Dit receptenboek met 120 toprecepten is hét ideale kerstcadeau

5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
receptenboek the mastercooks of belgium recepten boek

Halfweg november 2022 werd het receptenboek “The Mastercooks: de top van de Belgische gastronomie” voorgesteld aan de pers. Het is een 368 pagina’s dik naslagwerk met 120 toprecepten van 120 Belgische Mastercooks, perfect in beeld gebracht door Heikki Verdurme. Eind november werd zowel de Nederlandstalige als Franstalige versie onderscheiden met de juryprijs van de “Literaire Prijs Alexander van België”. Kortom, een ideaal geschenk voor onder de kerstboom. Wacht niet om het te bestellen!

The Mastercooks of Belgium

Meer dan 40 jaar geleden richtte Pierre Romeyer een vereniging op om de zwaargewichten uit de Belgische gastronomie samen te brengen.

Samen met Pierre Wynants en Jacques Deluc, al snel gevolgd door Claude Dupont, Robert Van Duüren en Pierre Fonteyne, lanceerde de toekomstige baron de Meesterkoks van België, vier decennia later omgedoopt tot The Mastercooks of Belgium®

The Mastercooks of Belgium-13.09.2021-©Claudio Centonze (26)
Een greep uit de meer dan 180 leden van The Mastercooks of Belgium

Ambassadeurs Belgisch culinair erfgoed

The Mastercooks of Belgium zijn dé ambassadeurs van het Belgisch culinair erfgoed. Zij toveren elke dag met de fantastische ingrediënten die ons land rijk zijn. Zij zijn het creatieve brein van de landelijke culinaire toekomst en bezorgen elke dag duizenden mensen een onvergetelijke smaakbeleving. 

Een Mastercook is een fiere vakman/vrouw die 

  • alleen met topkwaliteit tevreden is
  • respect heeft voor zijn team, producenten en leveranciers 
  • en zijn gasten wil verwennen. 

Hij/zij doet er alles aan om zijn/haar kennis over te dragen aan gemotiveerde medewerkers en de volgende generaties.

Young Masters

The Young Masters© is de naam van de jongerenafdeling (max. 38 jaar) van The Mastercooks of Belgium®. Het is geen nieuwe vereniging, maar deze culinaire jongerengroep werkt nieuwe ideeën uit om de Belgische keuken naar de toekomst toe nog sterker en aantrekkelijker te maken, zowel in België als in het buitenland.

Receptenboek 

Via de portretten van 120 Mastercooks en Young Masters, alsook 30 van hun favoriete producenten, biedt dit naslagwerk een fabelachtige verzameling recepten en een stamboom van de sterren van de Belgische keuken. 

Onderverdeeld in zes categorieën (wijn, bier, zee, tuin, bos en chocolade) nodigen de beste koks van het land je uit voor een bijzonder smakelijk parcours.

Prachtig geïllustreerd met foto’s van Heikki Verdurme, is dit receptenboek een echte mijlpaal in de geschiedenis van de Belgische keuken.

Persvoorstelling 

Het receptenboek werd voorgesteld aan de pers tijdens een gepast diner bij Mastercook Alain Bianchin. Bekijk de onderstaande video.  

Literaire Prijs Prins Alexander

Z.K.H. Prinses Lea van België wenste hulde te brengen aan haar echtgenoot Prins Alexander door in 2012 een Literaire Prijs te organiseren. Z.K.H. Prins Alexander was namelijk een gepassioneerd lezer van alle genres.

De prijs wordt om de twee jaar uitgereikt rond 29 november, de verjaardag van zijn overlijden.

Deze Literaire Prijs wordt georganiseerd door het “Steunfonds Prins en Prinses Alexander van België” en beloont één werk in het Nederlands en één in het Frans. Het thema van dit jaar was gastronomie. 

literaire-prijs-receptenboek-mastercooks
De winnaars van de 6de Literataire Prijs Prins Alexander van België en hun entourage. Foto: Steunfonds Prins en Prinses Alexander van België

Mastercook in de prijzen

Voor deze zesde editie, waarvan de winnaars dinsdag 29 november 2022 in het Steigenberger Hotel werden bekendgemaakt, ging de Franstalige prijs naar het receptenboek “Le Coq au Champs” van Christophe Pauly – ook Mastercook – en Jean-Pierre Gabriel, uitgegeven door La Renaissance du Livre.

De Nederlandstalige prijs ging naar het boek Lekker Lang Leven 2 van Michaël Sels, uitgegeven door Pelckmans.

MAAK KENNIS MET GEZELLIGE HORECAZAKEN EN CATERINGBEDRIJVEN.  
Ook je horecazaak of cateringbedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.

Speciale juryprijs 

Het organisatiecomité besloot dit jaar echter ook om een speciale prijs van de jury toe te kennen. 

De keuze viel bij het receptenboek van The Mastercooks, en dit zowel de Nederlandstalige als de Franstalige editie.

Literaire prijs receptenboek The Mastercooks
Secretaris Daniel Molmans neemt uit handen van Prinses Lea van België de juryprijs in ontvangst. Foto: Steunfonds Prins en Prinses Alexander van België

Het receptenboek kopen

Het receptenboek The Mastercooks: de top van de Belgische gastronomie met 120 recepten van 120 topchefs kan je makkelijk online kopen en die gratis wordt geleverd vanaf 1 exemplaar. 

Standaard kost het receptenboek € 49,90 per boek, maar er zijn flinke reducties bij aankoop van 5, 10 of meer receptenboeken. 

Waar wacht je op om dit prachtig naslagwerk in huis te halen en/of cadeau te doen als kerst- of nieuwjaarsgeschenk? 

receptenboek mastercooks recepten boek
MAAK KENNIS MET GERENOMMEERDE BEROEPSORGANISATIES EN CONSULTANTS 
Je beroepsorganisatie of consultancybedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.

Deel dit blogartikel! 

Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!

Bron: The Mastercooks of Belgium

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Gratis abonnement

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Zonder dat je er iets extra hoeft voor te doen, maak je ook tweewekelijks kans op tal van culinaire geschenken.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Nieuwe berichten