• Horeca Webzine
  • Adverteren
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
      • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Gratis abonnement
  • Kaarten
    • Community mārie
    • The Mastercooks of Belgium 1980-2020
    • Partners Horeca Webzine
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Statistieken website
    • Vacature
Horeca Webzine
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
  • Nieuws
  • Kennisbank
  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Feestzaal
  • Catering
  • Leveranciers
  • mārie
  • Mastercooks
No Result
View All Result
Horeca Webzine
No Result
View All Result
Home Nieuws

Wie is Viki Geunes, kersverse driesterrenchef in MICHELIN Gids 2021?

Horeca Webzine by Horeca Webzine
11/01/2021
in Nieuws, België
0
driesterrenchef viki geunes zilte antwerpen (1)
174
VIEWS

Lees ook:

Deze 3 mastercooks hebben een gepassioneerd parcours

Michelinsterren: deze 8 feiten moet je weten

Tijdens de online voorstelling van de MICHELIN Gids werden vandaag voor het eerst de groene chefs, maar ook 10 nieuwe chefs met 1 ster, twee met twee sterren en ook 1 chef, namelijk Viki Geunes met drie sterren bekroond. Maar wie is nu deze kersverse driesterrenchef en Mastercook of Belgium? We vertellen het je. 

Nieuwe Belgische driesterrenchef 

Op het einde van een mooie en spannende online-voorstelling van – voor het eerst – de groene chefs, waaronder ook heel wat Mastercooks of Belgium, de jonge revelatie van 2021 en de nieuwe één en twee sterrenchefs, werd Viki Geunes bij hem in de zaak in aanwezigheid van zijn voltallige team als de nieuwste driesterrenchef van België en Luxemburg bekroond. 

De MICHELIN Gids België en Luxemburg 2021 telt hiermee nu twee restaurants met 3 MICHELIN sterren, 24 met twee sterren en 111 restaurants met één ster. 

driesterrenchef sterren michelingids viki geunes

Beoordeling ‘t Zilte door MICHELIN Gids

Volgens de Michelingids is dineren bij Zilte een emotionele ervaring.  ‘Je tafelt er met ’t stad aan uw voeten, op de bovenste verdieping van het Museum aan de Stroom. Het ingetogen designinterieur is intiem en stijlvol. Alles klopt hier, van de begroeting en het vakkundige wijnadvies tot het koekje bij de koffie. Viki Geunes heeft zijn restaurant uitgepuurd tot de essentie.’

‘Alles begint bij topkwaliteit, dat is hier niet anders. Denk bijvoorbeeld aan een moot tarbot waarvan de fraîcheur gewoonweg verbluffend is. De minutieuze chef slaagt erin om die kwaliteit te sublimeren met weldoordachte details, zoals stukjes varkenspoot om de tarbot aardsheid te geven. Zijn finesse toont hij dan weer met een delicieuse gelewijnsaus. Elk bord is complex en uitgesproken. Exotische garnituren zorgen voor verrassende zoetigheid en pittigheid. Wees maar zeker: Viki Geunes is een meester in zijn vak.’

gratis abonnement Horeca Webzine (2)

Viki Geunes

In zijn restaurant ’t Zilte in het MAS in Antwerpen, kookt hij letterlijk en figuurlijk op hoog niveau. Zonder koksopleiding, maar met een enorme gedreven en ijzeren discipline, wist Viki Geunes de gastronomische top te bereiken.

Autodidact

Chef Viki Geunes heeft niet echt iemand die hij als zijn grote goeroe beschouwt en heeft ook nooit bij andere chefs gewerkt. 

De kersverse driesterrenchef volgde geen hotelschool, wel de richting industriële wetenschappen. Toen hij het diploma op zak had, zag hij het niet zitten om in die branche aan de slag te gaan. Dus moest hij iets anders vinden.

banner airprotecting
- ADVERTENTIE -
banner biofase
banner chateaux vini wijnhandel wijn wijnetiket
era online services banner
banner kyzoe
partner new ratatouille
- ADVERTENTIE -
- ADVERTENTIE -
banner the mastercooks of belgium horeca webzine
banner tuinen deblauwe
banner we're smart world frank fol
banner wijnhandel van de bossche wijn wijnetiket

Alles begint met het product

Koken en tafelen was thuis altijd heel belangrijk en hij kon er ook enorm van genieten. De interesse was er, dus besloot hij om de richting gastronomie uit te gaan. Stap voor stap is het gegroeid. Eerst in Mol, en nu in Antwerpen.

Voor mastercook en kersverse driesterrenchef Viki Geunes begint alles met het product. Samen met zijn rechterhand Michiel, kijkt hij op welke manier ze de producten willen brengen. Na een eerste fase van brainstormen en uitselecteren, gaan ze aan de slag in de keuken. Proberen en nog eens proberen, tot ze vinden wat ze zochten. Daarna verfijnen ze het gerecht, proeven ze eerst intern en vragen ze de dan de mening van mensen buiten de keuken.

driesterrenchef-viki-geunes-foto rv
Foto: RV

Terugkeer naar de klassieke technieken

Volgens mastercook Viki Geunes is er een terugkeer naar de klassieke technieken. 

“Wij garen steeds minder op lage temperatuur, maar bakken opnieuw het vlees zoals vroeger. De laatste jaren zijn er een groot aantal nieuwe trends ontstaan, zeker als je het vergelijkt met vroeger. Met alle respect voor de grote huizen van vroeger, maar die zijn een beetje blijven steken in de tijd.”

“Als chef moet je niet zo nodig vooruitstrevend zijn, maar je moet wel met de tijdsgeest mee”, vertelt ons de kersverse driesterrenchef die je ook uitnodigt om abonnee te worden van Horeca Webzine om iedere maand tot eind juni 2021 kans te maken op een Box Bon Moments t.w.v. €100.

viki geunes mastercook zilte takeaway
viki geunes mastercook zilte takeaway gerecht 1
viki geunes mastercook zilte takeaway gerecht 1
viki geunes mastercook zilte takeaway gerecht 1
viki geunes mastercook zilte takeaway gerecht 1
viki geunes mastercook zilte takeaway gerecht 1
viki geunes mastercook zilte takeaway gerecht 1
viki geunes mastercook zilte takeaway gerecht 1
viki geunes mastercook zilte takeaway gerecht 1
viki geunes mastercook zilte takeaway gerecht 1
viki geunes mastercook zilte takeaway gerecht 1
viki geunes mastercook zilte takeaway gerecht 1
viki geunes mastercook zilte takeaway gerecht 1
viki geunes mastercook zilte takeaway gerecht 1
viki geunes mastercook zilte takeaway gerecht 1
Vorige
Volgende

‘t Zilte

De comfortabele setting in het restaurant van de kersverse driesterrenchef met haar wijds uitzicht over de skyline van Antwerpen en warme atmosfeer begeleiden je culinaire reis in een uniek decor met heritage en vernieuwing als leidraad.

driesterrenchef viki geunes zilte antwerpen terras
Terras met zicht op 't Stad - Foto: Be-Gusto

Pure en unieke totaalbeleving

In het kersverse driesterrenrestaurant Zilte staat een pure en unieke totaalbeleving centraal. 

“Als chef ontwikkelde ik een proefvermogen waar puur gebalanceerde smaaksensaties me prikkelden. Samen met mijn team streef ik ernaar om onze gasten telkens weer een gastronomische totaalbeleving te bieden”, liet de kersverse driesterrenchef optekenen op de website. 

“Elke dag opnieuw gaan we op zoek naar perfectie in het culinaire geheel. Hierbij hoort het bord, de locatie, de sfeer en de hele setting. Kortom, wij willen dat onze gasten het restaurant verlaten met innige herinneringen – of beloved memories – die blijven hangen.”

“Het hele team is gepassioneerd door zijn vak. Wij zijn steeds op zoek naar de perfectie en dit in elk detail. Alleen zo kunnen we streven naar een unieke, gastronomische totaalbeleving. Een beleving met ontzag en mysterie, een culinaire reis die u voor altijd meeneemt in uw gedachten.”

Bronnen en foto’s: ‘t Zilt, MICHELIN Gids, The Mastercooks of Belgium

Tags: AntwerpendriesterrenchefmastercooksMichelinMichelin 2021MichelingidsMichelinsterrenThe Mastercooks of BelgiumViki Geunes
ShareTweetShare
Previous Post

Poké bowl met krokante kipfilet. Recept en weetjes

Next Post

De skrei terug in het aanbod van de vishandelaar! Weetjes en 4 kwaliteitspunten

Horeca Webzine

Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

Next Post
skrei kabeljauw

De skrei terug in het aanbod van de vishandelaar! Weetjes en 4 kwaliteitspunten

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

GRATIS ABONNEMENT

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang elke week op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook wekelijks kans op tal van culinaire geschenken zoals een gastro mārie bon, een Box Bon Moments of De Grote Groentebijbel met niet minder dan 120 recepten van Frank Fol.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

We hebben je gratis abonnement op Horeca Webzine ontvangen. Controleer nu nog even je inbox of spammap om je mailadres te bevestigen.

RECENTE BERICHTEN

mastercooks of belgium 23 meesterkoks box bon moments

Deze 3 mastercooks hebben een gepassioneerd parcours

16/01/2021
IYFV 2 knolselder groenten en fruit frank fol

#IYFV2021: knolselder, van selinon tot chips

14/01/2021
Michelinsterren: deze 8 feiten moet je weten

Michelinsterren: deze 8 feiten moet je weten

14/01/2021
vrouwelijke paprika zoeter lekkerder horeca webzine

Vrouwelijke paprika’s zijn zoeter en dus lekkerder in salades

13/01/2021
maatregelen corona 2021 Horeca Webzine

Coronamaatregelen verlengd tot 1 maart, of toch niet? Enige duiding

13/01/2021

MEEST GELEZEN

  • Horeca Webzine premium partners copy (2)

    Teken de petitie, de horeca in België en Nederland moet weer open!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Wat is de dresscode in het Hof van Cleve van Peter Goossens?

    231 shares
    Share 231 Tweet 0
  • Meer dan 100 horecazaken met een leuk terras in Vlaanderen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Zowat 550 cateraars en feestzaaluitbaters zijn de ongelijkheid beu en stappen naar de rechter 

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Vlaamse cateraars en feestzaaluitbaters groeperen zich om hun rechten op te eisen

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Horeca Webzine

Hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca in de gehele wereld.

  • Home
  • Statistieken website
  • Privacy Policy
  • Contact

© 2019 - Horeca Webzine

No Result
View All Result
  • Horeca Webzine
  • Adverteren
  • Partnerships
    • Partners Horeca Webzine
    • Premium Partner worden
    • Content Partner worden
  • Online Marketing
    • Formules Online Communicatie
      • Performante webshop
  • Shoppen
    • Winkelmand
    • Afrekenen
  • Communities
    • Community mārie
      • Welkomstbericht nieuwe leden mārie
      • Winnaars wekelijkse waardebon
  • Gratis abonnement
  • Kaarten
    • Community mārie
    • The Mastercooks of Belgium 1980-2020
    • Partners Horeca Webzine
  • Contact
  • Divers
    • Brand Ambassador
    • Privacy Policy
    • Statistieken website
    • Vacature

© 2019 - Horeca Webzine

Om jouw bezoek aan onze website makkelijker en persoonlijker te maken gebruiken wij cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig. Bezoek onze Privacy Policy.