Onze 25 favoriete cocktails. Welke vind jij de lekkerste?

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.243 abonnees.

cocktail cocktails Horeca Webzine

Een cocktail is een mengsel van minimaal drie ingrediënten, waarvan er twee drinkbaar moeten zijn en één alcohol moet bevatten. We delen met plezier een onze 25 favoriete cocktails. Welke vind jij de lekkerste? Benieuwd.

01- Alexander: doe in een shaker wat ijsblokjes, 3cl gin, 3cl (donkere) crème de cacao en 3cl slagroom. Schud flink, zeef en serveer in een cocktailglas. Garneer eventueel met wat cacaopoeder.

02- Amber: Laat fluitglazen vooraf goed koelen. Meng in een menglas zonder ijs 2cl Picon orange en 12cl zoete schuimwijn of champagne demi-sec. Serveer onmiddellijk met een cocktailkers op een prikker.

03- Armageddon: neem een groot cocktailglas of tulpglas en vul het met enkele ijsblokjes. Schenk hierover 4cl witte bacardi, 4cl Passoa en vul aan met sinaasappelsap volgens eigen smaak. Voeg hierna een scheutje grenadine toe. Garneer met 2 rietjes en een stukje fruit. 

04- Bitterzoet Ketje: vul een longdrinkglas voor de helft met ijsblokjes en vul aan met 2cl jenever, 3cl Mandarin Napoleon en 10cl sinaasappelsap. Meng met een roerstokje tot het drankje goed gekoeld is en voeg zonder te roeren 2cl crème de cassis toe. Serveer met roerstokje en een rietje.

05- Blue Lady 2: doe in een shaker 2 fijngestampte ijsblokjes, 1cl blauwe curaçao, 2cl citroensap en 2cl gin. Schud flink en serveer zonder te zeven in een ruim wijnglas. Versier met cocktailkers op een prikker.

cocktail-Alexander-Horeca-Webzine

06- Blue Splash: vul een whiskyglas met ijs en schenk 3cl gin en 1cl bleu curaçao erop. Laat de gast zijn glas bijvullen met tonic naar zijn persoonlijke smaak.

07- Body building: meng in een wijnglas 2cl marasquino, 2cl brandewijn en 2cl room. Laat een intacte eierdooier zachtjes over het mengsel glijden en dien onmiddellijk op. De aperitief moet in één teug worden opgedronken. 

08- Bullshot: schenk 1 borrelglas vodka en 2 à 3 borrelglazen koude runderbouillon in een mengglas met ijs. Spijs met peper en zout naar smaak en eventueel een paar druppels tabasco. Roer goed en zeef in een wijnglas. Serveer als antikater.

09- ChaChaCha: pers het sap uit 4 passievruchten met een citruspers, filter het om de pitjes te verwijderen en meng met het sap van 1 roze pompelmoes, 5cl Tequila en een scheutje grenadine. Serveer in een longdrinkglas met veel ijs en een rietje.

10- Champagna: doe in een mengglas 2 fijngestampte ijsblokjes, 2cl calvados, 2cl sinaasappelsap en 2cl citroensap. Meng met een roerstokje tot het glas koud wordt, zeef en serveer in een champagneglas. Vul aan met champagne of crémant.

11- Cocktail Proost: doe in een shaker enkele ijsblokjes, 3cl bessenjenever, 2cl vodka en 1cl citroensap. Schud flink, zeef en serveer in een cocktailglas met een rietje.

12- Coco punch: doe in een shaker enkele ijsblokjes, 3cl witte rum, 1cl kandijsiroop en 6cl kokosmelk. Schud flink, zeef en serveer in een cocktailglas. Rasp wat nootmuskaat over de cocktail en versier met de citroenschil.

13- Culotte de Velours: schenk in een glas met enkele ijsblokjes 4cl Pineau des Charentes, 4cl gin en 1 theelepel limoen- of citroensap.

14- Fata Morgana: doe in een shaker enkele ijsblokjes, 4cl vodka, 2cl cherry brandy en 1cl pompelmoessap. Schud flink, zeef en serveer in een cocktailglas met een rietje.

15- Gin Fizz: wrijf de rand van een wijnglas in met een schijfje citroen. Schep wat suiker op een bordje en druk de rand van het glas erin. Doe 2cl gin, het sap van een halve citroen en 1 theelepel rietsuikersiroop in een shaker met ijsblokjes. Schud flink en zeef het drankje in het glas. Vul eventueel bij met goed gekoelde soda.

16- Katinka: doe in een shaker enkele ijsblokjes, 4cl vodka, 2cl  apricot brandy en 1 cl citroensap. Schud flink, zeef en serveer in een cocktailglas.

17- Kleine demon: doe in een shaker enkele ijsblokjes, 2cl citroensap, 2cl cointreau, 4cl rum en 4cl gin. Schud flink, zeef en serveer in een cocktailglas.

18- Last Rose: doe in een shaker enkele ijsblokjes, 2cl Irish whiskey, 1cl sinaasappelsap, 1cl limoensap, 1 theelepel basterdsuiker en ½ losgeklopt eiwit. Schud flink tot de suiker is opgelost, zeef en serveer in een cocktailglas. Versier met een cocktailkers op een prikker.

19- Manhattan: doe een paar ijsblokjes in een mengglas en giet 4cl Bourbon-whisky, 2cl vermouth en 2 druppels Angostura erop. Meng alles met een roerstokje tot het drankje goed gekoeld is en zeef het in een cocktailglas. Garneer met een stukje citroenschil en serveer met een rietje. 

20- Margarita: wrijf de rand van een cocktailglas in met een stukje limoen. Schep 2 eetlepels zout op een bordje, schud er even mee en dompel het glas in het zout. Doe een paar ijsblokjes in een shaker en giet 4cl tequila, 1cl triple-sec en 1 eetlepel limoensap erbij. Schud krachtig tot het drankje ijskoud is en zeef het in het cocktailglas.

21- Pick me up: doe in een mengglas 3 ijsblokjes,  1 koffielepel suiker, 2cl dry vermout, en 2cl brandewijn. Meng met een roerstokje tot het glas koud wordt , zeef en serveer in een champagneglas. Vul aan met champagne of crémant.

22- Red Fingers: giet 4cl frambozencoulis en 16cl witte wijn in een mengglas met ijsblokjes. Meng tot het drankje goed gekoeld is, zeef het in een wijnglas en garneer met een blaadje citroenmelisse.

23- San Francisco: doe in een shaker enkele ijsblokjes, 3cl vodka, 2cl bananenlikeur en 1cl grenadine.  Schud flink, zeef en serveer in een cocktailglas met een rietje.

24- White Lily: doe in een shaker enkele ijsblokjes, 2cl gin, 2cl witte rum, 2cl Cointreau en 1cl pastis. Schud flink, zeef en serveer in een leuk glas.

25- Zotskap: doe in een shaker enkele ijsblokjes, 2cl mandarin napoleon, 2cl cognac en 2cl gin. Schud flink, zeef en serveer in een cocktailglas met een rietje.

Deel dit blogartikel! 

Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights