Francesca Sterckx maakt ons een tartaar met Wagyu Hof van Ossel

5/5

Sinds 2019 is Horeca Webzine hét interactief online magazine met het allerlaatste nieuws, tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca. Tweewekelijkse nieuwsbrief aan 20.140 abonnees.

topvlees van bij ons francesca sterckx keurslagers wagyu rund (1)

In nauwe samenwerking met Belgische Keurslagers, Châteaux Vini, Chef & Knife en topchefs lichten we tijdens de campagne ‘topvlees van bij ons’ het Belgische varkensvlees ‘Duroc d’Olives’ en het exclusieve Belgische Wagyu ‘Hof van Ossel’ uit met weetjes, kooktechnieken en 12 unieke recepten. Onze huisfotograaf Bart Tanghe zorgt voor de beelden. We vervolgen de campagne met Francesca Sterckx van het restaurant Mistinguett in Aarschot die aan de slag ging met Wagyu van Hof van Ossel.

Belgische Keurslagers

Kwaliteit, versheid én hygiëne: daar is het de Keurslager om te doen. Elke dag opnieuw werkt hij aan zijn winkelinrichting, productpresentatie, persoonlijke bediening,… Dag in, dag uit bewijzen de meer dan 180 Belgische Keurslagers hun vakmanschap.

Bij de al meer dan 180 Keurslagers is de klant nog écht koning. Je krijgt er echt een service op maat waarbij ook de winkelervaring belangrijk is.    

keurslagers-keurslager-slagerij-haccp-vlees-topvlees

Wagyu Hof van Ossel

Een Wagyu is een van oorsprong Japans runderras. “Wa” is een Oudjapanse verwijzing naar het land Japan zelf en met “gyu” wordt verwezen naar het rund. Het begrip Wagyu is in Japan dan ook een algemene aanduiding.

Sinds 2007 worden er 100% raszuivere Wagyurunderen gekweekt op de historische vierkantshoeve Hof van Ossel. Maar het is pas vanaf 2015 dat er voldoende vlees beschikbaar is om dit ook op de markt aan te kunnen bieden.

Kenners en topchefs spreken in de overtreffende trap over dit exclusieve product als de kaviaar van het rundvlees.

wagyu-runderen-van-hof-van-ossel

Topchef Francesca Sterckx 

Ook topchef Francesca Sterckx van het restaurant Mistinguett in Aarschot werkt enkel met topvlees van bij ons. 

Op twintigjarige leeftijd zette Francesca haar eerste stappen in de horeca. In Hotelschool Ter Duinen (Koksijde) leerde ze alle kneepjes van het vak en volgde ook een extra jaar specialiteitenrestaurant, wereldkeuken en patisserie-chocolaterie. 

Stages liep Francesca in de keukens van onder andere Maison Bru (Eygalières, Frankrijk), MOO (Barcelona), Arrop (Valencia) en Hof ter Hulst (Hulshout). 

Na al deze opgedane kennis ging ze aan de slag in De Tuinkamer (Beerzel), Het Eyckerhof, (Bornem) en ‘t Fornuis (Antwerpen).

In Mistinguett maakt Francesca Sterckx gerechten met niet alledaagse producten en is gekend voor vernieuwende gerechten met orgaanvlees. 

Tartaar van Wagyu

Topchef Francesca Sterckx ging aan de slag met Waguy van Hof van Ossel.

Kenners en topchefs spreken in de overtreffende trap over dit exclusieve product. Ze spreken over ‘Het kaviaar van het rundvlees’.

Wil je er ook mee aan de slag, contacteer dan een Keurslager in je buurt even vooraf, want het Wagyu van Hof van Ossel is niet steeds in de winkel voorradig.  

wagyu hof van ossel

Koksmes beste vriend van topchefs

Een goed koksmes is de beste vriend van de topchefs. Zo ook van Francsca Sterckx die voor de campagne aan de slag ging met de uitzonderlijke messen van Chef & Knife

wagyu francesca sterckx bart tanghe chef&knife

De Kikuichi Nakiri nwd heeft een dun lemmet en is uitzonderlijk licht in gewicht. Dit maakt het enorm vlot en behendig bij het gebruik.

Het lemmet bestaat uit 45 lagen staal met een prachtig Damascus patroon.

Dit mes is gekenmerkt door zijn platte profiel en vierkante punt. Het profiel maakt van deze messen een ideale “push cutter” en “hakker” voor groenten, maar ook voor vis en vlees. Francesca gebruikte hier het perfecte mes om tartaar te snijden.

De Kikuichi Nakiri nwd is vaak dun geslepen om de prestaties te optimaliseren en te profiteren van een verfijnd snijvlak.

Online te koop bij Chef & Knife voor €259,99.

Recept van Francesca Sterckx

En welke wijn drinken we daarbij?

Bart Rogiers van Châteaux Vini die wijnen rechtstreeks invoert uit Frankrijk en Italië,  stelt bij het gerecht van topchef Francesca Sterckx een

een biologische Rubio van Poggio San Polo uit Toscane van 2017 voor. 

De Rubio is gemaakt van sangiovese-druiven die gedijen op de glooiende hellingen ten zuiden van Montalcino met uitzicht op de prachtige abdij van Sant’Antimo.

Hier wordt ook Brunello gemaakt maar de Rubio is afkomstig van jongere percelen die nog geen aanspraak kunnen maken op deze adellijke naam.

De wijn wordt gevinifieerd op betonnen cuves en deels op gebruikte vaten van Franse eik.  Er wordt een beetje merlot aan toegevoegd om wat kleur en rondeur mee te geven. De wijn smaakt uitstekend bij tal van klassieke Italiaanse bereidingen.

Te koop in de winkel in Groot-Bijgaarden voor €14.99.

mistinguett francesca sterckx châteaux vini

Deel dit blogartikel! 

Ken jij andere professionals, hobbykoks, collega’s, vrienden en/of kennissen die ook wat kunnen hebben aan onze blogartikels? We zouden het heel fijn vinden dat je dit blogartikel in jouw netwerk deelt. Het kan makkelijk met de onderstaande sociale media-knoppen. Alvast bedankt!

Abonneer je gratis op Horeca Webzine en ontvang tweewekelijks op zaterdagmorgen in je mailbox het allerlaatste nieuws, originele tips, weetjes, inspirerende verhalen en aanbiedingen van en voor de horeca.

Per direct ontvang je 5% korting op je eerste aankoop in de webshop van Chef & Knife, dé kookwinkel met een groot assortiment exclusieve Japanse en Europese koksmessen voor de hobbykok en professional, maar ook barbecues, mandolines, snijplanken, kooktoestellen, kookgerei en toebehoren..

Ben je eveneens lid van onze community, dan maak je tot 22 december 2024 ook wekelijks kans op 1 van de 5 geschenken aangeboden door deze toppers.

Om de nieuwsbrief te kunnen personaliseren, willen we graag weten wie je bent. Voor iedere lijst die je aanstipt, krijg je een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Het gratis abonnement op Horeca Webzine kan op ieder moment worden opgezegd.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Geverifieerd door MonsterInsights