Via Horeca Webzine, het online horecamagazine vind je diverse tips, weetje en recepten van en voor de horeca in de wereld. Heb je er ook? Deel ze in onze community.
Waar mosterd in de eerste plaats natuurlijk een heerlijke smaak heeft, wordt het ook gebruikt vanwege de gezonde en zelfs heilzame eigenschappen.
Een NEE! is soms onvermijdelijk of gewoon noodzakelijk. Maar het duidelijk zeggen, zonder dat de klant het gevoel heeft dat hij met een kluitje in het riet wordt gestuurd, is een hele kunst.
In nauwe samenwerking met Belgische Keurslagers, wijnhandel Châteaux Vini, Chef & Knife en 6 topchefs lichten gedurende een half jaar lang iedere maand het Belgische varkensvlees ‘Duroc d’Olives’ uit met weetjes, kooktechnieken en 12 unieke recepten. En jij als abonnee van Horeca Webzine maakt kans op een uniek boek en uitnodiging voor de persconferentie. We vervolgen de campagne met Francesca Sterckx van het restaurant Mistinguett in Aarschot die deze keer aan de slag ging met Wagyu van Hof van Ossel.
Software in jouw horecazaak? Je bent toch horecaondernemer, geen IT’er. Klopt! Maar dat neemt niet weg dat horeca software jouw zaak vooruithelpt.
Op hoog niveau koken met een foodcost van slechts 17%. Restaurant SAN in Gent bewijst dat het kan.
Naast pop-up-restaurants, grab & go-concepten en bio-restaurants zien we tegenwoordig steeds meer horecaconcepten die zich op één specifiek product richten.
Een goed gefundeerd financieel plan opent alvast de deuren naar zakenpartners. En het versterkt het vertrouwen van alle stakeholders en de realiseerbaarheid van je horecazaak. Maar wat is nu eigenlijk een financieel plan? Een veel gestelde vraag.
Ze dacht dat ze er nooit iets van zou begrijpen en toch. Daar gaat dit koffieverhaal over waarbij koffeologe Jeanne Gennar drie van die koffieboeren met een ziel aan je voor wil stellen. We laten haar aan het woord.
In Frankrijk spreekt men van poisson d'avril (aprilvis). In Engelstalige landen wordt de dag April Fools' Day (April dwazendag) genoemd, en de Russen hebben het over День Дурака (Den Doeraka, dag van de dommerik). In sommige Vlaamse streken spreekt men over verzenderke(n)sdag, de dag waarop je iedereen tracht ergens heen te zenden om ze beet te nemen.
Wat moet er nu op wijnetiket staan volgens de Europese wijnwetgeving? We zochten het even uit.