Tag: personeel

nov 16
Gedragscode voor het (privé)gebruik van sociale media onder de werktijd? 55% weet het niet.

Nog niet zo heel lang geleden maakte men een duidelijk onderscheid tussen vrije tijd en de tijd dat men aan het werk was voor de baas. Telefoneren deden we met de vaste telefoon thuis, en van de sociale media was er helemaal nog sprake. De doorbraak van mobiele telefonie en sociale media heeft de manier waarop we communiceren voorgoed veranderd. Geldt dat nu ook voor het onderscheid tussen privé en werk?

okt 15
Aanwerving personeel: ondernemers minder kieskeurig sinds 2022

Horecabedrijven zijn de laatste jaren minder kieskeurig geworden bij het aanwerven van personeel vanwege verschillende factoren. We zetten ze hier op een rijtje.

aug 07
De productiviteit verbeteren van je horecamedewerkers kan met deze 7 tips

Je zaak draait goed en je bent niet ontevreden. Maar het kan beter. Efficiënter. De productiviteit van de medewerkers beter. Alleen, je ziet het niet. “Zo doen we het al jaren!” En dus verandert er niets.   Verandering Elke verandering begint met het besef dat het anders kan of moet. De daarop volgende stap is […]

jun 28
Generatiekloof: 1 van dé personeelsproblemen in de horeca

Je kent het wel. De kelner die, terwijl het restaurant halfvol is, aan de bar hangt. Kletsend met die leuke barmaid, over alles wat er mis is in de zaak. Of die hotelreceptionist die ’s ochtends bij het uitchecken uitstraalt: "Praat niet met mij, ik ben geen ochtendmens". En de oudere kelner die zich ‘maitre’ waant en rondloopt met de neus in de lucht en de jonge gasten afsnauwt. Personeelsproblemen, daar hebben we het over vandaag.

jun 17
Sollicitatieverlof: wat is dat?

Tijdens een opzeggingstermijn mag je werknemer, met behoud van loon, van het werk wegblijven om een nieuwe job te zoeken. Het sollicitatieverlof geldt zowel voor voltijdse als deeltijdse werknemers maar slechts in verhouding tot de duur van de arbeidsprestaties.

Geverifieerd door MonsterInsights