poncelet. Ook 10 nieuwe leden werden er geïntroniseerd.

Inhoudsopgave

The Mastercooks of Belgium

The Mastercooks of Belgium zijn dé ambassadeurs van het Belgisch culinair erfgoed. Zij toveren elke dag met de fantastische ingrediënten die ons land rijk zijn. Zij zijn het creatieve brein van de landelijke culinaire toekomst en bezorgen elke dag duizenden mensen een onvergetelijke smaakbeleving.

Philippe Vanheule nieuwe voorzitter The Mastercooks of Belgium - nieuwe leden 2024
De nieuwe leden die op 3 juni werden geintroniseerd. Stefaan Lauwereins mankeert op de foto.

Algemene Vergadering

Net als ieder jaar werd er een retrospectieve gehouden, het financieel jaarverslag getoond en de nieuwe leden geïntroniseerd. Dit jaar verwelkomt de vereniging 3 nieuwe Mastercooks: Tanguy De Turck (Le Vieux Château), Stefaan Lauwereins (VLASS) en Wouter Van Hoof (Hoeve Roosbeek). 

Ook 7 nieuwe Young Master konden voor het eerst hun koksvest met het logo van de vereniging aantrekken: Pieter Coomans (Wingerd), Jonathan De Geyseleer (Oltra), Dylan De Meyere (Restaurant Herbert Robbrecht), Stijn Havermans (Au Vieux Port), Bram Simons (Restaurant Emiel), Baptiste Tieberghien (Lin’eau) en last but not least Floris Van Der Veken (Hof van Cleve). 

Young Masters zijn leden jonger dan 38 jaar, en daarom werd Young Master David Grosdent (L’Envie) dit jaar ook Mastercook.     

Nieuwe Raad van Bestuur

Om de drie jaar wordt een nieuwe Raad van Bestuur gekozen, en voor het eerst in de geschiedenis van de vereniging konden de leden hun stem online uitbrengen. 

Onder de gekozen bestuursleden werd Philippe Vanheule unaniem gekozen als de nieuwe voorzitter van de vereniging. Aan zijn zijde behoudt Daniel Molmans zijn functie als secretaris-generaal en penningmeester.  

De ondervoorzitters zijn nog steeds Patrick Meirsman voor Brussel, Benoît Bourivain voor Wallonië en Geert Gheysels voor Vlaanderen.

Philippe Vanheule 

Voormalig sterrenchef Philippe Vanheule, bekend van Restaurant Hof ter Eycken, destijds een gevestigde waarde in Ninove, heeft al vijftig jaar ervaring in de horeca. Hij heeft nu het voorrecht om gepensioneerd te zijn. Stilzitten de chef met West-Vlaamse roots niet in het bloed. Hij staat zijn zonen Mathijs en Thomas bij met raad en daad wat betreft sommige recepturen. Zo marineert hij voor hen nog de zalm of bereidt hij voor hen pastei en de wildpaté. Ook zijn echtgenote Marita springt bij, en is nog heel actief.

Vorig jaar was Philippe Vanheule ook al lid geworden van de Raad van Bestuur. Hij wil zich nu als voorzitter nog intenser ten dienste stellen van de vereniging. 

Na de voorbije jaren waarin ik onze vereniging sterk zag groeien, ben ik ervan overtuigd dat er een keerpunt is bereikt waarbij een nieuwe impuls onze vereniging zeker ten goede komt. Bovenal was het werk van de afgelopen jaren enorm en verdient dit respect. Tijdens mijn mandaat wil ik vooral aandacht besteden aan de communicatie, luisteren naar de leden en de rollen van vicevoorzitters, bestuursleden en provincie-verantwoordelijken in ere herstellen.  

cedric poncelet philippe vanheule
Uittredend voorzitter Cédric Poncelet (links) met de nieuwe voorzitter Philippe Vanheule

Mastercooks Family 

Philippe van Heule benadrukt dat de organisatie er is voor de leden en meer middelen wil aanwenden om de eigen, maar ook de activiteiten van de leden onder de aandacht te brengen in binnen- en buitenland. 

Ik wil samen met het bestuur en de bestaande organen uitvoeren wat de leden verwachten. Luisteren en de leden contacteren zal dan ook mijn voornaamste taak zijn. Om te weten wat er leeft en omgaat bij de leden moeten we ook naar hen toe. Als beroepsorganisatie vertegenwoordigen we de crème de la crème van de Belgische gastronomie. Onze externe communicatie moet gewoon op hetzelfde niveau zijn.

MAAK KENNIS MET GERENOMMEERDE BEROEPSORGANISATIES EN CONSULTANTS 
Je beroepsorganisatie of consultancybedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.

Toekomst

Philippe Vanheule wil de vereniging voorbereiden met een langetermijnvisie. 

Het zijn onze Young Masters die ons hierin kunnen vertegenwoordigen en voor verandering kunnen zorgen. Hun aanwezigheid in het bestuur is daarom essentieel. Ze vertegenwoordigen waarden en een visie die we moeten uitdragen in onze toekomstige acties voor al onze leden.

Volgens de nieuwe voorzitter en zijn voltallig bestuur is de toekomst van het beroep niet mogelijk als we het personeelsprobleem niet onder ogen zien. Daarom gaan de Mastercooks een model moeten zijn om jongeren opnieuw naar het beroep te lokken, en hiervoor zullen nieuwe wegen moeten worden ontdekt.

logo the mastercooks

Partners

Bij wijze van slot bedankte de nieuwe voorzitter ook alle partners en beloofde hen nog meer te betrekken bij de evenementen en te bekijken hoe de samenwerking nog kan worden geoptimaliseerd.

Deel dit blogartikel! 

Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights