Een cocktail is een mengsel van minimaal drie ingrediënten, waarvan er twee drinkbaar moeten zijn en één alcohol moet bevatten. We delen met plezier een onze 25 favoriete cocktails. Welke vind jij de lekkerste? Benieuwd.
01- Alexander: doe in een shaker wat ijsblokjes, 3cl gin, 3cl (donkere) crème de cacao en 3cl slagroom. Schud flink, zeef en serveer in een cocktailglas. Garneer eventueel met wat cacaopoeder.
02- Amber: Laat fluitglazen vooraf goed koelen. Meng in een menglas zonder ijs 2cl Picon orange en 12cl zoete schuimwijn of champagne demi-sec. Serveer onmiddellijk met een cocktailkers op een prikker.
03- Armageddon: neem een groot cocktailglas of tulpglas en vul het met enkele ijsblokjes. Schenk hierover 4cl witte bacardi, 4cl Passoa en vul aan met sinaasappelsap volgens eigen smaak. Voeg hierna een scheutje grenadine toe. Garneer met 2 rietjes en een stukje fruit.
04- Bitterzoet Ketje: vul een longdrinkglas voor de helft met ijsblokjes en vul aan met 2cl jenever, 3cl Mandarin Napoleon en 10cl sinaasappelsap. Meng met een roerstokje tot het drankje goed gekoeld is en voeg zonder te roeren 2cl crème de cassis toe. Serveer met roerstokje en een rietje.
05- Blue Lady 2: doe in een shaker 2 fijngestampte ijsblokjes, 1cl blauwe curaçao, 2cl citroensap en 2cl gin. Schud flink en serveer zonder te zeven in een ruim wijnglas. Versier met cocktailkers op een prikker.
06- Blue Splash: vul een whiskyglas met ijs en schenk 3cl gin en 1cl bleu curaçao erop. Laat de gast zijn glas bijvullen met tonic naar zijn persoonlijke smaak.
07- Body building: meng in een wijnglas 2cl marasquino, 2cl brandewijn en 2cl room. Laat een intacte eierdooier zachtjes over het mengsel glijden en dien onmiddellijk op. De aperitief moet in één teug worden opgedronken.
08- Bullshot: schenk 1 borrelglas vodka en 2 à 3 borrelglazen koude runderbouillon in een mengglas met ijs. Spijs met peper en zout naar smaak en eventueel een paar druppels tabasco. Roer goed en zeef in een wijnglas. Serveer als antikater.
09- ChaChaCha: pers het sap uit 4 passievruchten met een citruspers, filter het om de pitjes te verwijderen en meng met het sap van 1 roze pompelmoes, 5cl Tequila en een scheutje grenadine. Serveer in een longdrinkglas met veel ijs en een rietje.
10- Champagna: doe in een mengglas 2 fijngestampte ijsblokjes, 2cl calvados, 2cl sinaasappelsap en 2cl citroensap. Meng met een roerstokje tot het glas koud wordt, zeef en serveer in een champagneglas. Vul aan met champagne of crémant.
Belgoo Beer
Vanille Madagascar
NOOR & NOOR
Jeanne Gennar, Coffee with a Soul
Chef & Knife
MAAK KENNIS MET HEEL BETROUWBARE HORECALEVERANCIERS.
Ook je bedrijf in deze carrousel? KLIK HIER.
11- Cocktail Proost: doe in een shaker enkele ijsblokjes, 3cl bessenjenever, 2cl vodka en 1cl citroensap. Schud flink, zeef en serveer in een cocktailglas met een rietje.
12- Coco punch: doe in een shaker enkele ijsblokjes, 3cl witte rum, 1cl kandijsiroop en 6cl kokosmelk. Schud flink, zeef en serveer in een cocktailglas. Rasp wat nootmuskaat over de cocktail en versier met de citroenschil.
13- Culotte de Velours: schenk in een glas met enkele ijsblokjes 4cl Pineau des Charentes, 4cl gin en 1 theelepel limoen- of citroensap.
14- Fata Morgana: doe in een shaker enkele ijsblokjes, 4cl vodka, 2cl cherry brandy en 1cl pompelmoessap. Schud flink, zeef en serveer in een cocktailglas met een rietje.
15- Gin Fizz: wrijf de rand van een wijnglas in met een schijfje citroen. Schep wat suiker op een bordje en druk de rand van het glas erin. Doe 2cl gin, het sap van een halve citroen en 1 theelepel rietsuikersiroop in een shaker met ijsblokjes. Schud flink en zeef het drankje in het glas. Vul eventueel bij met goed gekoelde soda.
16- Katinka: doe in een shaker enkele ijsblokjes, 4cl vodka, 2cl apricot brandy en 1 cl citroensap. Schud flink, zeef en serveer in een cocktailglas.
17- Kleine demon: doe in een shaker enkele ijsblokjes, 2cl citroensap, 2cl cointreau, 4cl rum en 4cl gin. Schud flink, zeef en serveer in een cocktailglas.
18- Last Rose: doe in een shaker enkele ijsblokjes, 2cl Irish whiskey, 1cl sinaasappelsap, 1cl limoensap, 1 theelepel basterdsuiker en ½ losgeklopt eiwit. Schud flink tot de suiker is opgelost, zeef en serveer in een cocktailglas. Versier met een cocktailkers op een prikker.
Dit zijn 50 weetjes en uitspraken van vrouwelijke topchefs
Hier zijn 50 weetjes, tips, innovaties, uitspraken, persoonlijke uitdagingen en overwinningen van vrouwelijke topchefs die de culinaire wereld hebben veroverd....
Week van de Steak-Friet 2024: van 4 tot 11 oktober
Week van de Steak-Friet wordt in 2024 gevierd van 4 tot 11 oktober. Deze jaarlijkse campagne, georganiseerd door VLAM, zet...
Hoe zie jij de toekomst van robots in de horeca in 2025?
Het gebruik van robots in de horeca revolutioneert de sector door efficiëntie en innovatie te bevorderen. Hoe zie jij de...
Week van de Friet 2024: stuur een foto van je (favoriete) frituur
Versgebakken, knapperig en heerlijk goudgeel. Dat zijn de woorden die ons te binnen schieten als we denken aan frietjes van...
Vissen van de herfst 2024: pladijs en schartong
De dagen worden korter, het wordt kouder. Een stukje vis kan dan heerlijk smaken. En als je kiest voor seizoensvissen...
19- Manhattan: doe een paar ijsblokjes in een mengglas en giet 4cl Bourbon-whisky, 2cl vermouth en 2 druppels Angostura erop. Meng alles met een roerstokje tot het drankje goed gekoeld is en zeef het in een cocktailglas. Garneer met een stukje citroenschil en serveer met een rietje.
20- Margarita: wrijf de rand van een cocktailglas in met een stukje limoen. Schep 2 eetlepels zout op een bordje, schud er even mee en dompel het glas in het zout. Doe een paar ijsblokjes in een shaker en giet 4cl tequila, 1cl triple-sec en 1 eetlepel limoensap erbij. Schud krachtig tot het drankje ijskoud is en zeef het in het cocktailglas.
Weilandshof
Hotel-Restaurant De Kommel
MAAK KENNIS MET GEZELLIGE HORECAZAKEN, CATERINGBEDRIJVEN EN FEESTLOCATIES.
Ook je horecazaak, cateringbedrijf of feestlocatie in deze carrousel? KLIK HIER.
21- Pick me up: doe in een mengglas 3 ijsblokjes, 1 koffielepel suiker, 2cl dry vermout, en 2cl brandewijn. Meng met een roerstokje tot het glas koud wordt , zeef en serveer in een champagneglas. Vul aan met champagne of crémant.
22- Red Fingers: giet 4cl frambozencoulis en 16cl witte wijn in een mengglas met ijsblokjes. Meng tot het drankje goed gekoeld is, zeef het in een wijnglas en garneer met een blaadje citroenmelisse.
23- San Francisco: doe in een shaker enkele ijsblokjes, 3cl vodka, 2cl bananenlikeur en 1cl grenadine. Schud flink, zeef en serveer in een cocktailglas met een rietje.
Salade van doperwten en hun scheuten, erwtencoulis met munt, gele kerstomaten en citroen
Erwten drogen snel uit, laat ze dus niet te lang liggen. Je bewaart ze best op een koele plek in...
Tartaar van Wagyu met asperges, radijs, kappertjes, rode ui, gebakken aardappelen en roerei
Topchef Francesca Sterckx ging aan de slag met Waguy van Hof van Ossel. Kenners en topchefs spreken in de overtreffende...
Vlaswijting met groene asperges, sinaasappel, artisjok en crumble van chorizo
Het vlees van vlaswijting is fijn en gelaagd en volgens kenners één van de lekkerste vissen. De kwaliteit van het...
24- White Lily: doe in een shaker enkele ijsblokjes, 2cl gin, 2cl witte rum, 2cl Cointreau en 1cl pastis. Schud flink, zeef en serveer in een leuk glas.
25- Zotskap: doe in een shaker enkele ijsblokjes, 2cl mandarin napoleon, 2cl cognac en 2cl gin. Schud flink, zeef en serveer in een cocktailglas met een rietje.
Deel dit blogartikel!
Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!