Marokko heeft een rijke culinaire traditie met veel bekende gerechten zoals couscous, tajine en harira, maar er zijn ook minder bekende Marokkaanse culinaire specialiteiten die zeker de moeite waard zijn om te ontdekken. Hier zijn 10 van die verborgen pareltjes die een mooie blik bieden op de diversiteit en verfijning van de Marokkaanse keuken buiten de meer bekende gerechten.
Marokko heeft de wereldtitel gewonnen tijdens het WK Couscous 2024, dat van 20 tot 29 september plaatsvond in San Vito Lo Capo, Sicilië. Het winnende duo bestond uit Hanae Chaoui, chef van het Marokkaanse restaurant La Medina, en Mourad Dakir, chef bij Maison Touareg in Milaan. Hun gerecht werd geprezen om de perfecte balans tussen traditionele smaken en innovatieve technieken, met ingrediënten die de authenticiteit van de Marokkaanse keuken weerspiegelen.
We weten allemaal wel wat couscous en een tagine is, maar er is meer. Doe de quiz en zie hoe goed je wel de Marokkaanse keuken kent.