• Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Horeca en Food Jobs
    • Vacature toevoegen
    • Mijn vacatures
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Abonneer je gratis
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature
Horeca Webzine
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
Horeca Webzine
No Result
View All Result
Home Nieuws

Wie is Viki Geunes, kersverse driesterrenchef in MICHELIN Gids 2021?

Horeca Webzine by Horeca Webzine
11/01/2021
in Nieuws, België
0
driesterrenchef viki geunes zilte antwerpen (1)
298
VIEWS

Lees ook:

Deze 3 Mastercooks zijn bekend voor hun acties buitenshuis

De vaders van deze 3 Mastercooks spelen een belangrijke rol in hun carrière

Tijdens de online voorstelling van de MICHELIN Gids werden vandaag voor het eerst de groene chefs, maar ook 10 nieuwe chefs met 1 ster, twee met twee sterren en ook 1 chef, namelijk Viki Geunes met drie sterren bekroond. Maar wie is nu deze kersverse driesterrenchef en Mastercook of Belgium? We vertellen het je. 

Nieuwe Belgische driesterrenchef 

Op het einde van een mooie en spannende online-voorstelling van – voor het eerst – de groene chefs, waaronder ook heel wat Mastercooks of Belgium, de jonge revelatie van 2021 en de nieuwe één en twee sterrenchefs, werd Viki Geunes bij hem in de zaak in aanwezigheid van zijn voltallige team als de nieuwste driesterrenchef van België en Luxemburg bekroond. 

De MICHELIN Gids België en Luxemburg 2021 telt hiermee nu twee restaurants met 3 MICHELIN sterren, 24 met twee sterren en 111 restaurants met één ster. 

driesterrenchef sterren michelingids viki geunes

Beoordeling ‘t Zilte door MICHELIN Gids

Volgens de Michelingids is dineren bij Zilte een emotionele ervaring.  ‘Je tafelt er met ’t stad aan uw voeten, op de bovenste verdieping van het Museum aan de Stroom. Het ingetogen designinterieur is intiem en stijlvol. Alles klopt hier, van de begroeting en het vakkundige wijnadvies tot het koekje bij de koffie. Viki Geunes heeft zijn restaurant uitgepuurd tot de essentie.’

‘Alles begint bij topkwaliteit, dat is hier niet anders. Denk bijvoorbeeld aan een moot tarbot waarvan de fraîcheur gewoonweg verbluffend is. De minutieuze chef slaagt erin om die kwaliteit te sublimeren met weldoordachte details, zoals stukjes varkenspoot om de tarbot aardsheid te geven. Zijn finesse toont hij dan weer met een delicieuse gelewijnsaus. Elk bord is complex en uitgesproken. Exotische garnituren zorgen voor verrassende zoetigheid en pittigheid. Wees maar zeker: Viki Geunes is een meester in zijn vak.’

gratis abonnement Horeca Webzine (2)

Viki Geunes

In zijn restaurant ’t Zilte in het MAS in Antwerpen, kookt hij letterlijk en figuurlijk op hoog niveau. Zonder koksopleiding, maar met een enorme gedreven en ijzeren discipline, wist Viki Geunes de gastronomische top te bereiken.

Autodidact

Chef Viki Geunes heeft niet echt iemand die hij als zijn grote goeroe beschouwt en heeft ook nooit bij andere chefs gewerkt. 

De kersverse driesterrenchef volgde geen hotelschool, wel de richting industriële wetenschappen. Toen hij het diploma op zak had, zag hij het niet zitten om in die branche aan de slag te gaan. Dus moest hij iets anders vinden.

era online services banner
banner keurslager (2)
banner DCP bv air led power luchtzuivering led-verlichting
banner quisquater vis vishandel groothandel
banner chateaux vini wijnhandel wijn wijnetiket
banner tablefever
banner chefs & knife
banner biofase
banner miikitco keukens
Partner KYZOE HOSTING
banner hangers and Co
banner wijnhandel van de bossche wijn wijnetiket
partner new ratatouille
- ADVERTENTIE -
banner YAKINIKU
banner royal teas
banner pH-20
banner tuinen deblauwe
banner weyn's honing
- ADVERTENTIE -
banner the mastercooks of belgium horeca webzine
banner chef's food products
banner jeanne gennar koffie
banner bart tanghe fotografie
banner we're smart world frank fol
banner tafel van 2 restaurant patrick caignau (1)
banner marie

Alles begint met het product

Koken en tafelen was thuis altijd heel belangrijk en hij kon er ook enorm van genieten. De interesse was er, dus besloot hij om de richting gastronomie uit te gaan. Stap voor stap is het gegroeid. Eerst in Mol, en nu in Antwerpen.

Voor mastercook en kersverse driesterrenchef Viki Geunes begint alles met het product. Samen met zijn rechterhand Michiel, kijkt hij op welke manier ze de producten willen brengen. Na een eerste fase van brainstormen en uitselecteren, gaan ze aan de slag in de keuken. Proberen en nog eens proberen, tot ze vinden wat ze zochten. Daarna verfijnen ze het gerecht, proeven ze eerst intern en vragen ze de dan de mening van mensen buiten de keuken.

driesterrenchef-viki-geunes-foto rv
Foto: RV

Terugkeer naar de klassieke technieken

Volgens mastercook Viki Geunes is er een terugkeer naar de klassieke technieken. 

“Wij garen steeds minder op lage temperatuur, maar bakken opnieuw het vlees zoals vroeger. De laatste jaren zijn er een groot aantal nieuwe trends ontstaan, zeker als je het vergelijkt met vroeger. Met alle respect voor de grote huizen van vroeger, maar die zijn een beetje blijven steken in de tijd.”

“Als chef moet je niet zo nodig vooruitstrevend zijn, maar je moet wel met de tijdsgeest mee”, vertelt ons de kersverse driesterrenchef die je ook uitnodigt om abonnee te worden van Horeca Webzine om iedere maand tot eind juni 2021 kans te maken op een Box Bon Moments t.w.v. €100.

viki geunes mastercook zilte takeaway
viki geunes mastercook zilte takeaway gerecht 1
viki geunes mastercook zilte takeaway gerecht 1
viki geunes mastercook zilte takeaway gerecht 1
viki geunes mastercook zilte takeaway gerecht 1
viki geunes mastercook zilte takeaway gerecht 1
viki geunes mastercook zilte takeaway gerecht 1
viki geunes mastercook zilte takeaway gerecht 1
viki geunes mastercook zilte takeaway gerecht 1
viki geunes mastercook zilte takeaway gerecht 1
viki geunes mastercook zilte takeaway gerecht 1
viki geunes mastercook zilte takeaway gerecht 1
viki geunes mastercook zilte takeaway gerecht 1
viki geunes mastercook zilte takeaway gerecht 1
viki geunes mastercook zilte takeaway gerecht 1
Vorige
Volgende

‘t Zilte

De comfortabele setting in het restaurant van de kersverse driesterrenchef met haar wijds uitzicht over de skyline van Antwerpen en warme atmosfeer begeleiden je culinaire reis in een uniek decor met heritage en vernieuwing als leidraad.

driesterrenchef viki geunes zilte antwerpen terras
Terras met zicht op 't Stad - Foto: Be-Gusto

Pure en unieke totaalbeleving

In het kersverse driesterrenrestaurant Zilte staat een pure en unieke totaalbeleving centraal. 

“Als chef ontwikkelde ik een proefvermogen waar puur gebalanceerde smaaksensaties me prikkelden. Samen met mijn team streef ik ernaar om onze gasten telkens weer een gastronomische totaalbeleving te bieden”, liet de kersverse driesterrenchef optekenen op de website. 

“Elke dag opnieuw gaan we op zoek naar perfectie in het culinaire geheel. Hierbij hoort het bord, de locatie, de sfeer en de hele setting. Kortom, wij willen dat onze gasten het restaurant verlaten met innige herinneringen – of beloved memories – die blijven hangen.”

“Het hele team is gepassioneerd door zijn vak. Wij zijn steeds op zoek naar de perfectie en dit in elk detail. Alleen zo kunnen we streven naar een unieke, gastronomische totaalbeleving. Een beleving met ontzag en mysterie, een culinaire reis die u voor altijd meeneemt in uw gedachten.”

Bronnen en foto’s: ‘t Zilt, MICHELIN Gids, The Mastercooks of Belgium

Tags: AntwerpendriesterrenchefmastercooksMichelinMichelin 2021MichelingidsMichelinsterrenThe Mastercooks of BelgiumViki Geunes
ShareTweetShare
premium partner chef's food products (2)
premium partner pH-20
premium partner keurslager
miikitco partner horeca webzine (2)
premium partner pH-20
premium partner royal teas geluwe
premium partner weyn's honing
Previous Post

Poké bowl met krokante kipfilet. Recept en weetjes

Next Post

Dit zijn de eerste 10 groene sterren in de MICHELIN Gids Belux

Horeca Webzine

Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

Next Post
groene sterren belgië luxemburg michelin horeca webzine

Dit zijn de eerste 10 groene sterren in de MICHELIN Gids Belux

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

GRATIS ABONNEMENT

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Wens je vanaf 1 mei ook dagelijks 1 exclusief nieuwsbericht te ontvangen via WhatsApp, geef dan je telefoonnummer.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

We hebben je gratis abonnement op Horeca Webzine ontvangen. Controleer nu nog even je inbox of spammap om je mailadres te bevestigen.

RECENTE BERICHTEN

varkensvlees keurslager

5 fabels en feiten over varkensvlees

16/04/2021
IYFV 14 andijvie groenten en fruit frank fol

#IYFV2021: andijvie, goede bron van vitamine A en foliumzuur

15/04/2021
Vis van de maand vlaswijting pollak Patrick Caignau (1)

Vis van de maand april 2021: vlaswijting, verre neef van de kabeljauw

14/04/2021
leveranciers-plan-Horeca-Webzine-

Een financieel plan maken doe je aan de hand van deze 4 stappen

13/04/2021
Raw Food. Wat is het? Weetjes en meer dan 100 recepten.

Raw Food. Wat is het? Weetjes en meer dan 100 recepten.

13/04/2021

MEEST GELEZEN

  • Horeca Webzine online magazine open petitie uitbaters

    Teken de petitie, de horeca in België en Nederland moet weer open!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Wat is de dresscode in het Hof van Cleve van Peter Goossens?

    231 shares
    Share 231 Tweet 0
  • Meer dan 100 horecazaken met een leuk terras in Vlaanderen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Zowat 550 cateraars en feestzaaluitbaters zijn de ongelijkheid beu en stappen naar de rechter 

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Vlaamse cateraars en feestzaaluitbaters groeperen zich om hun rechten op te eisen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

  • Home
  • Statistieken website
  • Privacy Policy
  • Contact

© 2019 - Horeca Webzine

No Result
View All Result
  • Horeca Webzine
  • Adverteren
    • Statistieken website
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
  • Horeca en Food Jobs
    • Vacature toevoegen
    • Mijn vacatures
  • Recepten van Chefs
    • Recept insturen
  • Abonneer je gratis
    • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Vacature

© 2019 - Horeca Webzine

Om jouw bezoek aan onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken wij cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig. Bezoek onze Privacy Policy.