Week van de Steak-Friet wordt in 2024 gevierd van 4 tot 11 oktober. Deze jaarlijkse campagne, georganiseerd door VLAM, zet de Belgische culinaire klassieker steak-friet in de schijnwerpers. Het doel is om lokale producten te promoten, vooral rundvlees van eigen bodem, zoals Belgisch witblauw. We delen hier enkele tips.
Versgebakken, knapperig en heerlijk goudgeel. Dat zijn de woorden die ons te binnen schieten als we denken aan frietjes van de frituur. Tijdens de Week van de Friet, die dit jaar doorgaat van 8 tot 15 november 2024, wordt door VLAM al voor de 25ste keer de Belgische nationale culinaire trots in de kijker gezet. En wij van Horeca Webzine zetten de frituren in de kijker. Zie hoe.
De dagen worden korter, het wordt kouder. Een stukje vis kan dan heerlijk smaken. En als je kiest voor seizoensvissen van bij ons, proef je het beste uit de Noordzee. In de herfst van 2024 kies je voor pladijs en schartong.
De biocampagne met als slogan ‘Bio, da’s sowieso goed gekozen!’, had een eerste campagnegolf van eind mei tot eind juni. Van 1 tot 14 oktober 2024 volgt de tweede golf.
Als één of meerdere medewerkers niet komen opdagen wegens ziekte, valt je dat als ondernemer bijzonder hard. Toch kan iedere uitbater het risico op het ziek worden van zijn team minimaliseren. Hieronder enkele veel gemaakte fouten en tips hoe je die kan voorkomen.
Prinses – eigenares en uitbaatster van de enige Brugse champagne- en lifestylebar – brengt samen met de Gentse kunstfotograaf Bert Goeman en 6 gerenommeerde speciaalzaken tijdens de twee laatste weekends van september een ode aan de vrouw. Het wordt een unicum met een exclusieve fototentoonstelling, voorstelling en show van unieke mode- en verzorgingsartikelen. Dit alles uiteraard in harmonie met champagne. Zorg dat je erbij bent; vrije inkom en het eerste glaasje wordt je aangeboden!
Als we een restaurantbezoek graag gezellig willen houden, moet de smartphone op stil. Maar in bed is het geen probleem.
Het mag wel gek klinken maar fastfood eten als je ziek bent, is soms beter dan een slaatje met tomaat. Dat zegt Elisabeth De Waele, professor aan de Vrije Universiteit Brussel in een aflevering van de ‘Universiteit van Vlaanderen’.
Waar komen de namen van die eetgelegenheden vandaan, en waarin verschillen deze van elkaar?
Een opleiding in een hotelschool volgen kan op verschillende niveaus. Je kan zowel terecht in het secundair onderwijs als in het hoger onderwijs. Aan verschillende hogescholen kan je ook een Bacheloropleiding Toerisme of Hotelmanagement volgen. Daarnaast biedt de KULeuven de opleiding Master Toerisme aan.