Categorie: Tips

Via Horeca Webzine, het online horecamagazine vind je diverse tips, weetje en recepten van en voor de horeca in de wereld. Heb je er ook? Deel ze in onze community.

okt 07
Starten van een restaurant in de 27 EU-landen

Het starten van een restaurant in een van de EU-landen vereist dat je rekening houdt met verschillende nationale vereisten en licenties. Hier is een overzicht van de belangrijkste voorwaarden per land, met specifieke details waar relevant.

okt 04
Een selectie van de 10 meest opvallende restaurantconcepten

Hier is een selectie van de 10 meest unieke en de meest opvallende restaurantconcepten wereldwijd, samen met een korte uitleg en hun websites waar je meer details op vindt. Doe er inspiratie op! 

okt 03
Negatieve recensies op platforms indammen met deze 10 tips

Negatieve recensies op platforms zoals Google of TripAdvisor kunnen een aanzienlijke impact hebben op de reputatie van een restaurant. Het is echter mogelijk om deze negatieve beoordelingen effectief te beheren en de impact te beperken. Hier zijn enkele strategieën om negatieve recensies in te dammen en om te buigen naar positieve klantinteracties.

okt 03
Wat zijn de beste aardappelen voor Belgische frieten?

De beste aardappelen voor het maken van frieten zijn die met een hoog zetmeelgehalte en een laag vochtgehalte, omdat deze knapperige frieten opleveren bij het bakken. Met onderstaande aardappelsoorten kan je de perfecte frieten maken; knapperig vanbuiten en zacht van binnen!

okt 02
Sociale media als een verlengstuk van de merkbeleving in 2025

Een sterke aanwezigheid op sociale media betekent niet automatisch dat een restaurant ook verkoop genereert. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een restaurant, ondanks veel likes en volgers, geen omzet ziet. Hier zijn enkele mogelijke oorzaken.

okt 01
Dit zijn de 8 belangrijkste horecabeurzen in Europa

Er zijn verschillende toonaangevende horecabeurzen in Europa waar professionals uit de sector samenkomen om de nieuwste trends, technologieën en producten te ontdekken. Hier zijn acht van de belangrijkste beurzen in Europa.

okt 01
Het berekenen van de werkelijke prijs: 10 tips en weetjes

Het berekenen van de werkelijke prijs van gerechten in een restaurant kan ingewikkeld zijn, omdat er veel factoren zijn die de kosten beïnvloeden. Dit is essentieel om een gezonde winstmarge te behouden, vooral voor restaurants die niet de prijzen kunnen hanteren van een gastronomisch restaurant. Hier zijn de belangrijkste factoren om mee rekening te houden bij het berekenen van de prijs.

sep 30
Verhoog je rentabiliteit met deze 7 strategieën in 2025

Het rentabiliseren van de horeca in 2025 zal afhangen van diverse factoren die invloed hebben op de sector, zoals veranderende consumententrends, technologische ontwikkelingen, en economische omstandigheden. Hier delen we 7 belangrijke trends en strategieën waarmee je de rentabiliteit in je horecazaak kan verhogen.

sep 30
Een geslaagde workshop “Bier & Muziek” organiseren in 7 stappen

Een workshop “Bier & Muziek” organiseren in je horeacazaak klinkt ongetwijdeld als een leuk en creatief evenement. Maar hoe begin je eraan? Hier delen we een stappenplan om je te helpen bij het opzetten van een geslaagde workshop.

sep 28
Nog een selectie van 50 culinaire weetjes door topchefs

Wie graag zijn algemene culinaire kennis test, kan op Horeca Webzine terecht voor online quizzen van allerlei slag. Met onderstaande selectie van weetjes heb je alvast een grote voorsprong op je collega's.

Geverifieerd door MonsterInsights