Dit is software die je horecazaak écht vooruit helpt

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.249 abonnees.

horeko horeca software automatisering

Software in jouw horecazaak? Je bent toch horecaondernemer, geen IT’er. Klopt! Maar dat neemt niet weg dat de horeca-software van onze Premium Partner Horeko jouw zaak ook écht vooruit kan helpen. Door een aantal standaard bedrijfsprocessen te digitaliseren, hou je zo zeeën van tijd over om in je zaak te steken. Ontdek de rijke smaken van goede horeca-software en proef van een efficiëntere manier van werken.

Receptuurbeheer voor gegarandeerde kwaliteit

De basis van Horeko ontstond bij receptuurbeheer. Wat ooit begon als een online app voor particulieren om handig recepten te bundelen, groeide uit tot Horeko. Met receptuurbeheer nog altijd als sterk component.

Je kan als chef heel makkelijk al je recepten van de menukaart inbrengen in het receptenbeheer van Horeko. Dus, weg met de rondslingerende papieren recepten, over naar digitaal.

Via touchscreens in de keuken hebben alle medewerkers toegang tot de recepten. Ze zien de ingrediënten, hoeveelheden, bereidingswijze en foto’s van het bord. Zo is gegarandeerd ieder bord hetzelfde, verspil je nooit ingrediënten en kan iedere (leerling)kok direct aan de slag.

horeko horeca horecasoftware software

Menu-engineering voor meer winst

Je geniet van het werken in je zaak en je geeft gasten graag een warm gevoel. Maar onderaan de streep moet de kassa vooral rinkelen.

Aan het einde van de dag maak je een uitdraai om te zien welke gerechten hard gingen en welke wat minder besteld werden. Maar die 100 tosti’s die jij serveerde tijdens de lunch leverden misschien minder op dan de 50 broodjes-zalm.

Dat inzicht krijg je met menu-engineering: welke gerechten populair zijn en welke minder makkelijk verkopen. En last but not least zie je ook via de software wat je winstmarge is.

Met menu-engineering heb je ook zicht welke gerechten het koesteren waard zijn, welke beter een kleine verandering kunnen krijgen en of er gerechten zijn die helemaal niet verkopen en dus best vervangen worden.

Minder klokken, meer wokken

Het in- en uitklokken van personeel, achteraf urenregistratie doen, planningen maken, aanvragen voor vrije dagen via WhatsApp; de personeelsadministratie gaat niet altijd over rozen. Tenzij je online werkt met de software van Horeko. Dan is het appeltje-eitje.

Je maakt planningen op basis van contracturen en beschikbaarheid wat al voorgeprogrammeerd staat in het systeem. Collega’s vragen via de app vrij, wat ook automatisch in jouw planning terechtkomt. En in- en uitklokken gaat ook in de Horeko-app. Zo ben je nooit achteraf nog uren aan het checken.

Software gekoppeld aan andere horecasystemen

Horeko is als de centrale schakel van jouw backoffice. Alles wat achter de schermen gebeurt, richt je efficiënt in met Kitchen Manager of Employee Manager.

Dat zijn de belangrijkste knoppen om aan te draaien: inkoop en personeel. Om voor die gebieden optimaal gebruik te maken van de software, heb je databronnen nodig. Die bronnen zijn je kassasysteem, HR-koppelingen en leveranciersinformatie.

Horeko koppelt de software aan deze systemen om zo tot de beste resultaten te komen. Je kan namelijk pas goede foodcost-berekeningen doen als je de winstmarge kent.

Personeelsadministratie zet je door naar de hr-koppeling en er rolt zonder moeite een loonstrook uit. En met leveranciersinformatie zie jij op ons dashboard of prijzen stijgen of een ingrediënt tijdelijk niet verkrijgbaar is.

Deel dit blogartikel! 

Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!

Bron en foto’s: Horeko

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights